sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Keväthuumaa

Keväällä vaan kuuluu iskeä keväthuuma, sille ei voi mitään. Edellisten raitasukkien jälkeen puikoille piti saada jotain ihan muuta. Rakastan raitasukkia, mutta olen huono neulomaan niitä. Kerien kuljetus ja lankojen sekaantuminen nyppii. Yritän nimittäin neuloa kahdelta kerältä ja lisäksi sekä ulko- että sisäpuolelta yhtä aikaa. Yhdellä kerällä se ei ole ongelma, mutta kun otetaan mukaan se toinen kerä...


TiiQ:n sukkamallit ovat mielettömän hienoja. Niissä on kivoja yksityiskohtia ja ohjeet ovat viimeisen päälle kirjoitettuja. Tosin rimakauhu meinaa iskeä ohjetta lukiessa, mutta kun uskollisesti tekee niinkuin ohjeessa sanotaan, homma on heleppoa kuin heinänteko. Lisäksi arvostan sitä, että TiiQ suunnittelee sukkansa peilikuviksi. Tämmöiselle vanhakantaiselle, keskimääräiselle symmetriaihmiselle se on tärkeä asia, kun en osaa itse kääntää kaavioita. Keväthuuma oli täydellinen malli tällaiselle toe-up-magic-loop-two-at-a-time -hupsulle. Paitsi että ennen kantapäätä en tajunnut, että ohje on kirjoitettu yksi-kerrallaan-loopatulle sukalle, ja mulla oli puikolla kaksi. Onneks ei tullut kuin pikkiriikkisen purettavaa. Varren joustinta värkätessäni tajusin, etten TiiQ:n kehoituksesta huolimatta ollut lukennut koko ohjetta etukäteen. Tein sitten koko köynnöspaneelin palmikonkierrot kiertämättä oikeita silmukoita. Höh. Olis ollut paljon nätimpi niin, mutta ehkä mä kestän :-D


Langaksi valikoitui joku pari vuotta sitten värjätty Nalle. Luulen, että olen värjännyt vihreään kerään ruskeata jollain mystisellä, vaikka pajulla? Tällaista vihreää värjäsin mielestäni viimekesänä vasta ekan kerran, ja tämä vyyhti on vanhempi. Väri on sukissa vähän sellaisen kuivan heinikon ja tulevan kevätvihreän sekametelisoppa. Malli olisi päässyt paremmin oikeuksiinsa yksivärisellä langalla, mutta kelpaa tämä näinkin.

Otin suunnilleen 286 kuvaa. 284 oli epätarkkoja. 285 kuvassa oli assistentti. Onneksi kantapäät sain tarkoiksi tuossa vikassa kuvassa. Näiden sukkien kantapää on nimittäin mielettömän kaunis. Sen lisäksi se on ensimmäinen neulomani lappukantapää. Juhuu! Jotain uutta tässäkin rojektissa.

Ensi viikon olen kursseilemassa. Puikoille jää odottamaan saman suunnitteijan uusin malli Virrat. Ihana, ihana malli, jonka hän suunnitteli kansainvälistä sukkakisaa varten. Hyvä TiiQ ja hyvä Suomi! Suomalaiset ovat rökittäneet koko muun maailman ihan 100-0 tähän mennessä. Suomalaisilla on selkeästi Maine tässä kisassa.

15 kommenttia:

 1. Ihabat keväthuumat! TiiQ on yksi suosikki suunnittelijoistani, hänen sukat ovat parhaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täydellä sydämellä ihan samaa mieltä <3 Hänellä on mielettömän kivoja malleja.

   Poista
 2. Ovatpa kauniit! Upea väri noissa Keväthuumissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väri onkin suunnilleen ainoa, mitä noista kuvista pystyy erottamaan :-D Tykkään kyllä itsekin, vaikka raitainen sopisi paremmin ihan sileään perussukkaan. Mummielestä siis.

   Poista
 3. Kauniit sukat.

  Ai että pitäisi lukea ohje loppuun ennen työn aloittamista - not gonna happen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjeen luku etukäteen on ihan sama kuin jonkun käyttö- tai kokoamisohjeen lukeminen. Ohjeet otetaan esiin sitten kun parilla yrityksellä ei ole onnistunut korjaamaan virhettä ihan itsekseen :-D

   Poista
 4. Nätit ovat! Aika hyvä vihreä tuossa langassa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lotta!
   Tuota (nalle)vihreää pitäis etsiskellä jostain kivemmasta langasta, kun vaan kerkeis. Se on kieltämättä kaunis väri.

   Poista
 5. Vinkeät! Tykkään mallista ja langasta myös!

  Mä en oikeastaan edes suosittele ohjeen lukemista etukäteen. Siinä tulee helposti sellainen olo, ettei ymmärrä mitään ja sitten lannistuu. Vaikka kaiken ymmärtää silloin, kun lukee sen oikeassa kohdassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ohjeen lukeminen on ihan totta. TiiQ:n ohjeet näyttää luettuna hurjilta, mutta tehdessä ne ovat hyvin yksiselitteiset ja hyvät. Voi kun kaikki kirjoittais ohjeet näin.

   Poista
 6. Ihanat ovat! Tää nostaa hattua toe-up-magic-loop-two-at-a-time -hupsulle. Munst ei kyl olis... Perinteinen tapa on ainut, jolla selviän sukista. Kuka sitä ny ohjetta etukäteen lukis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää oon eläissäni neulonut yhdet (eiku kahdet) sukat sukkiksilla yks kerrallaan varresta alkaen. Ekat yläasteella ja toiset opiskelijakämpässä lusiessani. En osais enää, onneks ei tarttekaan.

   Poista
 7. Kauniit ovat ja mullakin to-do-listalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniit ovat, kyllä vaan. TiiQ se vaan osaa suunnitella sukkia <3
   Tsemppiä jatkoetapeille Tour De Sockissa - olet aloittanut hienosti!

   Poista
  2. Kiitos, kiitos! :) TiiQ on kyllä mestari!

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.