sunnuntai 23. elokuuta 2015

Kiehkuroita korviin

Kesäkurssilla piti tietysti kokeilla mahdollisimman paljon kaikenlaista uutta ja ihmeellistä. Näiden rinkuloiden nimi oli Hämähäkki. Oli tällä tekniikalla jokin hienompikin nimi, mutta en muista sitä. Yllättävää. Norjalaisesta filigraanista puhuttiin, mutta en löytänyt sillä nimellä googlesta mitään valaisevaa.

Pienten ja ohuesta langasta (0,6mm) tehtyjen rinkuloiden keskelle juotettiin rakeita yksi tai useampi, laitettiin itse väännelty koukku kiinni, patinoitiin ja homma oli valmis. Heleppoa kuin heinänteko. Paitsi että heinänteko on vaikeaa, olen kokeillut.

Toiset korvikset jätin kirkkaiksi ja laitoin kukkasen killumaan hentoisen ketjun päähän. Kaikessa yksinkertaisuudessaan nämä ovat mielettömän kivat.

Hämähäkkejä jäi vielä jemmaankin, niistä varmaankin muotoutuu joskus jotain muuta. Rannekkeen tai kaulakorun osina toimisivat ainakin nätisti. Mielessä oli jo idea kukkakedosta kivenistutuksineen, mutta saas kattoo koska sitä ehtisi kokeilemaan.

10 kommenttia:

 1. Nämä on menneet ihan ohi, en varmaan ehtinyt niitä lainkaan valmiina näkemään. Upeat! Ja hauska idea laittaa noita palluroita enemmänkin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä tuli kyllä itsellekin mieluisat. Ja kaveripiirille näitä sais olla tekemässä yhdet sun toisetkin! En ihmettele, että menivät ihan ohi, olivat sen verran nopsasti tehty :-D

   Poista
 2. Ihanan herkät! Ja sitten OT: sinua odottaisi projektipussukka arvontavoittona viime maaliskuiseen kassialmailu-blogipostaukseeni kommentoinnista - jos vain ilmoitat toimitusosoitteen sähköpostitse kiertorata@gmail.com :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkkä muuten onkin ihan se oikea sana, niin ovatkin <3

   Poista
 3. Wautsi wau, oon tehnyt korviksia tuolla rinkulaputki systeemillä isompina, mutta täytyykin kokeilla tehdä tuollai näin pienenä, nuo on niin söpöjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heleijaa! Mulle taas ei ole tullut mieleenkään tehdä isompana :-D
   Täytyykin kokeilla vaiks millisestä langasta kunnon kokoisilla veivilöisillä. Kiitos ideasta!

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.