sunnuntai 30. elokuuta 2015

"Tee sininen riipus"

Sain toiveen sinisestä riipuksesta. Tehtävän anto kuului juuri noin. Ei mitään muita toiveita tai tarpeita. Luonnollista oli se, että metallina on hopea. Unohdinkin pyynnön jo jossain vaiheessa, ja sitten riipuksen tekeminen viivästyi ja viivästyi. Kyllä nolotti.

Nopsastihan se sitten tekeentyi, kun ajatusta oli haudutellut tarpeeksi pitkään. Eikös sitä sanota, että hyvin suunniteltu on puoleksi tehty. Aikataulusta päätellen tästä oli jo 90% valmista ennenkuin edes aloitin. Kyllä nolotti.

Kesän suosikit, sulatusrakeet, päätyivät tähänkin koruun. Tällä kertaa en patinoinut, en skrympannut, vaan tein vähän silkoisempaa jälkeä.

Tämä on ensimmäinen riipus, johon tein ihan ihka oikean riipuslenkin. Aiemmin olen käyttänyt vain lenkkejä pyöreinä tai soikeaksi vedettyinä. Tähän väkersin oikean saranankin. Tällaisen minisaranan tekeminen olikin melkoista näpertelyä. Oman haasteensa teki saranatapin niittaaminen, tuonne väliin ei ollut ihan helppoa päästä. Vaan onnistuipa hyvinkin, kun vähän ensin tunasin.

Pinnasta sain sen verran kiiltävän, että sieltä heijastuu kauniisti myös kuvaajan sekainen sunnuntaitukka.

Lopputulos oli tilaajalle oikein mieluinen. Se sopii kuulemma täydellisesti sinisiin työvaatteisiin. Ainoa miinus oli sellainen, että hänen piti hankkia muuhun kroppaan nähden turhan iso työpaita, jotta siinä on tarpeeksi suuri kaula-aukko, jotta riipus näkyy. Nih. Pitäähän sen näkyä, tietysti.

Lomalla on ollut vähän kiirusta, mutta sillä lailla hyvällä tavalla, mukavasti. Keksin haluavani vattupenkin. Noh. Suunnitelma sitten laajeni elämäni ensimmäiseksi kasvimaaksi. Loppuviimeksi piti tilata 13 tonnia kalliomursketta ja kymmenen kuutiota multaa. Kun kalliomursketta jäi yli (ja vähän multaakin), se piti levitellä etupihalle. Pihasta tuli tyhmän näköinen, kun pinta oli ihan monttuinen. Piti ostaa lätkä. Siis sellainen tiivistystärytin.

Mutta nyt mulla on tasainen etupiha ja potager. Siis kasvimaa. Siellä on kaikenlaisia ruostuneita maatalousvälineitä, vanha puulapio, vattuja, minikiivi, raparperi, parsa, saksankirveli ja viiniköynnös. Ehkä sinne joutaa ensi kesänä kylvämään niitä kasviksiakin.

14 kommenttia:

 1. Tyylikäs riipus ♥ Tykkään kovasti noista riipuslenkin palluroista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Teidän huushollista löytyy tästä melkoisen paljon tyylikkäämpi ja viimeistellympi versio. Sellaista en osannut tehdä, joten tästä tuli tällainen - minun näköinen.

   Mä olen ihan höyrähtänyt noihin palleroihin. Haluan (ja myös laitan) niitä ihan joka paikkaan :-D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, Eila! Korun kantaja oli onneksi samaa mieltä :-D

   Poista
 3. Voi sinitaivas, miten kaunis! Olen äärivaikuttunut. Huoh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka kerta ikinä, kun joku huokailee näille meikäläisen tuotoksille. Siis noin niinku hyvässä mielessä :-D Kiitos siitä, Riitu!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Sari!
   Käyttäjäkin tykkää, kun on riipus on vähän erilainen.

   Poista
 5. Wau, herkän kaunis riipus! Hatun nosto "sarana riipuspidikkeelle"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan heti en taida tehdä nuin pientä saranaa uusiksi :-D Kivaa, mutta melkomoista näpertämistä.

   Poista
 6. Voi luoja etta osaa olla kaunis! NIIN IHANA! Ei voi kattoa enempaa...... pakko kuitenkin vahan viela vilkasta. .......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas kovin mukavasti sanottu, kiitos <3 Käy ihan vaan vähän kurkkimassa, sillein sormien välistä!

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.