sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Säläpussin puolivalmiit

Säläpussistani löytyy jonkun verran ikuisuusprojekteja. Ne ovat alati kesken. Joskus idea tai tekniikka on muuttunut matkan varrella, tarve korulle on poistunut, idea ei innosta tai työ on joku kokeilu. Joskus homma ei vaan saa tuulta alleen. Tässä on jotain WIPpejä (Work In Progress).

Yhteen pikkiriikkiseen aurinkolasipussiin olin saanut kerättyä tällaista. Huopapalleroista on vissiin ollut tulossa korvikset, jotka olivatkin sitten liian isot. Punaiset jaspikset ketjuineen ovat vanhasta kaulakorusta, josta modasin rannekorun ja korvikset. Alpakkaiset lusikat ovat päätyneet sormustesteiksi. Noin päin oleva pesä ei istunut sormeeni mukavasti, joten hopeinen lusikka on päätynyt pyörimään pussukan pohjalle. Joku sormuksen runkokin siellä näyttää olevan, ei mitään hajua, jotta mitä siitä meinasi tulla.

Pari mystistä, alpakkaista hys-hys -juttua, jotka odottavat hopeointia pintaansa.

Kovin kaunis spektroliittimöllykkä on joutunut epäonnistuneen riipuspidikkeen uhriksi. Olin kokonaan unohtanut tämän kaunista sinistä loistavan kiven olemassaolon. Pari hopeaan linkitettyä kambaba-jaspista jäi yli vanhan korun lyhennyksestä.

Vuosi, kaks tai kolme sitten kokeilin pitsikuvion valssaamista ohuelle levylle. Vasemmalla oleva keinokuituisella pitsillä kokeiltu versio onnistui paremmin kuin luonnonmateriaaliversio. Mitähän näistäkin joskus keksisi...

Pikkukäpy -riipus ei päässyt ihan valmiiksi asti. Siinä joku lenkki kinnasi vastaan, joten kesken jäi. Rinkulariipus on jo löytänyt kivensä, mutta kivi pitäisi vielä kiinnittää. Taustalla on prässätty kukkakuvio, joka odottaa sahaamista ja kiveä päätyäkseen ehkäpä kaulakoruun - tai sormukseen. Keskellä oleva hiekkavaluna kokeiltu pahankarkotusamuletti odottaa korua ympärilleen. Kukkakorvikset oikealla jäivät vaiheeseen. Niitä piti hiulata uuteen uskoon kerran jos toisenkin, ja sen jälkeen eivät kelvanneet kuitenkaan. Sääli, että mulla itsellä on kaksi korvisreikää väärässä korvalehdessä :-/

Nämä ovatkin sitten melkein valmiita. Synteettinen rubiini on paritettu kierteisen rinkulan kanssa. Se kaipaisi vielä jotain lisää, joten se on jäänyt toistaiseksi odottamaan sitä jotain. Vasemmanpuolinen sulatushopeahässäkkä kaipaa ihan minipieniä viistehiottuja kiviä. Niitä on toisessa pakissa, mutta kun niiden istuttaminen on niin turkasen työlästä tällaisilla nakkisormilla... Pitäisi istuttaa vain sellaisia karaatin kokoisia kiviä. Tai ainakin tuollaisia nelimillisiä, joka vaaleanpunaisena vilahtaa kukkariipuksen keskellä. Vaaleanpunainen cubic zirconia pitäisi vain laittaa kiinni, siitä ei muuta puutu. Isohko sulatuslevy on kulkenut mukana ainakin vuoden tai kaksi. Luulisin, että se haluaa isona rannekoruksi, sellaiseksi pantamalliseksi.

Tällaisia romppeita täältä meikä-mörököllin säläpussukasta tällä hetkellä löytyy. Paljon rompetta on vielä ympäri huushollia, onnellista löytämisen iloa on luvassa jatkossakin. Onni on lyhyt muisti, todellakin. Aatelkaa nyt, kun aina löytää kivoja uusia osia ja koruja - ja ihan omasta kotoa!

Toivottavasti pääsiäisesi on mennyt hyvin! Täällä on menty sopivan laiskottelun merkeissä, tosin kaupantätinä töissäkin on aikaa hurahtanut. Mukavaa tulevaa viikkoa!

8 kommenttia:

 1. Ooh, kaikkea jännää! Kaikki tällaiset wip-/säläpussukoiden sisällöt ovat aina kauhean kiehtovia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kun niitä joskus saisi valmiiksi asti... Huoh. Se on se haaste. Ja se, että muistaa raportoida niistä sitten joskus maailmassa kun valmistuvat.

   Poista
  2. Ooo, aarteita!
   Huonosti muistan minäkin, mitä on tullut hankittua ja löytämisen ilo on suuri:)
   Huilatessa meni pääsiäinen ohi, onneksi.
   <3

   Poista
  3. Mulla ainakin tämä huono muisti on monasti iso ilo :-D
   Joskus olen iloisesti löytänyt jopa suklaata kaapista. Ei kaikkea voi muistaa, eikä onneks tarvikaan.

   Poista
 2. Ihania aarteita! Korunteko on minulle ihan vieras laji mutta sinun kertomuksesi kuulostavat tosi jänniltä ja valmiit korut näyttävät kauniilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Heffaklumpen!
   Nämä käsityöt, joihin koruilunkin luen, taitavat mennä jollain lailla samoja latuja. Yks neuloo ja ompelee, toinen neuloo ja koruilee, kolmas koruilee ja askartelee. Pakko vaan päästä väkertämään koko ajan jotain :-D

   Poista
 3. Kiva nähdä koruilijan "säläpussin" sisältöä. Kaikki käsityöharrastukset taitaa olla sellaisia, että jonkunlainen säläpussi niissä kertyy.

  Kerran jo kommentoin tähän postaukseen (ja useisiin aikaisempiinkin), mutta en näe omia kommenttejani missään. Onkohan ne kadonneet bittiavaruuteen...? Ilmeisesti mobiililaitteilla ei ainakaan kommentit tule lainkaan läpi, kokeillaanpa siis näin "oikean" tietokoneen kanssa tuleeko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säläpussit ja jämälaatikot ovat jänniä! Omista ja toisten jämistä saapi välillä hienoja ideoita.

   Voi harmi, että kommenttisi ovat menneet hukan teille. Kurkkasin roskakommentteihinkin, eikä niitä ollut sielläkään :-( Yritän selvitellä, vaikken omaa yhtäkään nörttigeeniä.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.