lauantai 24. tammikuuta 2015

Piin seuraavat desimaalit

Tein taannoin piin desimaalien mukaan raidoitetut nilkkikset. Raitoja mahtui jotenkin niin vähän, että tuli mieliteko tehdä toisetkin. Nyt suunnitelmissa oli pitkempivartiset sukat ruttuvarrella. Taimitarhan blogin Nipi oli tehnyt hauskat ruttuvartiset myöskin. Pienen haeskelun jälkeen löysin ohjeen kolmannesta blogista. Päätin tehdä ruttuja ihan sikin sokin. Alkuun nostin silmukat yksi kerrallaan yhteenneulottaviksi. Muutaman ruttukerroksen jälkeen hokasin ottaa kaikki nostettavat silmukat kerralla hakaneulalle, että pysyisin edes suunnilleen samalla rivillä. Vaikka ei kai senniivväliä. Loppuviimeeksi otin käyttöön irrallisen sukkapuikon, ja nostin silmukat sille.

Koska ruttuvarsi on hidasta etenemään (Teemalla Kaks askelta eteen ja kolme taakse, tai jotain sinne päin), päätin valkata tylsän seiskaveikan nopeuttaakseni projektia. Väreiksi otin tummanharmaan ja jonkin mystisen raitalangan lopun. Raitalankaa olen käyttänyt aiemminkin sukkiin. Siitä päätin tehdä aina kahden kerroksen raidan piin desimaalien määrittämien harmaiden raitojen väleihin. Työn alla oli siis 46s kolmosen pyöröillä. Varteen lisäsin kymmenkunta silmukkaa, ettei rutut kiristä sitä liikaa.

Seuraavalla kerralla aion tehdä varren paksummasta ja jalkaterän ohuemmasta langasta, että sukka mahtuu kenkäänkin. Näillä voi hiihdellä vain sisällä, terassilla tai Miekkosen crocsien kanssa pihalla. Lankaa varsi söi ihan kiitettävästi. Nyt käytin kapean 41 koon sukkiin 150g harmaata ja raitalankaa päälle. Kaik män, eikä tosiaankaan tullut turhan pitkää vartta.

Muutamia pikkuneuleita on kameran kätköissä odottamassa purkupäivää. Koruja ei ole esiteltäväksi ollenkaan, kun maailmalle lähteneet projektit ovat onnistuneet ohittamaan kameran. Neulerintamalla taas ei taida valmistua hetkeen mitään, kun aloitin elämäni isoimman neuleprojektin, villatunikan. Ekat 30cm vaikuttavat lupaavalta!

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tässä ideassa oli heti jotain hauskaa johon ihastuin. Tuli vaan hitusen kapeat, saattavat joutua kiertoon.

   Poista
 2. Hauskat sukat :)

  Meinasin juuri kysyä miten Raviolo voi, mutta lopussa löytyikin maininta. Jo 30 cm tehtynä, vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ööh. Tota. Tyttömäisesti vaihdoin mallia lennosta, kun fingeringvahvuus paitaan alkoi tuntua liian työläältä aloitukselta. Siitä tuleekin Likin' It :-D

   Poista
 3. Pirteät ruttusukat, hyvät värit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vaan niin tykkään harmaasta - ja toisaalta tosi räimeistä väreistä. Niistä tulee väkisin hyviä yhdistelmiä :-D

   Poista
 4. Naa on ihanat! :) Ma tykkaan noista kirkkaista vareista tummalla pohjalla. Kelpais mullekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuin myös! Sulla taitaa olla näihin turhan pikkuinen jalka, kompastut vielä ylipituuteen varpaissa ;-)

   Poista
  2. Ma nyt kompuroin muutenkin. :D Polvi mustana ja kipee kun kopelsin lenkilla. Gimli vahan ihmetteli kun mamma yhtakkia rahmas oikein tyylikkaasti makuuasuntoon ja paasteli sitten arrapaita.

   Poista
  3. Pieni koirapoika oli onnellinen, kun mamma kieriskeli hänen kanssaan lumihangessa? Vai että muutenkin kompuroit *viheltelee*

   Poista
 5. Ei mutta! Mitkä jalokivisukat. Ihan parhaat. Mulle iski akuutti sukkakateus kun nämä näin. Yritin olla, että toisen sukat ei oo multa pois, mutta saattaa ne kuitenkin vähän olla :D Ihanat, ihan kerta kaikkiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kauniisti sanottu, jalokivisukat. Kiitos!
   Akuutti sukkakateus häviää hyvin pian, kun pistät puikot suihkimaan! Mä taas kuolaan teidän raitasukkia ja neon beastia. Vuoroin vieraissa, kuten sanotaan.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.