sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Tyhmäpaita Francis

Nyt kun sain ekan paitani pois puikoilta, iski jokin hullaannus. Yritin ensin treenata pikkupaitaa TTS-metodilla. Se on nerokas, mutta minulle vielä toistaiseksi liian vaikea. Palaan sen pariin myöhemmin. Harjoittelen ensin vähäsen valmiilla ohjeilla ja paksulla langalla, tulevan TTS-paidan ihkulangat ovat jo odottamassa... Tai oikeastaan useammankin, jos ihan totta turisen: Ainakin kolmet yksiväriset langat ja sitten vielä raitapaitoihn lisää.

Helmikuun 18. nappasin syksyllä värjäämääni seiskapeikkoa, nelosen pyöröt ja ohjeen. Etukäteen olin ajatellut tehdä muutamia raitoja joko Novitan Nostalgialla tai seiskaveikalla, niiden tuhoamisprojekti kun nyt on käynnissä. Noh. Ekaa kertaa paidanalkua kokeillessani tajusin, että seiskaveikkapaita ei ole mun juttu, ei edes kotipihapaitana. Se kutittaa vallan vietävästi. Päätin siis lennosta vaihtaa langan johonkin miellyttävämpään. Pistänpä itselleni muistiin tähän kuitenkin seiskaveikan tiheyden nelosille, eli pingoittamaton tiheys 21s/26krs/10cm.

Loppuviimeeks valitsin langaksi syyskuussa värjäämäni Ruskovillan silkkivillan ja kolmosen puikot. Knit Pron puupääpuikkokin napsahti poikki neuloessa. Tai ei edes neuloessa vaan neulontaotetta vaihtaessa. Onneks Susun pikakuriiripalvelu toimitti uudet vaihtopäät seuraavaksi päiväksi.

Heti alkuun näin, että paidan väristä oli tulossa kaamea, ja ennenkaikkea langan neuletuntuma ja 'sileä' pinta ovat kaameita. Vaan eisevväliä, silkkivilla on varmaan ihan mukavaa materiaalia kotokäytössä. Ehkä. Siis jos sen ohuttakin ohuemmat kohdat kestävät käyttöä, vetolujuus on nimittäin noin luokkaa olematon. Jos lanka ei kestä, niin sitten yritän huovuttaa paidan koneessa ja teen siitä jotain muuta.  Esimerkiksi sirkusvärinen kassi voisi olla kiva.

Tein paitaa isoimman koon mukaan. Koska halusin käyttää ohjetta piempiä puikkoja mieluisan pinnan aikaansaamiseksi, tein muutamia (7) ylimääräisiä raglanlisäyksiä, jotta mahtuisin paidan sisään. Toki varasuunnitelman varasuunnitelmana oli lahjoittaa tämä itseäni soukemmalle henkilölle.

Hihoihin näytti tulleen aluksi 70s. Lisäykset sekä hihoissa että vartalossa aloitin ohjeen mukaisessa kohdassa. Tein lisäyksiä hihoissa joka toisella ja vartalossa joka viidennellä kerroksella, yhteensä 5krt. Paitsi vartalossa kuus ja lantiolla vielä kolme :-D

Sekä hihoista että vartalosta tikuttelin ohjetta pidemmät. Reunaan tein 4-5 cm helmineuletta, jotta reuna ei rullaantuisi kovin pahasti. Vihaan rullautuvaa reunaa, paitsi jos olen tehnyt sen tarkoituksella. En ole vielä oppinut, että mitkä pinnat pysyvät rullaamati.

En tykkää tästä ollenkaan. Ehkä saatan käyttää sitä talvella koirainulkoilutuspaitana pilkkihaalarin alla. Paitsi jos se kutittaa. Tämä on ollut päällä tasan kuvausvaiheessa. Siitäkään ei tullut mitään, kun paita on vaan niin äklö. Homma menikin enemmän koirien kuvaamiseksi. Laitanpa tähän vielä hieman kuvasaastetta pojista, niistä tykkään oikein kovasti!

