keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Pientä tuunausta

Täällä ei viime aikoina ole ollut paljonkaan koruja näytillä. Kyllä niitäkin silloin tällöin syntyy, mutta ehkä enemmän oikeaan tarpeeseen kuin laatikoiden täytteeksi. Myös korujen kuvaaminen on tähän aikaan vuodesta yhtä tuskaa, kun valoa on niin kovin vähän. Nämäkin kuvat ovat aika kaameita, mutta täytyy miun nyt näyttää, että edes jotain tapahtuu korurintamalla.

Pöydällä pyörineistä hopearinkuloista piti hätpikaa tehdä korvikset uuden tukan kaveriksi. Lenkit olivat millin langasta väännettyjä, seiskan veivillä. Pikkurinkulat olivat muistaakseni kakspuolosella veivillä. Kevyttä ja heilahtelevaista, todella mukavat ja kivat korvissa, vaikkeivät nyt mikään luovuuden huippu olekaan.

Kirpparilta löysin todella kivan hopeasormuksen. Hintaa oli kokonainen kymppi. Runko kuitenkin oli niin pieni, ettei sormus mahtunut sormeen. Ajattelin hehkuttaa ja moukaroida sen suuremmaksi. En tajunnut, että taulu (Apua, onko tuon koristus-härpäke-jutun nimi taulu?) on kaareva joka suuntaan, jolloin sitä ei saa tiiviisti sormuspinnan päälle. Eihän siinä sitten mitään. Tein sitten koko rungon uudestaan vähän isommaksi, kun pakista löytyi sopivaa puolipyöreää lankaa. Henkisesti olin varustaututnut, että koko komeus sulaa yhdeksi klöntiksi. Onneksi vahinko olisi ollut rahallisesti pieni. Vaan tästä tuli kiva, tosi kiva. Jotain tämän oloista täytynee alkaa väkertää itsekin.

Samaan tuunaussarjaan kuuluu muinaisketjun lyhentämistä, vanhojen korujen purkamista ja osien uudelleen modaamista. Huomaan tehneeni ketjunpunonnan alkuvaiheessa huomattavasti pidempiä ketjuja kuin mistä nyt pidän. Onneksi nuita voipi muokata mielensä mukaan. Osasta ei kertakaikkiaan onnistunut kuvien ottaminen. Osasta saadaan kuvia vasta suuren hys-hys-päivän jälkeen.

4 kommenttia:

 1. Korvikset ovat yksinkertaisuudessaan todella sievät - ei tarvitsekkaan olla mitään luovuuden huippuja ollakseen ihania ja tyylikkäitä! :) Sormuksen tuunaus kuulostaa haastavalta, vasta hopean juottamista kokeilleena, en kyllä itse uskaltaisi lähteä tuollaista tekemään. Mutta sormus on kyllä sievä, näemmä kirpparikorujakin voi vähän tuunailla sopivammaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä luulin plagioineeni nämä korvikset suoraan korukaverilta ja hän luuli plagioineensa ne suoraan minulta :-D Ja näitähän on maailma väärällään. On ne silti kivat!

   Tuo juottaminen on minulla vähän henkimaailman hommia. Olen ottanut sen asenteen, että sulaa jos sulaa, mutta yrittää pitää. Näin pienissä töissä rahallinen tappio on kuitenkin siedettävissä :-D Filigraaneja en ole vielä uskaltanut kokeilla, koska siinä silmänräpäksessä hävinnyt työmäärä on valtavan suuri. Päivänä jonain sitten.

   Poista
 2. Yksinkertaisesti kauniit korvikset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus pitää malttaa jättää kaikki ylimääräinen pois. Näihin ei voinut laittaa edes hopeapalloja roikkumaan, ne olivat ihan liikaa.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.