sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Baba gecko

Pääsiäisen aikoihin satuin sopivasti Wollmeisen lankakaupan päivityksille. Jostain syystä kaupassa oli poikkeuksellisesti jäljellä monivärisiä multivyyhtejä, jotka tuppaavat menemään käsistä minuuteissa. Meille muutti muun muassa purena paidallinen Ulurua ja yksi vyyhti Baba Jagaa. Baba Jagassa tuo purppurahtava sävy mietitytti sen verran, etten uskaltanut tilata enempää.


Yksittäisvyyhdit on helppo upottaa pikkuisiin huiveihin, pure kun ei kestä sukissa. Tällä kertaa huiviksi valikoitui Geckolino. Huivi on jännän mallinen ja siinä kirjava lanka ei ole ihan kamalan näköistä. Hyvä ostokriteeri langalle, eikö vaan? Ei ihan kamalan näköistä... Mukavaa kutiloitavaa se oli tämä ensimmäinen ohut Wollmeise, ihan kuten aiemmin kokeilemani DK:kin.


Ohje tosin oli aika kamala. Siinä ei sinänsä ole mitään kikkailuja, hyvin peruskauraa. Silti ohje oli jotenkin sekava, en aina ollut ihan varma, että mitä missäkin kohdassa piti tehdä. Tehdäänkö tässä nyt reunalisäykset? Eikö tehdä? Kun tehdään tätä, niin tehdäänkö silti tuota toistakin? Mitähä? No onneksi siitä tuli huivi kumminkin.


Kuvat ovat taas ihan omaa luokkaansa - tai siis luokattomuuttaan. Värit meni ihan kuusikkoon, eikä kuvaajakaan (=kaukolaukaisin) käskenyt olla ihmisiksi. Tukkaa en jaksanut laittaa, joten laitoin pipon. Ja laitoin kyllä hajuvettäkin.

16 kommenttia:

 1. Ah, Wollmeiset ovat upeita lankoja. Niin on myös tuo huivikin. Joskus ohjeet ovat ihan kamalia, niistä ei tahdo saada mitään selvää. Kaavioista on yleensä helpompi neuloa kuin sanallisista ohjeista. Niin pitäähän sitä hajuvettä olla kuvatessa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaaviot ovat todella paljon helpompia, olet aivan oikeassa. Onkohan se joku skandinaavijuttu? Jenkit taas tuntuvat kirjoittavan rivittäin sanallisesti vaikka villapaidan :-D

   WM on kyllä aika ihanaa lankaa. Tiedä sitten tekeekö sen tuoksu vai onko se oikeasti niin hyvää, mutta mä tykkään. Kovasti. Ainakin ennen ekan ohuen paidan neulomista.

   Poista
 2. Ihanan pirteä huivi! Jännä malli, helposti kaulalle kietaistava.
  Hajuvesi! Ah, se pelastaa tilanteen kuin tilanteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimii kaulalla ja on kiva pikkulirpake myös harteilla niskanlämmikkeenä. Nykyisellään kun huomaan tarvitsevani sellaista kesälläkin :-D

   Poista
 3. Onpa kivan mallinen huivi!! Hmmm, hmmmm, uskaltautuisinkohan tulkitsemaan ohjetta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huivi oli helppo, mutta ohje mulle sekava. Se varmastikin on sinulle helppo, kun olet neulonut paljon. Ehkä suunnittelijan maksulliset ohjeet ovat selkeämpiä. En tiedä kun en ole ostanut, enkä tän kokemuksen jälkeen taida uskaltaa ostaakaan.

   Poista
 4. Kivan mallinen huivi. Sekavat ohjeet ovat harmillisia eikä ohjeen epäselvyyttä yleensä huomaa ennen kuin on neulonut jo hyvän matkaa. Muutaman ohjeen olen kyllä nakannut takkaan, kun en ole niitä osannut tukita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takka ja saunanpesä toimivat loistavina loppusijoituspaikkoina monellekin jutulle :-D
   Tää huivi on kyllä oikein kiva (ja nopsakka tehdä), kun vaan päätin kuinka toimin.

   Poista
 5. Uskomattoman ihana huivi! <3 Ja ylläsi se toimii loistavasti En ole koskaan nähnyt tällaista huivia, jännittävä malli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli mullekin ihan uusi tuttavuus - ja tykästyin malliin kovin. 150g WM:n purea antoi kivan kokoisen huivin.

   Poista
 6. Minusta räpsäkän kirjava lanka sopii tuohon malliin just. Neuleohjeisiin pitäisi kehittää jokin visuaalinen lisäapuneuvo. Animaatiomallinnusta kahtelemalla hahmottaisi, miten neule rakentuu. Joku neulova insinööri hommiin nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No justiinsa näin! Meillä olis neulova insinööri (=mie), mut se ei ala tämmösiin hommiin, ei ymmärrä riittävästi neuleista ja ohjeista, eikä varsinkaan aateekoosta.

   Poista
 7. NUUH! Hyvalta tuoksuu! :D Ihananmallinen huivi! Taytyypa pistaa korvan taakse tuo malli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on hauska malli, ja nopsa neuloa. Sopivaa telkukatselu- tai lukemisneulomista.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.