keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Säläpussin pohjat

Mulla ei ole mitään valmista. Ei neuletta. Ei koruja. Molempia on kyllä tekeillä, mutta ei vielä esittelyvalmiina. Saatte siis tyytyä näkemään kaikkea mahdollista silppua, mitä pakissani kulkee. Kuvia tulee monta, joten laiskanletkeällä nettiyhteydellä voit hyvin skipata tämän postauksen. Et jää mistään paitsi :-D

Hylsyjä ja autotallin lattialta kerättyjä prikkoja, joille ei ole mitään käyttökohdetta vielä. Lähinnä Kanadan kolikoita, joista yhdestä parista tulee muistokorvikset kaverille. Messinkisiä koppakuoriaisen osia, jotka päätynevät kaulakoruksi.

Öööh... Rinkuloita, katkenneita osasia, melkein valmis tölkinaukaisuapuväline (tuo messinkilätkä), sulatuspalleroita ja -möykky, rikkinäinen hopeasavilehti.

Etsausharjoittelua lusikoihin, hopeasavilehtiä, erittäin epäonnistunut kiehkurasormusharjoittelu, sulatuspalleroita, pari nyrkkeilyhanskariipusta. Kyyyyllä näistä joskus jotain tulee.

Erilaisia ketjunpätkiä, juotettuja ja kuvioituja lenkkejä, sulatuspalleroita ja salpalukon tappeja. Nämä kuuluisivat Valmiita osasia -pussiin, mutta miten lienevätkin pakissa. Joskus tavaroita tulee tungettua lähimpään säilytyspaikkaan, vaikkei se olisi millään tavalla looginen.

Kieputeltuja yritelmiä kuolainkorun osiksi ja kalvosinnapeista irtijuotettuja mekanismeja. Kalvosinnappien taulut olen laittanut Jemmaan. Niitä pitää kerätä vielä lisää. Näistä tuskin tulee muuta kuin vesivaluja tai vastaavaa, mutta kunhan nyt kulkevat mukana. Ei voi ikinä tietää, josko nämä sopisivat johonkin.

Juotos- ja korviskoukkukokeilua, liian ohut salpalukko, vielä puhumaton riipuspohja. Sormuksen runko osoittautui epämukavaksi sormessa, se varmaankin muuttuu mukavammaksi pienessä minigrip-pussissa vuosien mittaan.

Muistilappuja, puolivalmiit korvikset, inspiraatiota odottava riipuspohja, kivi ja siihen kuuluva riipuspohja sulatushässäkästä. Melkein valmista siis.

Spiraali-, prässäys-, kivenistutus- ja sahausfloppeja. Spiraaleille oli joku suunnitelma, mutta se unohtui jo. Prässäyskuvio oli liian pieni, ei siitä tullut perhosta tuntosarvesta huolimatta. Toisen prässäyskuvion juottaminen levyyn ei onnistunut. Kivenistutuksen toinen puolisko irtosi, jäljelle jäänyttä puoliskoa ei pystynyt kiinnittämään mitenkään. Nyt se on jo purettu ja mookaiitti on otettu parempaan talteen. Kuviosahailtu levynpala oli kivenistutuksen taustana, mutta istutuksen reuna repesi istutusvaiheessa, joten homma meni uusiksi.

Pakin säläosastolta löytyy näiden lisäksi pikkiriikkisiä ja isompia levynpalasia, vesivaluja, sahauspurua, lenkkispiraalien loppuja, huonoja lenkkejä, langanpätkiä, ketjunpätkiä... Kaikkea sellaista, mitä täytyy hamstrata.

Seuraavalla kerralla tullee muutama kuva niistä vähän valmiimmista säläpussien jutuista. Tänään on muuten aprillipäivä, älkää antako hoopottaa itseänne liikaa!

4 kommenttia:

 1. Olipa kiva postaus! Musta on kiehtovaa nähdä, millaista tavaraa liittyy muiden harrastuksiin. Ja tunnistan erinomaisesti ton että joskus vaan tavaraa änkee lähimpään säilytyspaikkaan, vaikka jo laittaessaan tietää, että ei se sinne kuulu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua vähän arvelutti kirjoittaa tällaisesta ei-mistään, mutta hauska että jaksoit lukaista. Kiva kuulla, että tykkäsit!

   Olen kunnostautunut tässä epäloogisuudessa. Koruilu-, lanka-, ompelu- ja kynsijuttuja on ihan sulassa sovussa siellä täällä muun elämän kanssa. Kaikelle olisi oikeasti oma paikkansa - paitsi langoille on liian vähän tilaa - mutta kun tavarat eivät itse mene omille paikoilleen. Mokomat.

   Poista
 2. Haa, tutulta näyttää :) tarttis sulatella ja tehdä loppuun... mutta tuo, että kuningasidea katoaa matkan varrella, niin totta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli niin lohdullista kuulla, Tanja Marita! Mää vaan oon aatellut, että kaikki muut tekee hommat siististi ja jamptisti loppuun yks työkerrallaan. Emmäävaa...

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.