sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Ässät: Anoppi ja mä

Hopeapajat ja -kurssit ovat ihania. Rakastan sellaisia. Miljuuna kertaa mieluummin valitsen lomaohjelmaksi viikon kurssin täysylläpidolla, rajattomalla pajankäytöllä ja neljän tunnin yöunilla kuin Karibian loman rantalöhöilyineen. Olen kokeillut, joten tämä on satavarma tieto.

Kursseilla tulee aina uusia ideoita ja vinkkejä. Tällä kertaa S-sormus iski aivan satasella. Sellainen oli saatava. Jokin tässä muodossa kiehtoo aivan valtavasti. Sormuksen tekeminen oli sinänsä jännittävää, sillä S-kaarteen kokoa tai täydellistä muotoa ei voinut tietää etukäteen. Rungon koko oli ainoa varmaksi tiedettävä juttu. Sormuksen korkeus on kuulemma hankala ja liioiteltu. Miten niin, kysyn vaan? Voiko sormus olla liian näyttävä tai kivi liian iso? No ei todellakaan voi. Tässä kuvassa on kaksi sormusta.

Koska tiedän Anopin pitävän tästä tyylistä, tein hänelle ihka oman, jotta ei tarvi nyysiä mun sormusta. Anopin ässässä on toinen puoli harjattu ja toinen kiiltävä, joten sormus saa mukavaa eloa katselukulman mukaan.

Omani tein hieman välikokoiseksi. Talvella se sopii hyvin keskisormeen, ja kesällä sitä käytetään nimettömässä. Vielä on pohdinnan alla, jos istuttaisinkin sormukseen kiven tai kaksi. Täytyy nyt vähän käyttää, katsella ja makustella.

Oijoi. Ihmiselle tulee aina tarpeita tällaisten projektien myötä. Mites mä nyt tällaisia voin tehdä kotona, kun mulla ei ole valssia? Sellainen täytyy varmaankin lisätä tuohon loputtoman pitkään Tällaisen Vempaimen Tarvitsen Ehdottomasti -listaan. Oisko kellään myyä halavalla?

Tour de Sockin viides etappi alkoi eilen iltapäivällä. En aloittanut vielä. Pakkasin kyllä varmuuden vuoksi langat ja puikot ja ohjeen reissukassiin kun lähdin humputtelemaan vielä omaa kotiakin korvempaan. Korpikuusen kannon alla tällainen mörrimöykky pärjää ilman neulomista - just ja just - kun on hyvää seuraa!

22 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, Lotta! Omani on ollut hirmuisen paljolla käytöllä, ihan yks lemppareista <3

   Poista
 2. Juu, unohda se Karibia, tai siis taisit sen jo unohtaakin, mutta tuu Bostoniiin!!! Makin lupaan tayden yllapidon ja neljan tunnin younet, pajankaytto vahan niin ja nain mutta lankaa lupaan ja kaks prinsessaa jotka tykkaa kompia sankyyn kainaloon niin ja sen neljalkasen pitkaselkaisen kaverin kippuralle sun viereen (ja jonka vonkaa raapsuja ja "kehraa" niita saadessaan).
  Ihanat sormukset! Kylla leidien nyt kelpaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih hih! Kuulostais hyvältä kun saatais se paja vielä tuohon mukaan! Ja vähän lisäaikaa. Aika lyhyt keikka tulis Bostoniin viidessä päivässä ;-)

   Poista
 3. Oi, ihanuudet! Minä haluaisin myös tuollaiselle s-kurssille:)
  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaisia jäjestetään Kurikassa Mietaan Markilla. Nähdääks siellä ens kesänä?

   Poista
 4. Oi oi, oot kyllä taitava! <3 Upeita sormuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä malli jotenkin vaan osui ja upposi. Onneksi ope esitteli tällaisen!

   Poista
 5. Voi mitä taideteoksia! Todela kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Susu! Sormuksessa todellakin on jotain veistoksellista.

   Poista
 6. Hoo, tosiaan viikonloppuna taisi sitten olla virallinen sormusten julkaisupäivä :'-D Hienoa jälkeä ja anoppikin on takuulla ikionnellinen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samissormuspäivä :-D
   Ajattelin pitää anopin sormuksen jemmassa joko hänen synttäreihinsä tai jouluun asti. Jos maltan!

   Poista
 7. Upeita sormuksia!

  Kyllä kädentaitokurssit löhölomat voittavat mennen tullen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin voittavat! Voi kun olis koko kesä vapaata, niin varmaan asuisin Kurikassa ja Kankaanpäässä kaikki kesät. Olispa ihanaa <3 Menenkin het oitis lottoamaan!

   Poista
 8. Oi mikä ihana sormis! Niin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljolla takomisella ja vähälla muulla tekemisellä saa kivaa aikaiseksi. Vielä jos ne kivet jonain päivänä istuttaisin...

   Poista
 9. Oi, kuinka kaunis sormus. Ihastuin ensisilmäyksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin :-D Tämä oli sellainen pakko-tehdä-heti -sormus.

   Poista
 10. Tää on kyl huikean hieno malli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Napakymppi, suorastaan. Edelleenkin tämä on vähintään kerran viikossa käytössä - ja se on mulle usein se. On kummiskin pari noita vaihtosormuksia ;-D

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.