sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Pöllön hommia

Toisiksi vanhin suvun lapsista on lintuhassu. Eskarilainen esimerkiksi tarkistaa lintukirjastaan mille linnulle mikäkin pesän sisältö kuuluu. Erityisen lähellä sydäntään ovat pöllöt. Mikäs tätsälle sen paremmin sopisi, kun nysvätä pienet pööpötit pikkumurusen sukkasiin.

Sukat tietennii  neuloutuivat poitsun lempiväristä, vihreästä. Lanka on vadelmalla itse värjättyä Nallea. Pienet pilkut langassa ovat vanhasta kiukaan arinasta tarttuneita. Lyhyistä palmikonpätkistä muotoutui kaksi pöllöä, yksi kummankin sukan sivulle. Kaiken kukkuraksi sain pujoteltua sukkiin ensimmäiset helmeni. Eihän lintu olisi näyttänyt miltään ilman silmiä.

Aloitin sukat varpaista, puikkoina 2,5:n Knit Prot. Jalkaterän kudoin 48s:lla ja varteen lisäsin silmukat 52s:aan. Pohjaan kokeilin ekan kerran vahvistettua neuletta. Näistä tuli oikein kivat, pikkuäijälle nämä sujahtivat joulupaketissa.

4 kommenttia:

 1. Ihastuttavat pöllömiehen (/-naisen) sukat<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä tapauksessa menivät ihan pöllölle pikkuäijälle. Hyvin kävisivät ihan itsellekin. Vois tehdä vähän enempikin noita pöllösiä, riviin ja jonoon ja kirjoneuleena ja... Pöllöt ovat vaan niin hauskoja.

   Poista
 2. Vautsi mitkä sukat. Helmien käyttö neuleissa on vaarallista: kohta et neulo mitään ilman helmiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua. Tiesin, että tässä oli joku toimintavirhe. Iik, kohta miun helmivarastot siirtyvätkin neuleisiin :-D

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.