keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Turkoosihtava Mizzle ja ylläri

Ei mennyt tämäkään huivin tekele hukkaan, ei. Yhtenä heikkona hetkenäni sorruin ehkä vähän tilaamaan lankaa, joka vahvistamattomana oli selkeästi tulossa huiviin. Malliksi valikoitui Patricia Clift Martinin Mizzle. Puikoiksi hyppäsivät KnitPron nelosen puiset pyöröt.

Aloitusrivin kudotusta reunasta tuli kamala, joten vaihdoin sen virkattuun aloitukseen, vaikken juuri muuten virkkuukoukkuun koske. Tässä kohtaa suostuin taipumaan.

Katia Darling -langasta olisi oikeastaan pitänyt pätkäistä pois tuo sähkönsinisen-violetihtava kohta, mutta en ymmärtänyt tehdä sitä. Jos se olisikin selkeästi viuletti, se olisi ihan hyvä, mutta tuommoisenaan... En itse tykkää siitä, kun en ole sinisen fani. Olen ehkä muistanut kertoa sen noin kaksituhatta kertaa, ja kerron taas. Tuossa alussa oli niin kauniit värit, jotka tietystikään eivät toistu tässä oikein. Utuisen harmaata ja kaunista turkoosia.

Ja sitten sinne väliin pujahti violetihtavan sinistä raitaa.

Vihaan nurjien silmukoiden neulomista. Teen sen jotenkin vallan epätaloudellisesti. Teen nurjan periaatteessa mannermaisella tyylillä kuten muutenkin neulon, mutta lankaa ohjatessa joudun vimpauttamaan etusormea jollakin aivan kummallisella tavalla. Tässä huivissa oli kerroksella yli 300 nurjaa, ja miulla paloi hermo sen viuhuvan etusormen kanssa. Pikaisesti kurkkasin juutuupista norjalaisen nurjan ohjeen, ja johan alkoi homma luistaa.

Nurjien silmuikoiden välttämiseksi olen aikaisemminkin joutunut opettelemaan uusia juttuja. Käytän lyhennettyjä kerroksia sukkieni kantapäissä, ja se ainainen työn kääntäminen ja nurjien neulominen ja löysyys alkoivat rassata. Onneksi löysin ohjeen pakittamiselle. Vielä pitäis kokeilla nurjaa pakittamista, mutta en ole edes etsinyt sellaiseen ohjetta vielä.

Myöskin huivin päättelyyn jouduin etsimään uuden tavan. Liat Gatilla on hyviä ja selkeitä videoita, häneltä tämäkin tapa löytyi. Tämä oli kaiken kaikkiaan miellyttävä ja erittäin hyödyllinen projekti, opin paljon uutta tämän huivin tiimoilta.

Eipä uskoisi, että puikoilta tipahtaessaan huivi oli tämän näköinen, vähän epämääräinen mytty. Pingotus on vaan oikea taikatemppu! Tässä värit ovat ehkä eniten oikein.

Kuvaaminen oli himpun haastavaa yksin. Tai siis apureiden kanssa. Olen pahoillani, tällä mennään :-)

Blogissa on tähän asti käynyt yli 30 000 vierailijaa ja syksyllä blogi täytti kaksi vuotta. Näistä syistä haluan järjestää arvonnan. Jokainen, joka jaksoi lukea postauksen tänne asti, saa osallistua. Ei tarvitse olla lukija, riittää kun kommentissa jätät sähköpostiosoitteesi yhteydenottoa varten. Jokainen saa tasapuolisesti yhden arvan. Pakettiinsa saa valita joko tämän huivin tai sitriinipalleroriipuksen. Osallistua voipi vielä sunnuntaina 28.12.

18 kommenttia:

 1. Oi, onpa kaunis huivi! Niin se on, että pingotus kannattaa aina. Silottaa ja keventää kummasti ja lisää kokoa mikäli niin haluaa. Kaiken vaivan arvoista siis :).

  VastaaPoista
 2. Raitalangoissa on joskus kummallisia väriyhdistelmiä ;)

  Näytti melko työläältä tuo pakittaminen, mutta ehkä sopii lyhyisiin kerroksiin. Minä neulon pitkät nurjat kerrokset yleensä vasemmalla kädellä oikein. On aluksi vähän työlästä, mutta ainakin minulla tulee tasaisempaa jälkeä kuin nurjaa neuloessa.

  Oi kunpa voittaisin tuon riipuksen, kun arvontakin on syntymäpäivänäni :D

  VastaaPoista
 3. Niin kaunis huivi, juuri minun värinen:) Pnngoitus tekee huiveille ihmeitä.

