sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Käsiin ja kaulalle

Tein tuossa taannoin Likin' It -paidan. Sitä varten olin tilannut Wollmeiseltä ihanaa DK merinolankaa värissä Bussi. Kaunis tummanpunainen, jotenkin viinihtävää olematta yhtään violettia. Kaunista ja kylmää punaista. Paitaan se ei kuitenkaan päätynyt.

Selailin sitten Ravelrya, jotta mihin saisin käytettyä yhden vaivaisen, 'ylimääräisen' vyyhdin. Olen nimittäin päättänyt, että nyt näitä orpokeriä pitää neuloa pois. Jatkossa langat ostetaan sitä mukaan kun niille on joku ajatus. Hah, sen kun näkisi. Sellainen nyt kuitenkin häivähti mielessäni, tuskin se koskaan toteutuu!

Projektiksi valikoituivat kauluri ja kämmekkäät. Ajattelin ensin neulaista kämmekkäät ja upottaa sitten kaiken lopun kauluriin.

Kämmekkäiksi valitsin kauniit Lukukämmekkäät. Jotain uutta piti taas tähänkin projektiin opetella, että sain parhaan hyödyn käytetylle ajalle. Varren nirkko(?)reunan opettelin tekemään jo neuloessa, enkä ommellut sitä ohjeen mukaisesti jälkikäteen. Perusteellinen ja pitkä video löytyi ohjeeksi. Lopetusreunan tekeminen nirkoin epäilytti, kun ajattelin sen jäävän turhan lörpöksi. Ompelin sen jälkikäteen. Ohje nirkkoreunaan  löytyi kyllä, mutta testaan sitä toiste. Kämmekkäät tein ohjeen isoimmalla koolla ja kolmosen pyöröillä. Lankaa niihin kului 75 g. Varret ovat ihanat, mutta muuhun vaatetukseen nähden hieman pitkät. Pitää ehkä tehdä ulkovillapaita vajaamittaishihoin, että saan kauniit varret näkösälle.

Kauluriksi valikoitui Aspen Neck Cowl. Neuloin sen nurinperin eli neuloin nurjat oikein ja oikeat nurin. Kauluri on pelkkä tuubi, joten sen kääntäminen on minullekin sopivan yksinkertainen homma. En erityisesti pidä nurjaamisesta (=nurjien silmukoiden neulomisesta) joten tämä oli minulle helpompaa näin. Puikkoina käytin nelosen pyöröjä ja lankaa kului 130g. Kaulurin voi pitää kaulassa nurja tai oikea puoli päälle päin. Sen voi nostaa myös ylös, niin korvat ovat suojassa. Minun makuun olisi saanut olla pikkuisen tiukempi tai jotain. Nyt se jää hieman liian väljäksi kaulalla.

Viime viikonloppuna meillä oli vielä näin paljon lunta! Nyt katse harhailee jo etsimään leskenlehtiä ja sinivuokkoja. Vuokkojen aika meillä on oikeasti vasta toukokuun alulla, mutta niitä on jo kova ikävä.

22 kommenttia:

 1. Kyllä onkin kauniin punainen lanka. Nättejä pikkuneuleita oot ahkeroinut! Mulla on tulossa raitapaita tuosta WM DK:sta, on se vaan niin ihanan pehmoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hirmu nätti väri!
   Tuo DK on niin kiva lanka, tykkään kovasti. Neuloutuikin jotenkin kuin itsekseen. Vielä kun jostain löytäis saman oloista, mutta vähemmällä kikkailulla. Tuo WM:ltä tilaaminen tuntuu olevan ihan oma taiteenlajinsa :-D

   Poista
 2. Voi kun onkin kaunis setti! Ihana väri ja tuo kämmekkäiden malli on kyllä ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pipo tähän pitäis tietty vielä tehdä, mut sit pitäis taas ostaa lankaa, josta jäis yli ja sit pitäis ostaa lisää, ettei se jämä jäisi käyttämättä ja...
   Tykkään kovin kämmekkäistä myöskin, olivat maailman helpot tehdä.

   Poista
 3. Ihana punainen! :) Ja nuo kammekkaat on sopot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoisena kämmekkäät olisivat tosi tyylikkäät, tai harmaana. Kovin kiva malli pikkujipolla, ja kaiken kukkuraksi nopsat tehdä.

   Poista
 4. Todella kauniit ja kauniin väriset kämmekkäät! Tuo väri taitaa hiukan vaihdella, ettei ole ihan pelkkä tasapunainen? Kaulurit ovat helposti turhan lörppöjä, siksi ei tule paljon tehtyä täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun silmään se on melko tasainen, vaikka vähän vaihtelua onkin. Jotakuinkin samalla lailla kuin Pb87:ssa.
   Tuubi on sinänsä kiva idea, mutta yhtäkään sopivaa en ole onnistunut tekemään. Täytynee vielä viilailla pituuden ja leveyden suhdetta, tai alkaa värkätä kaulaliinoja.

   Poista
 5. Ihanat kämmekkäät ja huippuväri! Ja kauniit kynnet lakkoineen myös.
  Mukavaa viikon jatkoa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eila! Olen vähän kynsihöppänä, vaikka isoin into onkin laantunut viimeaikoina. Neulonta-aikaa ei voi tuhrata siihen, että kolme iltaa viikosta menee lakkailuun ;-)

   Poista
 6. Ihanat kämmekkäät! Sopiipas upeasti kynsiin, näyttävät jokseenkin dramaattisilta yhdessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ennis! Tulemme tulokseen, että kuvausrekvisiitta oli hyvin onnistunut :-D

   Poista
 7. Hienot kämmekkäät, ihanat kynnet :-)

  VastaaPoista
 8. Kauniita ovat. Voi että mä aina nautin sun tekstien lukemisesta. Niissä on aina jotain kielellisiä jekkuja ja hauskoja sanoja. Nyt mä aion adoptoida tuon nurjaamisen :)
  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Adoptoi vaan nurjaaminen, mäkin olen sen lainannut jostain. Se oli kuvaava ja kivan kuuloinen sana.

   Mulla on joku vika, kun suomenkielestä ei aina löydy sellaisia sanoja mitä tarvitsen. Arkielossa keksin päivittäin omia sanoja. Onneks Miekkonen ymmärtää mua ihan helposti. Blogissa yritän välttää niitä, mutta kun olen tällainen hölösuu, niin se väkisin heijastuu myös blogissa. Onneksi löytyi ainakin yksi - sä!- jota se ei haittaa!

   Kivaa pääsiäisen jatkoa sinulle myös!

   Poista
 9. Nätti setti ja pätevät säädöt! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina vähän pitää säätää. Tosin lopputulos olis varmaan parempi, jos osais ekaks perusjutut, niin säädöissä olisi jotain järkeä :-D

   Poista
 10. Oi, miten kauniit! Ja upea väri kruunaa koko upeuden!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkään väristä, langasta ja kämmekkäistä tosi paljon. Kauluri kuuluu niihin neuleisiin, joita en aio toista kertaa tehdä...

   Poista
 11. Voih, mulla on vieläkin nämä kämmekkäät tekemättä. Todella kauniit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne olivat tosi kivat pieni välipalatyö, ja mahdottoman kauniit. Nyt niitä pitäis vielä raaskia käyttää...

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.