Setämies malttaa joskus istahtaakin
Virallinen potretti: Mister Kohta Yhdeksän Vee
Pappakoiran näkee tyypillisesti tästä perspektiivistä
Vähän puusavottaa
Kameran tarkennus ei todellakaan pysy vauhdissa mukana
Tämmöstä tänään. Postauskin tuli 'myöhässä' kun nukuin pommiin ja sitten piti vähän vielä käydä kameran ja paidan kanssa pihalla. Vaan oikein mukavaa ja sopivan vauhdikasta viikkoa jokaiselle!

12 kommenttia:

 1. No, ei ole minukaan väri tuo paidassa oleva...
  Mutta koirakuvat on ihkuja<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkein hauskinta oli, että mä luulin tän olevan mun värinen, kun lanka oli vyyhdillä. Huoh. Ei se ollutkaan :-D
   Aina toisinaan pitää saastuttaa näillä koirakuvilla, kun nykyisellään heille ei ole erillistä blogia laisinkaan.

   Poista
 2. Veikeän värinen paita. Vaikea sanoa onko tosi hieno vai ei.

  Koirat kyllä ovat suloisia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet sää sitten kiltti <3 Kyllä tää ei taida olla hienon värinen, mä luulen.
   Jos koirat kiittäisivät, niin ne kiittäisivät sulosanoista. Miun puolesta kiitos!

   Poista
 3. Koirat ovat supersöpöjä! Mitään puseroon tulee, niin aina ei voi voittaa, mutta varmasti joku tykkäisi värityksestä kovastikin? Oletko ajatellut, että jos sen värjäisi kokonaan uudestaan, jos siis väri nimenomaan tökkii?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että tässä tökkii vähän muukin kuin väri. Värjääminen ei taida pelastaa tyhmäpaitaa. Vaan onpahan seuraavaksi kerraksi kokemusta, jotta mitä voisi tehdä erilailla, siis jos muistaisi :-D

   Poista
 4. No, no...aattelepa, että teit ihan valmiiksi asti, niin ei voi olla kuin hyvä, ja väristä, sopii tummalle kuten sinä :) ja tykkään tuosta sinapinoranssinkeltaisesta :) Ja koirulit ihania,suloisia ja on niin hyviä kuvia heistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta. Tämä oli sellainen vaikeuksien kautta voittoon -projekti. Pitää olla tyytyväinen omaan sitkeyteen. Värit on sinänsä ihan jees, mutta tuo värjäystulos antoi kummallaisen neuletuloksen. Mutta onpahan värjäystä myöten ite tehty.

   Koirut on kyllä muruja, pakko myöntää. Siihen minulla ei tosin ole osaa eikä arpaa. Jos olisi omat näpit pelissä, hekin varmasti olisivat erikoisen persoonallisen näköisiä :-D

   Poista
 5. No onhan se. Siis aika mielenkiintoisen värinen... Hyvä kun puikot kuitenkin tuli pikana perille ettei niiden vuoks tarvinnu odotella valmistumista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollu puikoista kii tää rojekti. Toivoin kyllä hiljaa mielessäni, että maailmasta olis loppunut puikot, ettei tätä ois tarvinnut tehdä loppuun... Vaan ny se on valmis. Sääli ettei ole edes mökkiä, jotta tätä vois pitää mökkipaitana :-D

   Poista
 6. Ooh, mikä paita! Tuo väriyhsistelmä on muuten luonnossa todella usein esillä, varsinkin loppukesän kukkasissa!

  koirulit ovat niin <3 Varsinkin pappakoira vei nyt sydämein :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi väriyhdistelmä muuten on pikkuisissa villiorvokeissa mun suosikki! Olin unohtanut.
   Pappakoira on muru. Loukkaantui eilen sydänjuuriaan myöten, kun kehtasin tehdä hälle pedikyyrin. Kyllä siitä jo sietää murjottaakin.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.