  Riipus on myös aivan upea, kumpa voittaisin sen ...

  VastaaPoista
 4. Voi voi, huivi on ihana<3
  Mutta voivoivoi, sitriinipalloriipus on vielä kauniimpi<3<3<3 Se haluaa kaulaani riippumaan ehdottomasti !
  Mukavaa joulunodotusta:)

  VastaaPoista
 5. Kaunis huivi, munkaan väri ei ihan tuo sininen ole, joten mä sitten tavoittelen tuota sitriinipalleroa. On niin hurjan kauniskin että!

  VastaaPoista
 6. Uuh,nyt pistit vaikean.Valita kahdesta ihanasta toinen.
  Mieli arpoo ja hartiat kaipaa lämmikettä.

  Osallistun arvontaan ja valitsen hartiahuivin.
  r.s.nevalainen@gmail.com

  Onnellista joulun odotusta.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kun kävit kylässä! Löysin minäkin sitä kautta tänne :) Ihan sama juttu noiden nurjien kanssa mullakin! Täytyykin käydä katsomassa ohje jos oppisin vähemmän viuhtovan nurjan silmukan. Huivi on ihana ja sininen taas on aina ollut mun mieleeni. Pakko kokeilla arpaonnea, vaikka minäkin vasta ensivierailulla :) Ihanaa joulunaikaa!

  VastaaPoista
 8. Onnea 2-vuotiaalle ja osallistun totta kai! Koska lähinnä neulon itse, olisin onnellisempi riipuksesta, koska tuollaisia ihanuuksia en itse osaa tehdä.

  VastaaPoista
 9. Hieno kävijämäärä!
  Huivi on tottakai kaunis ja ihana, mutmut, sitriini on silti suosikkini :-)

  VastaaPoista
 10. On kyllä upea huivi!
  Osallistun arvontaan, tuo riipus on aivan ihana...
  eemewii@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Yksi voittoarpa, kiitos. Koruja ei ole koskaan liikaa ;)

  VastaaPoista
 12. Hei!
  Osallistun arvontaasi ja minua viehättää huivi.
  Riemukasta Joulujuhlaa!

  VastaaPoista
 13. Kaunis huivi! Mukava,miten raidat kapenevat loppua kohti. Tuo nurjien neulominen on täälläkin ikuinen ongelma. Määkin teen norjalaisittain mutta se on silti vähä tylsää ja hidasta, kun on paljon nurjia. Jotkut neuloo nurjaa hirmu kyytiä tuolla mainnermaisella tekniikalla, sen haluaisin osata.
  Olisin selvästi tuon kauniin lataavan ja voimistavan sitriinipalleroriipuksen tarpeessa, osallistun siis arvontaan.

  VastaaPoista
 14. Oi että on kaunis huivi! Ihanaa sävyjen sinfoniaa! :)

  Toivottelen sinulle hyvää ja rauhallista joulua! :)

  VastaaPoista
 15. Miekin kerkesin arvontaan mukaan! :) sahkopostiosotteen tiedatkin.
  Upea on huivi ja sen valitsisin.

  Norjalainen nurja..... ekan kerran kuulen tuon nimen mutta tuolleen mulle koulussa on opetettu nurja.

  VastaaPoista
 16. Onnittelut 2-vuotiaalle! Kiitos linkkivinkeistä; Pakittaminen vaikuttaa lupaavalta. "Norjaa" minulle taidettiin aikanaan koulussa opettaakin. Auringon voimaa kantava riipus olisi ihana. Onnen potkaistessa ja muulloinkin minut löytää Kässäkaapista ;-)

  VastaaPoista
 17. Jos nyt metallilässymieskin osallistuis arvontaan (en kyllä ikinä voita mitään) osoitteen kai tiedätkin

  VastaaPoista
 18. Onneksi olkoon vuotispäivän ja kävijämäärän johdosta!
  Ehtisin minäkin arvontaan mukaan vaikka taas on vierähtänyt tovi viimeisestä visiitistä tänne. Sun neulejuutuubilinkit on tosi sivistäviä (joskaan en usein jaksa kattoa niitä loppuun asti). Varsinkin tuo pakittaminen kuulostaa siltä et pitää oikeasti palata siihen.
  Huivi on nätti mut JOS arpaonni osuisi niin koru olisi mieleinen. Huivin osaisin varmaan itsekin tehdä, mutta korupostauksiasi osaan vaan sanattomana ihailla!

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.