keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Miessukat valmislangasta

Valmislangasta... Heh, tarkoittaa siis valmiiksivärjättyä, suoraan kerältä neulottua. Miekkonen on jäänyt sukkajunassa ihan paitsioon. Tyrkkäsin hälle käteen kaksi kerää, ja kysyin jotta kummastako herralle laitetaan sukat. Miekkonen valitsi Austermann Stepiä tuollaisena pöhkön muka-raidallisena. Tämä on ensimmäisiä ostamiani keriä, eli en vielä tiennyt, etten erityisesti rakasta tällasisia lankoja. Reppana on marinoitunut jonkun vuoden tuolla laatikossaan. Kivan pehmoiselta se tuntui neuloa, toivottavasti kestää käyttöäkin.

Tarkoituksena oli kutiloida ihan perussukat, mutta napakassa koossa ja Miekkoselle uudessa paksuudessa. Tai siis ohuudessa. Hän on tähän astisen elonsa kulkenut onnellisesti SeVe-sukissa (siis SeiskaVeikasta tehdyissä) kun ei ole ohuemmista tiennyt. Nyt sitten vaihdettiin oletettavasti fingeringiin kertaheitolla.

Jalkaterän kudoin 68s:lla. Varteen lisäsin muutamia silmukoita, koska Miekkonen halusi 'niin pitkät varret kun langasta tulee'. Jalkaterän posotin sileää, varren 1o,1n -joustinta. Pikkuisen palmikon tein ulkosyrjälle, ja reunustin sen kahdella nurjalla.

Koeponnistin näissä KnitPron 2,0-milliset Karbonzit. Alkutahmeuden jälkeen ne tuntuivat ihan kivoilta, mutta löysin enshätään vain 80 cm:n kaapelilla, ja se tuntuu käsissäni hiukan turhan lyhyeltä. Koko ajan piti varoa, etten kisko silmukkapuoliskojen välistä lenkkiä pois. Onneksi maailmalta tarttui mukaan metriset pyöröt silleen ihan puolivahingossa, ja niillä oli hyvä jatkaa. Liian lyhyet puikot lähtivät ystävälle uuteen kotiin.

Mallin jalka on kuviin vähän pieni, sukat jää ryntylle. Pikkupalmikkokaan ei erotu tuolta raidahkosta langasta. Loput kuvat olivat alla olevan kaltaisia, joten säästän teidät lopuilta kuvilta.

Loppukaneettina täytyy hieman huokaista. Kuten kuvista näkyy, valmistumisaikaan oli vielä puissa lehtiä. Nyt kun sain postauksen ulos, ovat sukat hukassa. Hukassa! Rakkaurella neulotut ohutlankasukat ovat kadonneet. Pesukone ei ole syönyt niitä, ne eivät ehtineet edes ekaan pesuun. Ehkä nojatuoli imaisi ne sisuksiinsa. Huoh. Neulon uudeet. Ehkä.

12 kommenttia:

 1. Komiat sukat, toivottavasti löytyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietty jos Miekkonen ei vastoin odotuksia tykännytkään niin paljon kuin sanoi, niin nää on saattaneet mennä 'vahingossa' hukkaan ;-) Ei kai sentään...

   Poista
 2. Minun Step-sukkani ovat kestäneet käyttöä ja pesua oikein kiitettävästi.

  Tännekin kotiutui 2 mm Karbonzit 100 cm kaapelilla, mutta eivät ole vielä päässeet käyttöön asti. Kovasti kutkuttelisi kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin niistä kovasti. Pari muutakin kokoa on tarttunut mukaan. Kilkattavat jostain syystä vähän enempi kuin normipuikot, mutta mua se ei häiritse. Hyvät puikot, mutta kaapeli häviää vielä ChiaoGoon punaiselle kaapelille. Nämä kaks kun sais yhdistettyä, niin siinä ois mun täydelliset puikot.

   Poista
 3. Ihanat sukat ja kaunis väri! Olen neulonut joskus kauan sitten Stepistä sukat ja ovat vieläkin käytössä. Kestävät todella hyvin eivatkä ole edes nukkaantuneet. Hyvä lanka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että on kestävää lankaa. Vaikka näitä ilokseen tikuttelee, niin olis tietty kiva, että kestäisivätkin. Kun lankahamsteri taas iskee, niin tätä uskaltaa ottaa enemmänkin kaapintäytteeksi siis.

   Poista
 4. Hienot sukat on, ja toivottavasti löytyvät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti. Ja jos ei löydy, niin onpahan hyvä syy neuloa uudet :-D

   Poista
 5. Voi kamalaa et hukassa ovat. Kovalla vaivalla ja rakkaurella neulotut. Tai jos hän säästää niitä ku ei raaski käyttää...
  Mä en tykänny karbonzeista sit ollenkaan! Enkä kyllä pyöröillä tekemisestäkään. Vanha tapa on pare ku säkillinen uusia. Mut Steppi on hyvä vaiks raidat on välillä aika kamalia. Onnekas sitä saa yksvärisenä kans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ne on varmaankin säästöjemmassa. Se oli hyvä ajatus, sillä mennään :-D

   Mä en ole koskaan oppinut tekemään sukkaa 'vanhalla tavalla' joten looppaamisen opettelu oli melko helppoa. Ainoa hankaluus on tietysti silloin, kun silmukoita pitäis heitellä puikolta toiselle, ja mulla on se toinen sukka siinä tiellä... Vaan kyllä mä senkin joskus opin tekemään jotenkin näppärästi.

   Poista
 6. Voi että, ihanimmat sukat katoaa aina, se on fakta!

  Kiva postaus! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää tuo katoamisjuttu! Tästä eteenpäin teenkin sellaisia puolikivoja sukkia pelkästään :-)

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.