keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Paksu Baktus

Tampereen messuilla meinasin pöhkösti hamstrata jotain hirvitys-akryyli-bling-hässäkkä-lankaa. Se oli aika kaameaa, ja samalla aika hienoa. Sitten tuli järki päähän ja ostinkin kivaa, iloisen harmaata kukkalankaa. Oho ja hups, eipä siinäkään ole juuri muuta kuin akryylia. Mutta ei sevväliä. Siitä piti tuleman yksinkertainen keeppi, huivi tai mikä-lie hässäkkä onkaan. Lankavan (ent Kauhavan kangasaitta) sivuilta löytyi tälle ohje.


No höpön pöpön. Kahden aikaan yöllä aivot meni solmuun, pinta näytti tosi rumalta ja sekavalta. Keeppi meni samoin tein purkuun ja  hommasta päättikin tulla Baktus, joka on helppoakin helpompi, ja sen voi tehdä langasta kuin langasta. Kasin pyöröt, 300g lankaa ja muutama tunti aikaa. Lanka oli tuhottu. Näitä keriä en halunnut jättää nurkkiin pyörimään ja viemään tilaa 'oikeiden lankojen laatikosta'. Valmis huivi sujahti lahjalaatikkoon ja joulunpyhinä se pääsi uuteen kotiin. Valitettavasti kukaan ei hoksannut ottaa kuvaa valmiista Baktuksesta. Joku kuva löytyy onneksi ravelrysta.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Se jotenkin vetosi. Raukkaparka, harmaa hiirulainen, muiden kimmellyslankojen keskellä. Se vaan tahtoi miun mukaan...

   Poista
 2. Jännälanka, käy hyvin Baktukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Baktuksesta tuli kivan muhkea kyllä. En kyllä oikein muuta tästä langasta osannut keksiä, oli se sen verran muhkeaa ja akryylista.

   Poista
 3. AI hitsi, mä haluaisin just tommosen lattiamaton takan eteen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rouva ottaa puikot käteen ja muutaman kerän Alizia Floweria. Minimaton kutoo jo varmaan noin viidestäkymmenestä kerästä, eikä se painakaan kovin montaa kymmentä kiloa :-D
   Tässä sulle siis inspiraatiokuva, jotta minkälaista mattoa pistät puille seuraavaksi. Olet niin monitaitoinen, että varmaan sinulta käy matonkutominenkin?

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.