sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Omatekoiset hopeahelmet

Heippurei kaikille! Alkuviikon kurssilta on kotiuduttu lähes vammoitta. Olo on kaikkensa antanut ja väsynyt - vaan niin kovin onnellinen. Tuotoksia ei kovasti syntynyt, vaikka nukkumisaika jäikin 4-6 tuntiin joka yö. Uusia vinkkejä tuli moneen asiaan. Yritän jossain vaiheessa laittaa kurssista oman postauksensa.

Vaan sitten tämän päivän aiheeseen. Iisa värkkäsi keskiviikon hopeakurssillamme aivan ihastuttavia hopeahelmiä. Pyöreät hopealätkät kuvioitiin, kuperrettiin pallonpuolikkaiksi ja juotettiin yhteen. Ihastuin niihin aivan tavattomasti ja päätin uskaltautua kokeilemaan moisia itsekin.

Tässä ovat kolme ensimmäistä tekojärjestyksessä vasemmalta oikealle. Ekasta tuli vähän tuollainen linssi- tai ufomainen. Toisesta tuli vähän pitkula. Kolmannesta tuli pyöreä.

Halusin kaikkiin tällaisen renkaan ympäröimän reiän. Mielestäni se on jotenkin hyvin viimeistellyn näköinen. Tai siis olisi, jos olisin saanut helmistä symmetrisiä :-D

Helmenpuoliskoiden muotoileminen tarpeeksi syväksi näyttää olevan minulle aika haastavaa. Senpä takia päätinkin kokeilla miltä näyttäisi, jos juotan puolikkaiden väliin tavallista tai kuviolankaa oikeiden mittasuhteiden saamiseksi. Näistä tuli aika kivoja. Juottaminen tosin oli vähän tuskaisaa, mutta eiköhän siihenkin löydy rutiini sitten kun näitä tekee enemmän.

Viimeiseksi halusin tehdä vielä yhden helmen, johon juotin keskelle tekstiä sisältävän hopeasoiron. Tässä teksti on tuolla helmen takapuolella. Livenä helmen möykkyräinen pinta ei näytä ollenkaan näin pahalta, kuvat vain ovat armottomia! Tämä helmi meni siihen hopeaopen läksiäislahjaan.

Tässä kaikki vielä yhes koos. Nyt ymmärrän, miksi isot hopeahelmet ovat niin turkasen kalliita kaupasta ostaessa. En uskaltanut ottaa aikaa, jotta kauanko yhden helmen tekemiseen menee. Helmen hinnaksi ei mitenkään riittäisi edes 20€. Ihanan kallista <3

Tarkoituksena olisi väkerrellä näitä helmiä aina silloin tällöin. Kun helmiä on sopiva määrä, ne päässevät todennäköisesti rannekoruksi itsetehtyjen lamppuhelmien kanssa. Kaulakorumäärään mulla ei taida riittää hopeaa eikä intoa.

9 kommenttia:

 1. Ah, ma kommentoin tahan aikasemmin mutta eipa nay kommenttia ei. Ihania ovat. Millin kanssa aamusella ihasteltiin naita ja taitaa olla neidissa harakan vikaa kun kaikki kiiltava on ihanaa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisinaan nuo kommentit tuntuvat menevän hukan teille. Mikä lie syynä, en ymmärrä.
   Voi Milli-harakkaa! Harakkana on kiva olla, ymmärrän pientä oikein hyvin <3

   Poista
 2. Vähänkö upeita helmiä :) mielenkiinnolla oottelen, mitä niistä syntyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin jänskättää :-D
   Ei olekaan niin helppoa tehdä pyöreitä helmiä, viakka etukäteen niin kuvittelinkin. Täytyy vähän vielä harjoitella!

   Poista
 3. Aijai, tätä täytyy itsekin kokeilla kun ehtii, on sen verran hyvännäköistä jälkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oikein odotan, että olisi aikaa keskittyä näihin. Olisiko vähän pähee kokonaan itsetehdyistä helmistä koru.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos, Huopatossunen. Täytyy myöntää, että on näillä erityinen arvo itselle. Ekat itsetehdyt hopeahelmet <3

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.