torstai 2. heinäkuuta 2015

TdS:n kupla puhkes

Tour de Sockin kolmas etappi päättyi pari tuntia sitten, tänä aamuna 4:30. Vaan olipa etappi, sanon minä.

Kyllä ei sukkakisa nyt suju suunnitelmien mukaan. Ekan etapin aloitin myöhässä ja sluibailin koruilemassa monta päivää etapista. Toisen mallin aloitin vähän jäljessä, mutta sainpa sittenkin neulottua etapin aikana muutaman sentin. Kolmosetapin aloitin aivan ajoissa, juhannussunnuntaina klo 8:00. Ohhoi, sitten piti ottaa vähän päikkäreitä, käydä tervehtimässä (ystävän) uutta koiranpentua, kaiverrella pennulle nimilaattaa... Ekan päivän aikaan sukat edistyivät vain vajaan varren verran - toki kaks kerrallaan.

Malli ei sytyttänyt mitenkään erityisesti, mutta toki tahdoin kokeilla sitä, kun kerran olin hereillä etapin alkaessa. En halunnut tärvätä malliin ihania käsinvärjättyjä tai muita luksuslankoja, joten valitsin Sisua petroolin värisenä ja 2,25mm:n puikot. Toivoin, että sukasta tulisi vähän mallisukkaa isompi, kun kokovaihtoehtoja oli ohjeessa tasan yksi.

Ekan sukan varren alussa kaavio meni jotenkin sekaisin. Siis kaavio, ei suinkaan neuloja. Tuli kummallista sykerrystä, josta neuloja päätti olla välittämättä. Varret valmistuivat maanantaina (=13h). Tiistaina tein kantapäät vastoin ohjeita vahvistamattomina ja ohjetta vähemmillä kerrosmäärillä (=3h). Kantapäistä tuli julmetun suuret.

Keskiviikkona aloitin kiilakavennuksia ja sekosin varren kuvion jatkumisessa (=2h). Torstaina meni pinna, nykäisin puikot irti ja kerin Sisut uudestaan. Ohjeenkin heitin jo takkaan, mutta vielä en tuikannyt tuleen.

Kyllä melkein kannatti neuloa jotakuinkin 18h saamatta mitään aikaan. Ihan tyhmät sukat :-D Senkin ajan ois voinut kutoa uusia Virrat-sukkia, jatkaa kakkosetapin sukkia, aloittaa neulepaitaa tai tehdä koruja. Tai vaikka siivota ja pyykätä. Viime perjantaina päätin, että aloitan nämä sukat uudestaan heti kun mulla on vähän sopivaa aikaa. Hyvä että purin silloin edellispäivänä. Olishan ne olleet jo kohta viikon valmiina. Oispa ollut tosi harmillista... Mutta kun olisin nähnyt sukissa vain ne virheet, en olis voinut käyttää niitä enkä myöskään antaa kelleen lahjaksi. Hyvä että ovat nyt näteillä kerillä.

Kerrottakoon, että en ole herännyt tänään puol viis kutomaan sukkaa. Enkä myöskään aio kutoa sukkaa, jossa on minipieniä helmiä kuten tämän etapin sukissa. Jotenkaan From A Distance -sukat eivät nyt sykäyttäneet.

12 kommenttia:

 1. Aina ei mee nappiin neulehommat. Jos malli ei kiinnosta niin ei sitä kyllä väenvängällä tarvitse vääntää. Kiva väri tuossa Sisussa, saat siitä aika käheen väriset jotkut :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tästä sukat tulee, se on varma! Rakastan tuota petroolia, vaikka se onkin himpun sinistä. Hienot jotkut näistä tulee, kyllä vaan.

   Poista
 2. Jotkin mallit eivät vain innosta. Välillä ohjekin voi olla kirjoitettu niin ettei se meinaa millään avautua (vaikka muilla ei olisikaan ohjeen kanssa mitään ongelmia). Silloin kannattaa vain luovuttaa ja tehdä jotakin mistä pitää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opettelua se vaatii tämä purkaminenkin. Sinnillä kun pitäis valmistua kaikki hommat mitä olen aloittanut. Onneks alan jo oppia tuota purkamistakin!

   Poista
 3. Aina ei voi voittaa, mutta tosiaan, kerät ovat kauniit ja niissä väri ihana! Helmisukkien teko sujui tällaiselta kokemattomalta yllättävän hyvin ja tykkäsin kovasti mallista, enemmän kuin tästä kolmosesta. Mutta ei turhia paineita, tää kisa on hyvätekeväisyyttä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin, ei paineita. Mut sulla tulee näistä niin nättejä, että innostun aina uudestaan jo kertaalleen hylkäämästäni mallista :-D Kiitos inspiraatiosta!

   Poista
 4. Joskus käy niin ettei neulehomma onnistu ollenkaan. Silloin onkin paras purkaa ja laittaa lanka odottamaan parempia ideoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on. Harrastuksen pitää olla kivaa ja nautittavaa, ei suinkaan väkisin vääntämistä!

   Poista
 5. Näille tilanteille ei saisi hihitellä, mutta kun se on niin tuttua... :P Joskus menee niin pieleen niin pieleen... :)

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä saa hihitellä, ihan luvan kanssa, näille mun tohkauksille! Nauratti itseäkin sitten kun lakkas itkettämästä :-D No ei kyllä oikeasti itkettänyt.

   Poista
 6. Jokseenki tutun kuulosta hommaa. Oikeestaan koko kevään on ollu vähän pakkopulla meininkiä munki töissä ja osa on väkisin väännetty valmiiksi kun puikothan ne loppuu kun kassoupi nuita keskeneräsiä niin paljo :D Oha se voitontanssin paikka sitten kun sen pakkopullan valmiiksi saa väännettyä.
  Mut tuo väri on kyllä herkku...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöinen ährääminen on mulle jotenkin vierasta. Yleensä aloitan jotain, teen sitä kuin Iisakin kirkkoa ja lopulta työ valmistuu. Sitten vasta aloitan uuden.
   Nyt noita alkuja ja loppuja ja keskivaiheita on siellä sun täällä :-D Ei sovi aikataulutettu harrastaminen mulle, näköjään. Hitaus ja kilpailuvietti on hurjan huono yhdistelmä :-D

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.