sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Tunteella

Hyvänen aika. Juurikin tajusin, etten ole tainnut koskaan esitellä täällä tuota bannerissa keikkuvaa korua. Olen tehnyt sen monta vuotta sitten, ja se on edelleen mun, mun ja mun!

Tampereen Kädentaidot -messuilta bongasin kerran (ehkä 2009) keramiikkariipuksen, joka huusi nimeäni. Se oli saatava. Raukka oli riipuslaatikossani ainakin vuoden ellei kaks, ennenkuin se pääsi kaulalle. Kaveriksi valikoitui jotakin jaspista, mahtoiko kulkea new picasso jasper -nimellä. Metalliosat ovat tietennii hopeaa: taottuja lenkkejä, pikkukäpyä, ankkuriketjua ja luonnossa melkein mustanpuhuvaa patinaa. Tämä on mun ja mua. 

Tälle tein kaveriksi rannekkeen, ettei toinen ole ihan paripuoli ja yksinäinen. Yhdistin paria eri ketjunpätkää, jonkun renksun ja sydämen, jaspista, hopeaa ja patinaa. Jotenkin muinaisen henkinen. Mun.
 

Tälle setille on jossain olemassa korviksetkin, mutta en löytänyt niitä nyt mistään. Ovat vissiin siellä äärettömän tilavassa varastopaikassa, Jemmassa. Ihan jänskättää, jotta mitä kaikkea sieltä löytyy sitten kun löydän sen Jemman itsensä.

Tällä viikolla olen jo vähän kaivellut inspiraatioksi Pinterestiä ja inspiraatiopussukkaa. Inspiraatiopussukka on siis se säläpussi, johon heitän kaikki epäonnistuneet, keskeneräiset, ylimääräiset ja puolivalmiit ei-niin-kivat osaset. Joskus sieltä tekee löytöjä :-D Pitäisköös joskus esitellä sen sisältöä... Olis yhtä kauheta katseltavaa kuin työpöytäkin, joka on valovuosien päässä hienoista, vaaleista, seesteisistä, minimalistisista työtiloista, joiden esittelyjä netti on väärällään :-D

Pikkuhiljaa voisi näyttää siltä, että hitaasti etenevät tyhmäneuleet joutavat nurkkaan, ja hopeavermeet pääsevät enemmän käyttöön. Katellaan miten eukon käy!

14 kommenttia:

 1. Kiva, kun nyt esittelit jo:) Hieno kaulakoru ja kiva kertomus.
  Tykkään myös tuosta rannekorusta, siinä onmielestäni jotain niin rauhoittavaa<3
  Purkukasoja ja kierrätysosia on mullakin iso kasa, pitäisi joskus lajitella ja ottaa hyötykäyttöön ne osaset.....
  Mukavaa päivää<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi myöhään kuin ei silloinkaan :-D Mulla patinointi ja jaspis pitävät jalat rauhoittavasti maassa. Jalat nilkkaa myöten maassa on hyvä olla, vaikka pää joskus pilvissä liiteleekin.

   Purkukasoja olis kyllä joskus hyvä käydä läpi. Pistää kiertoon ne ihan oikeasti sälät ja lajitella muut. Hmmmh...

   Poista
 2. On kyl muinaisen näköisiä...kummatkin. Upeita! ...jotkut vaan osaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Henkka!
   Osaathan säkin ;-) Ketjujen vääntö se hankalin tuossa on, ja kun sä väännät JPL5:ta, niin joku pikkukäpy tai vastaava ei oo mittään sen rinnalla.

   Poista
 3. Kaunis setti! Ja inspiraatiopussukan sisältöä vaaditaan näytille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos JennyF. Tää taitaa olla sellainen mun turvakoru <3
   Ehkä mun täytyy kaivella esiin ne pussukat (niitä on muutama...), jos tulis vaikka siivottua niitä samalla. Katellaan päivänvalon aikaan.

   Poista
 4. Ehdottomasti inspiraatiopussin sisältö näytille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osan olen jo saanut kuvattua. Ei siitä sälästä kyllä mitään järkevää postausta saa aikaan. Vaan koskas täältä mitään niin järkevää putkahtaisikaan :-D

   Poista
 5. Upea koru! Jotenkin ihanan rustiikkinen! Jään odottamaan mielenkiinnolla postausta säläpussin aarteista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justiinsa sellaista vanhaa, rustiikkista, elämää nähnyttä tässä hain. Kiva, että olen onnistunut välittämään tunteen koruun asti.

   Poista
 6. Tuo kyllä tykkäisi riippua minunkin kaulassa, tai minä ainakin tykkäisin riiputtaa sitä :) Keramiikkariipus ja hopeaketju on aivan ihana, erilainen yhdistelmä, yleensä kun tuontyyppiset riipukset tuppaavat riippumaan nahkassa tai jossain muussa nyörissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyöri ja nahka ovat ihania, mutta tämä halusi jotain enemmän. Ja saihan hän :-D Toisekseen en itse osaa käyttää nyörejä, vaikka niitä vallan kovasti ihailenkin muiden töissä.

   Poista
 7. Ooh, kuinka ihania ja voimakkaita koruja, kumpainenkin!

  Komppaan solea: patinoitu hopea käy tuon keramiikkariipuksen kannattelijaksi upeasti! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää tosiaankin on sellaisia voimakoruja. Nyt pitäisi kaulakorua vaan hieman modata joko lyhemmäksi tai pidemmäksi, mutta jotenkin en raaski.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.