sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Virrat

Mulle iski jokin kumma sukkahullutus. Viime kesänä seurailin innolla sukankutomisen nopeuskisaa Tour De Sockia. Siellä oli pikkurahalla saatavissa niin hienoja malleja, että tänä vuonna halusin osallistua hommaan. En tokikaan osallistu kisaamismielessä, vaan sillä, että saan kivoja ohjeita ja laitan hyvän kiertämään.

Ekana mallina oli kunniakkaasti suomalaista suunnittelua, TiiQ:n Virrat. Nopeimmat olivat valmiita ennenkuin olin ehtinyt edes aloittaa :-D Valitsin valmiiksi kerityn Kujeen paksumman sukkalangan porkkanan naatilla värjättynä. Puikoiksi nappasin 2,25mm ja päätin tehdä isoimman koon mukaan. Tuli vähän väljät, mutta toivottavasti ei liiaksi. Voi näiden kanssa ainakin istua ja nukkua.

Ohje oli taas taattua TiiQ:n laatua. Kauniit, kauniit sukat. Koukuttava malli. Monimutkaisen näköinen ohje, vaan silti tosi helppo toteuttaa. Ihanat! Varren päättely ommellen oli mulle ihan uudenlaisesti tehty. Kerrankin se oli helppoa ja kerrasta mieleen jäävää - ja vielä nättikin.

Hopeakurssi sattui 'pahasti' etapille, joten olin puikkojen äärestä poissa viisi päivää. Sukat valmistuivatkin vasta seuraavan etapin alettua.

Kolmas etappi alkoi tänä aamuna klo 8:00 Suomen aikaa. Mun kakkosetapin sukat näyttivät seiskalta tältä. Paria riviä vaille valmista.


14 kommenttia:

 1. Todella kauniit Virrat. Myös nuo toiset sukat näyttävät upeilta, ja haastavilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TiiQ:n mallit ovat niin loppuun asti mietittyjä, että niillä on pakko saada hyvät sukat aikaiseksi :-D Toiset eivät ole kovinkaan vaikeat (ainakaan tässä vaiheessa vielä), mutta työläät kyllä.

   Poista
 2. Upeat sukat! Toisetkin näyttävät ihanilta. Olen kanssa monesti haikaillut tuota kisaa, mutta ehkä vielä joku päivä minäkin :)

  Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Arkimamma! Musta olis hieno osallistua joskus oikein raportointi- ja kisamielellä. Ei tällaisella hitaalla, työssäkäyvällä, koiria omistavalla henkilöllä kuitenkaan ole mitään saumaa kisata tosissaan.

   Poista
 3. Kauniit Virrat. Toisen etapin malli on kiinnostavan näköinen. Sen voisi hankkia itsellekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein sanoisin, että kannattaa hankkia kun tulee yleisesti saataville. Tullee lämpimät talvisukat <3 Jos siis joskus sattuvat valmistumaan.

   Poista
 4. Hitaasti hyva tulee! :) Ja upeita ovat! Ma olen nyt vannonut etten alota mitaan uutta puikoilla/koukulla ennen kuin saan mun virkatun peiton. Saas nahda kuinka kauan kestaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon nähnyt pari peittoa valmiina. Se on aika upean näköinen, mutta työmäärä on aivan valtava. En ehkä heti uskaltais ruveta...
   Mä jouduin nyt luopumaan mun periaatteesta, että vain yksi työ kerrallaan puikoilla. Yhdet käsijutut, nuo aloitetut 'silmäsukat' ja kolmosetapin kuplasukat. Hirveetä. Ahistaa melkein!

   Poista
 5. Kauniit Virrat ja kakkosetapin alku näyttää tosi hienolle! Kolmosetappi on nopea, sain jo omani valmiiksi! :-O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyyppi on sairaan nopee! Onnea hienosta etapista! Mää vasta kuplasukkien varsia täällä tikuttelen hartaurella :-D Jonkun pitää tasapainottaa suomalaisten ylivoimaisuutta.

   Poista
 6. Miten hienot sukat ja toiset tulossa! Kiva seurata tuota kisaa vaikken itse osallistukkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikesta tyystin samaa mieltä! Suunnitteilla on jo toiset Virrat, se vaan on niin hyvä malli.
   Kisan seuraaminen on mulle nimenomaan se juttu. Nyt osallistuin, kun halusin ohjeet itselleni :-) Nopeusneulontaan minusta ei ole.

   Poista
 7. Kauniin yksinkertaiset! Ja väri mätsää kyllä niinku nyrkki jonku silmään. Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Kyllä. Kyllä. Nää vaan on niiiiin kivat.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.