sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Kujeillaan

TiinaKuu suunnittelee aivan ihastuttavia neuleita. Toistaiseksi olen neulonut hänen ohjeistaan sukkia, huivi on ollut jonossa pitkään. Nyt huivin ohi kiilasivat kämmekkäät. Halusin tehdä kälylle jotain pientä muistamista tuossa loppuvuodesta ja löysin ohjeen Ravelrysta. Kaks puolosen pyöröt ja jostain halpakaupasta ostettu Grundl 4-fach Sockenwolle Soxs. Vähän tikkuiselta tuo lanka tuntuu kämmenpuolelle, mutta ei haitanne.

Kälyn kämmekkäät tein aivan ohjeen mukaan. Ne ovat jo aika päiviä sitten lähteneet maailmalle. Malli oli niin kiva, ja ohjeet niin hyvät, että selvisin elämäni ensimmäisestä peukalokiilasta ja peukalosta ihan vaivatta. Päätin uskaltaa kokeilla myös tumppuja ja sitten joskus tulevaisuudessa myös sormikkaita, ken tietää.

Niin, malli oli siis niin kiva, että mun piti saada itsellenikin nämä kämmekkäät. Niistä tosin tuli Kyrsi-kämmekkäät. Ensin tein ohjeen mukaan, eli lapiokäpälääni liian pienet. Purin ja lisäsin 4s ja tein ranneosasta yhtä nyppyä pidemmän. Kudoin peukalokiilan, kämmenen, lisäsin pituutta pikkurillin peittymiseen asti, päättelin, kudoin peukun, päättelin ja sovitin.

Haa, juuri ennen päättelyä huomasin, että olin tehnyt virheen. Yksi nyppy oli väärällä puolella. En osannut soveltaa jatkoa sulavasti, joten purin ko kuviokohdan ja yritin korjata. Siihen jäi vähän huttua. Kämmenosasasta tuli liian pitkä. Se taipui puolesta kämmenestä törröttämään. Päättelin sormipuoliskon liian väljästi, ja sormiaukko lepatti. Huoh.

Otin sakset, leikkasin pituudesta pois toista nyppyä, poimin silmukat, korjasin jälkeni, päättelin ylivetokavennuksin. Niistä tuli hienot. Vain pikkuhuttu kuviossa häiritsee, mutta vain minua. Ei sitä muut huomaa.

Kämmekkäistä tuli niin kivat, että Miekkonen pyysi (!! Rasti seinään, tämmöinen X !!) itselleenkin kämmekkäitä. Ehkä teen jonkun toisen mallin kumminkin. Iskä kysyi, josko neuloisin tumppuja. Häneltä kun löytyy äitinsä peruja noin light-fingering -vahvuisesta langasta tehdyt kirjoneulelapaset. Ja josko kaksinkertaisena sais... Saa kyllä, iskä! Harjoitteluun voi kyllä mennä vuos tai pari, mutta : Consider it done.

22 kommenttia:

 1. Onpa ne kivat! Kokeilepas kirjoneuletta, se on varsin koukuttavaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. [tunnustus] Puikoilta tipahti paksulangasta tehdyt kirjoneulelapaset. Ne ovat vielä kuvaamatta. Rakastuin ja koukutuin. Kyllä vaan - koukutuin tähänkin. [/tunnustus]

   Poista
 2. Kaunis malli kämmekkäissä. TiiQ mallit ovat kivoja. Olen neulonut monet sukat hänen ohjeillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottoman samaa mieltä. Tykkään hyvistä ja selkeistä ohjeista, tykkään pikkujipoista ilman turhaa hääräämistä, tykkään jo valmiiksi peilikuvaisista (iih, mikä sana) ohjeista. Tykkään TiiQ:n malleista <3

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kyllä vaan! Mitäs siitäkin tulisi, jos kaikki onnistuisi heti kerralla? Tässä on sitä onnistumisen iloa. Vaikeuksien kautta voittoon ja silleesti.

   Poista
 4. TiinaKuun mallit on kauniita ja häellä on jotenkin niin kaunis ja tunnistettava tyyli. Mullakin on jonossa vaikka mitä, pitäis saada aikaiseksi. Kauniit kämmekkäät teit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, juurikin oikein muotoiltu. Tätä yritin sanoa, mutta se ei tullut näppikseltä ulos ollenkaan näin selkeästi :-D

   Poista
 5. Todella kauniit! Mä kans tykkään noista TiinaKuun malleista, ne on niiin upeita! Ihanaa haastetta laitteli isukki :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiina on niin taitava, ja tykkään hänen tyylistään ja viimeistellyistä, loppuunmietityistä malleista tosi paljon.
   Iskät ne on semmoisia, vähän haastetta tyttärelle :-D

   Poista
 6. Kauniit kämmekkäät, äh, minä en tunnista kenen malleja ovat :) mutta hienosti toteutettu ja niitä lapaskuvia odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä aukottomasti tunnista Tiinan malleja. Monasti vaan isken silmäni johonkin malliin, ihastun ihan täysillä, ja sitten se paljastuu olevan TiiQ:n malli. Nytkin on tekojonossa kirjoneulesukkaa ja ihania palmikkosukkia ja huivi ja... Iiik, mistä mä saan aikaa, kun en aio neulomisen takia kumminkaan lopettaa päivätöitä.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä, kiitos JennyF! Tai mitäs minä kiittelemään, mähän vaan tikuttelin ne. Kiitetään suunnittelijaa!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Näitä tekisi mieli tehdä monet lisää, eri värisinä, mutta minne ne kaikki sais tungettua?

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kyllä vain, ihan ehdottomasti. Ja seuraavaksi aion keskittyä siihen, että ohjetta silmäillään välillä myös tekemisen välissä, eikä vaan luoteta aukottomasti omaan muistiin :-D

   Poista
 10. Kuulosti aika haastavalta mut lopputuloshan on hieno. Kieltämättä tuli itsellekin pieni hinku tommosiin...vähän vaan veikkaan ettei omat hermot kestä tollasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeasti tässä oli tosi helppo ohje. Ja juutuupi on hyvä kaveri. Sen kans mä opettelen erilaisten silmukoiden neulomista. Jos sun hermot kestää kieputtelua, niin tämä ei ole mitään sen rinnalla :-D Anna mennä vaan!

   Poista
 11. Kauniit on! Ihana tuo yosityiskohta palmikko. Vetaa kylla silman taysin siihen kun ei ole ole muita krumeluureja koristeena. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin. Vielä kun olisin tehnyt nämä ihan yksivärisestä, mutta sellaista ei juuri silloin ollut metrin ulottuvilla hyppysistä :-D

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.