sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Aktiiviset raidat

Nämä ovat olleet oikein nälkävuoden mittaiset sukat. Aloittelin näitä jo ennen joulua. Regian Active oli kokeilulistalla, samoin kuin Broken Seed -pintaneule. Pöh. Tein rivin silloin ja toisen tällöin. Hukkasin rivijärjestyksen, neuloin väärin ja alunperäinen lankakaan ei ollut kivaa tälle mallille. Turkoosin (Se ei ole siis sininen, vaan turkoosi) tilalla olisi broken seediin pitänyt olla joku kirjava tai liukuvärinen tai pätkärääkätty tai jotain muuta kuin yksivärinen. Pääsiäiseen mennessä ne sukat olivat edistyneet  seitsemisen senttiä.

Pääsiäisen jälkeen heittäydyin ihan villiksi: Kiskaisin puikot irti ja purin koko höskän. Jee! Aika vapauttavaa. Niistä olisi tullut vain inhokkisukat tuolla tavoin pakkovääntämällä. Ihan niinkuin siitä yhdestä nimeltä mainitsemattomasta paidasta tuli tyhmäpaita.

Into ja ihastus tuli Tikuttimen ihanista koiranhoitosukista. Ihan tajuttoman makeet! Mä tein värit samoin päin molempiin sukkiin, kyllä vaan harmitti. En muistanut ollenkaan, että olin halunnut tehdä nimenomaan samanpari-eripari -sukat. Joku kummallinen oikosulkukin tuli aivoihin: En tajunnut edes neuloessani, että väriparin kerrosmäärä on aivan liian suuri (20krs) ja sukka ei ehdi vaihtua turkoosista mustaksi - saati sitten takaisin turkoosiksi - ellen tekisi niistä sukkahousuja. Lanka tuntui ihanalta Ruskovillan silkkivillan jälkeen. Päätellessä lanka kuitenkin jotenkin inhasti säikeentyi. Meinasi mennä hermo.

Tuli ihan ookoo -sukat, menevät miesten kokoisten lahjalootaan. End of Story.

14 kommenttia:

 1. Miesten sukkahousuthan olisivat olleet kiva idea :D Turkoosi ja musta on kiva yhdistelmä - siis nimen oman turkoosi, ei sininen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekkoselle sukkapuku - joo!
   Sininen ja turkoosi ovat vissisti eri juttu. Turkoosi on kaunis.

   Poista
 2. Teit sitten villin hienot sukat, tykkään väriyhdistelmästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus vielä teen sellaiset kuin piti. Useimmiten teen sellaista kuin sattuu tulemaan :-D

   Poista
 3. Hienot sukat ja minäkin pidän tuosta väriyhdistelmästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus pitää saada vähän väriä elämään. Turkoosi on justiinsa hyvä väri siihen. Tai pinkki. Tai oranssi. Tai kirkuvan vihreä. Tai petrooli. Tai sopivan keltainen. Mut ei beessi. Ainakaan yksinään.

   Poista
 4. Oivat sukat ja mulle menisi myös se sininen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistänkin korvan taakse, jos tähän taloon joskus eksyy sinistä lankaa!

   Poista
 5. Kivat pirteyssukat! Mäkään en tykänny Broken Seedistä. Enkä peessistä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vaan ymmärrä miks muiden broken seedit on muka kivoja mun silmään. Ei mun omat vaan oo. Ja hirveen vaikee muistaa, että aloittaako kerroksen oikealla vai nurjalla ja millä värillä. Ihan tyhmä pintaneule. Paitsi jos joku neulois mulle sen, sit se olis kiva.

   Kuule Susu, värjäsin vaihteeks lankaa. Siitä tuli melkein peessiä. Taas.

   Poista
 6. Mäkin oon opetellut purkamaan. Jostain syystä mullakin valmistuu sukat hitaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purkaminen on jalo taito. Oikeasti ei tarvi harmpaat irvessä vääntää jotain mikä ei ole kivaa. Ei ainakaan harrastukseksi :-D

   Poista
 7. Ikuisuussprojektit on hmm...ihania -tai sitten ei ! :)

  Näistä tuli mageet. Sopivan töpäkkä värikin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Toisinaan valmistuminen palkitsee, vaan toisinaan on palkitsevampaa purkaa :-D Olen nyt yrittänyt opetella sitä purkamista.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.