sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Kanadan rahoja

Ystävälläni oli kerran koira, jonka lempinimi oli Hirvi. Eihän hän mikään hirvi ollut, mutta korkea ja pitkäkoipinen kavereihinsa verrattuna. Hirvi siirtyi reilu vuosi sitten vaivattomille maastojuoksuradoille. 

Säläpussukoita penkoessani löysin ainakin kymmenen vuotta mukana kulkeneet Kanadan kolikot. Eikös siellä joukossa ollut kaksi 25-senttistä, joissa koreilee (ehkä) hirvi. Niistä oli pakko tehdä ystävälle korvikset.

Oli kovin, kovin vaikea keksiä kiinnityssysteemiä, jolla koko kolikko tulisi parhaiten näkyviin. En halunnut tehdä umpinaista - tai edes lähes umpinaista - taustaa. En halunnut tehdä levystä reunusta. En halunnut kieputella kolikkoa ohuella langalla, koska en vaan osaa. Koska en tiedä kolikoiden nikkelitilannetta, en halunnut minkään osan olevan suoraan ihoa vasten. Päätinpä sitten kokeilla ensimmäistä kertaa tällaista hyvin yksinkertaista kynsikiinnitystä. Varmaan sillä on joku ihan oikea nimikin, mutta en tiedä sitä.

Takaosa ei ihan kympillä viehätä silmääni, mutta tämä toimii hyvin. Yllättävän hyvin. Olin varma, että kolikko ei pysy kiinni, kynnet repsottavat ja tarttuvat kaikkeen kiinni ja kaikkea muuta mahdollista. Mutta vielä mitä. Siitähän tuli hyvä. Neulotun kaulahuivin kanssa pitää kuitenkin olla varovainen, sellaiseen kynnet saattavat tarrata.

Itse asiassa Hirven lähdön vuosipäivä oli juuri näiden luovuttamista edellisenä päivänä. Enhän sitä tietenkään muistanut, mikä lie sattuma taas. Itkukshan se meni, kummallakin. Kaameaa tehdä ystäville koruja, kun aina itkee sekä antaja että saaja :-D Elkää tulko vanhoiks! Mietin tässä, että jos itkemisten tahti kehittyy tätä rataa, niin kymmenen vuoden päästä en ehdi mitään muuta tehdäkään. Ei sen niin väliä, että onko iloa vai surua, aina tunteet tursuaa silmistä. Ihanan pöhlöä.

12 kommenttia:

 1. Karjalaista sukujuurta olevana (eli kunnon itkijänaisena) samaistuin valtavasti. Ilot itketään, surut itketään, pelot itketään...

  Tosi makeet korvikset! Elukka näyttää saksanhirveltä (eli uuden nimistösuosituksen mukaan isokauriilta), mutta en mä oikeesti Kanadan eläimistöstä tiedä mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, karjalaista sukujuurta täälläkin takana. Sehän selittääkin paljon, en ole tullut ajatelleeksi :-D

   Mielenkiintoista saada veikkaus sorkkaeläimen nimestä, itse kun en nykyään tunne enää mitään. Hyvä kun erotan poron hirvestä.

   Poista
 2. Ihastuttavat<3
  Sanotaan, että itku on terveellistä aivoille. Jos aina pidättelee ja nieleskelee vaan, psyyke kärsii...
  no, mun kohdalla se pitää paikkansa. Liian monta nielaisua..
  Mutta aurinkoista sunnuntaita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eila!
   En minä oikeasti pidä itkua ollenkaan pahana juttuna. Naurattaa vaan kun aina itkettää :-D Pitäähän niiden tunteiden jostain tursuta, ettei ihan halkea.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Huopatossunen. Nämä muuten eivät olet mitkään pikkusievät, kolikollakin oli kokoa yli 20mm.

   Poista
 4. Todella hienot korvikset! Tosi mielenkiintoinen kiinnityssysteemi, ei olisi itselle tullut aivan äkkiä tuollainen ratkaisu mieleen. Vaatii kyllä hyvää tekniikoiden hallintaa, että pystyy keksimään kaikkea tuollaista uutta ja jännää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rehellisenä tätinä voin kertoa, että tekniikat eivät niin ole hallussa. Satuinpa vaan sopivalle sivulle intternetin ihmemaassa ja törkeästi kopioin kiinnityksen. Tai onhan näitä tehty maailman sivu, joten en koe itseäni pahalaiseksi.

   Poista
 5. Pitääpä panna korvan taakse tuo kiinnityssysteemi, näyttää toimivan hyvin. Hienot korvikset, Kanadassa on näköjään nättejä rahoja.
  Mulla on myös tuo itkemisjuttu, ja pahenee koko ajan. Juuri koulun kevätjuhlissa itkeskelin toisten kuudesluokkalaisia, kun ne vaihtaa koulua (enkä tunne niistä ketään :)) Kuopuksen eskarijuhlia en voi edes ajatella :D. Ja niitä karjalaisia juuria löytyy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimii systeemi, kyllä vaan. Ehkä nyt viilailisin kynnenkärkiä hieman littanammaksi. Tällä systeemillä on hyvä kiinnittää epäsäännöllisen muotoisia kappaleita, eri materiaaleja, kynsiä on helppo lisätä jne jne.

   Voi sinua karjalaisjuurista itkijää. Mua alkoi melkein itkettää, että itkit tuntemattomien koululaisten koulunloppua... Voi meitä, höppänöitä.

   Poista
 6. Ma luulen etta toi ei ole talla mantereella elava hirvi vaan joku kauris muttei sanota mitaan..... sarvellinen kuin sarvellinen. Tuonko sulle taalta ameriikanrahoja? ;) Meilla ei ole hirveita elukoita niissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarvikas mikä sarvikas, kai. Jostain kuulin, että vois olla karibu, mutta en oikeasti tiedä.
   Varmasti ameriikanrahoista sais tehtyä jotain kivaa. Korumateriaalit kelepaa aina, ja joskus niistä voi saada jotain paluupostissakin ;-D

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.