sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Vihervä aamunkoi

Marraskuulla esittelin kesällä värjäämiäni ja vasta marraskuussa kamerastani löytyneitä lankoja. Kuvia löytyi mäkimeiramista ja leskenlehdestä sekä röyhytattaresta. Jollain tapaa nämä langat oli vaan kertakaikkisen pakko parittaa. Yleisön kannustuksesta uskalsin aloittaa ensimmäisen Daybreakini. Se on yksinkertaisesti hieno huivimalli. Toki siinä saapi tikutella karsastamaani nurjaa ihan urakalla, mutta ei haittaa. Ei tällä kertaa. Stephen Westin huivit ovat upeita - paitsi ne jotka ovat aivan eriskummallisia :-)

Ohje oli taas petollisen hankalan/helpon näköinen. Kolme mitätöntä sivua sisältäen monta kuvaa ja muutaman rivin isoa tekstiä. Ahaa, paitsi että ohje sisälsi muutamia rivejä, joita piti tutkia oikein ajatuksella, muka hirmuisen monimutkaisen  näköisiä ohjeita. Oli tässä taas tavaamista ja tahkoamista tällaiselle keltanokalle, vaikka helppohan tämä oli. Heti aloituksen jälkeen kuitenkin huomasin, että olin tehnyt reunojen lisäykset väärin nurjalla, mutta päätin jatkaa samalla linjalla loppuun asti. Silloin sitä ei sanota virheeksi vaan designiksi. Nih.

Himpun jännitti langan riittäminen. Mulla oli molempia lankoja kaksi 50g:n kerää. En mitenkään olisi halunnut aloittaa toista vyyhtiä muutaman gramman takia, mutta halusin silti tehdä vähintään L-kokoisen huivin. Ei mennyt tiukillekaan, sain tehtyä ohjeen mukaiset 20 raitaa ja kirjavaa lankaa jäi kokonaista 0,7g. Tummempaa lankaa jäi kahdesta kerästä sitten vähän enemmänkin (4g) kun en uskaltanut enää lisätä viimeisiä toistoja. Reunus jäi vähän vajaaksi, tein vain 2,5 toistoa, kun ohjeessa opastettiin seitsemään.

Värien kontrasti ei näy ihan niin isona kuin etukäteen toivoin. Kirjava, vaaleampi lanka näyttää kirjavuutensa takia tummemmalta kuin onkaan, ja raidat hukkuvat turhan paljon. Mutta ei haittaa. Tämä on silti ihana.

Suunnitteilla on jo muitakin värejä: punaista ja mustaa, ruskeaa ja pinkkiä, purppuraa ja jotain, keltaista ja jotain... Tykkään tästä mallista kovin, vaikka kerrokset ovatkin loppua kohti tuskastuttavan pitkiä. Raitajutut ihastuttavat nyt kovin. Telkkaneuleeksi olisi ihana ottaa Color Affection, Kaarisilta tai joku muu, missä saa vaan posottaa aivotonta oikeaa, ja silti tulee kaunis huivi.

Ensimmäisen kerran pingotin huivin jollain tavalla kaarevaan muotoon. Ei siitä ihan tismalleen symmetrinen tullut, mutta ei haittaa pätkän vertaa. Pingotusalusta ei ihan riittänyt, vaan avuksi piti ottaa styrokstaulu. Styroks tuntuisi toimivan mulla muutenkin paremmin. Tuota palapelialustaa kun ei oikein voi nostaa seinää vasten pystyyn.

Kun pingotusalustaa ei saa nostettua pystyyn, on näköjään aina vaarana, että saa lisäpainoa pingotukseen. Ei haitanneet vaijerit tai nuppineulat. Tässä oli Setämiähen hyvä pötkötellä. Onneksi rhoden karvan väri on sellainen, etteivät irtokarvat näy huivissa.

Tämän kutomiseen hurahti aikaa reilu viikko. Muutoin tikuttelin pikkaisen iltaisin, mutta yhden päivän omistin siivoamiselle ja neulomiselle. Aina kun on saanut yhden kohteen kämpästä raivattua, saa palkinnoksi kutoa 1-2 riviä tai pikkutyössä yhden mallikerran tai vastaavaa. Toimii, ainakin toisinaan.

14 kommenttia:

 1. En minä sinua enää keltanokaksi neulehommissa usko. Huivi on tosi kiva ja tarkalle onnistuit langankulutuksen kanssa. Ja laaduntarkkailia täysin omistautunut työlleen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usko vaan! Ohjetta osaan seurata hitaasti ja varmasti - ja koko ajan juutuupi-ope käden ulottuvilla. Mutta jos pitäis soveltaa... Nou.

   Poista
 2. Aivan upea huivi ja kauniita värit olet valinnut. Eikä kukaan huomaan jos lisäykset onkin tehnyt väärin. Hih, hyvin osasit laskea langankulutuksen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkalle meni langan kanssa :-) Viimoiset kerrokset veivasin koruvaa'alla punniten. Jänskätti.

   Poista
 3. Upea huivi! Väriyhdistelmä on aivan uskomattoman kaunis. On se kyllä ihana, miten lemmikit aina osallistuvat harrastuksiin. x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä näitä osallistuvia apureita riittää. Onpahan vähän haastetta hommiin, pysyy mieli virkeänä :-)

   Poista
 4. Oi kuinka kaunis! Tosi hyvät värit valkkasit tähän huiviin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä tyrkkäsin sopivasti sen kynnyksen yli, että uskaltauduin kokeilemaan. Kiitos sinulle siitä!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos, JennyF. Tähän neulomukseen olen enemmän kuin tyytyväinen itsekin!

   Poista
 6. Tulipa siitä hieno, tosi hyvät värit. Ja aina kiva kun saa pingotushommissa apua assistenteilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mhii! Kiva sanoa, että on lankojen värjäämistä myöten ihan itte tehty. Alusta asti oma. Paitsi mitä nyt Stephen-setä teki ohjeen malliin.

   Poista
 7. Tyylikäs huivi.

  Kiva että sait pingotukseen apua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pingotusapurit on aina paikallaan! Muutenhan se olis voinut olla vaikka helppoakin :-)

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.