sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Paksut ohutsukat

Ystäväni on monitaituri. Hän ainakin neuloo, virkkaa, ompelee, värjää etenkin kankaita, rakentaa puutarhaa, tekee keramiikkaa sekä keksii mitä hienoimpia risu- ja kierrätysmateriaalijuttuja. Varmaan jätin jonkun tärkeän osa-alueen mainitsematta, kun ei pieni ihminen voi muistaa kaikkea. Yksi puutos hänellä on, ei niinkään taidoissa vaan viitseliäisyydessä: Sukat neuloutuvat lähinnä tossuiksi, eikä sukkia neulota alle seiskaveikkapaksuudesta. Kenkiin kuitenkin piti saada sukat, ohuet sukat.

Mua ensin kauhistutti, kun en saa itsellenikään tehtyä fingering-sukkia. Tarkempi tiedustelu kuitenkin paljasti, että hänelle ohut sukka on nallevahvuinen. Phuuuuh, mikä helpotus. En hakenut kaupasta harmaata, joka olisi ollut nappiväri. Sen sijaan kaivoin 2014 värjäilyistä Kujeen paksumpaa sukkalankaa, jonka olin värjännyt kanervalla. Kakspuolosilla tykitin 52s:lla Heidin Aurinkotanssien innoittamana nurjaraitaista perussukkaa niin pitkälle kuin lankaa riitti. Olin värjännyt langan kahdella vyyhdillä ja näihin käytin 81-grammaisen vyyhdin. Tiukille meni, ja varsi jäi omaan makuuni vähän naftiksi. Lankaa jäi yhteensä 5cm.

Näitä neuloessa huomasin, että musta on tullut kranttu. En enää tykkääkään ChiaoGoon käyristä pyöröpuikoista. Kaapeli on edelleen jumalainen, mutta en osaa pitää puikko-osaa kädessä. Täytynee kokeilla vielä jollain toisella langalla. Vihasin nimittäin neuloa tätä lankaa. Mun prinsessasormiin se on paksua, karheaa eikä se taivu minnekään eikä mitenkään. Voi kökkö. Sen siitä saa, kun tikutti 1,5 kuukautta merinovillaa. Taidan ottaa kurinpalautuksena jonkun ison karheuslankaneulomuksen, etten opi hinostelijaksi.

16 kommenttia:

 1. Hahaa. Äkkiä niihin rinsessafiiliksiin tottuu. Nää sukat on kuiteski kivat. Karheus ei onneksi välity tänne saakka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rivien välistä luin, ettei ole paha olla rinsessa. Tai ainakin niin halusin tulkita sen :-D Hyvä juttu. Ja kun sukat ovat kenkäsukat, niin ei niiden ihan unelmanpehmoiset tarvitse ollakaan.

   Poista
  2. Toi oli ihan hyvä tulkinta, passaa mulle :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tuo malli on tosi kiva. Nämä vaan pitäisi tehdä jostain oikein räimeästä väristä, tai vaihtoehtoisesti tosi hillityn harmaasta. Seuraavan kerran sitten!

   Poista
 3. Näpsäkän pituiset sukat ja muutenkin kiva malli.

  Huonosta langasta ei tule kuin vihaiseksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä niin tosi, pitää olla mieluista lankaa. Täällä tökkii neulominen nyt urakalla. Toisessa keskeneräisessä on ihana lanka, tarpeellinen tuotos, mutta armottoman tylsä neuloa. Toisessa taas ok lanka, ok väri, ok pintaneule, mutta armottoman tylsää. Lopputuotokset molemmissa kivoja, kunhan vaan sais aikaiseks. Kerros silloin, toinen tällöin. Ehkä ne joskus häviävät mun puikoilta.

   Poista
 4. Oivoi, muutenkin ohuet langat on hankalia, mulla ainakin. Mutta neulonkin toosi harvoin, tai nykyisin teen mitä vaan toosi harvoin.
  Nuo on kivat sukat<3
  Minulla tahtoo nilkat turvota ja tykkäänkin käyttää aika löysiä varsia. Tai lyhyitä ja löysähköitä...
  Mukavaa uutta viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään hirmuisesti ohuista langoista, kun oon vähän kuumaverinen. Mutta kun se niiden neulominen on niin turkasen hidasta :D

   Poista
 5. Samis täällä, harvoin neulon ohuita villasukkia. Mutta jostain syystä joku on mennyt ostamaan niitä fingering lankoja laatikollisen, kun ovat kerällä olleet niin kivan näköisiä. Löytyy ainakin Stepiä ja Famea pari kerää ticoticoa. Nyt yritän puikotella ainakin osan noista langoista pois enkä enää jemmaile vaikka kivoilta kerällä näyttävätkin (sukkana en ihan niin ihastunutkaan väreihin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah - sielunsisko <3
   Ohuet sukat ois ihania käyttää, mut kuka niitä mulle neulois... Tai sit täytyy opetella kestämään, että vuodessa saa aikaan ainoastaan kolme paria sukkia. Se on varteenotettava vaihtoehto.

   Poista
 6. Kauniit sukat! Ihanan värinen lankakin ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat vaan ovat luokattoman huonoja, mutta kyllä tuo väri on suunnilleen tuollainen livenäkin. Sukat ovat valmiit, vielä kun ne sais toimitettua sinne ystävälle... Kuriiriposti vähän tökkii ;-D

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.