sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Puolangan punos

Mä en ole erityisesti erilaisten punosten ystävä. Joo, toki Inarin punos on kiva ja näyttävä, mutta pantamalliset rannekkeet eivät jotenkin ole mun juttu. Nyt homma kuitenkin lähti lapasesta. Toooosi yllättävää.

Kaikki lähti sormuksesta. Mähän tunnetusti olen ihan sormushöppänä. Niitä kun ei tarvi koskaan tehdä kahta samanlaista ja symmetristä, niillä on kiva leikitellä ja niistä saa näyttävää aikaan pienellä vaivalla. Tai noh, joskus vähän isommalla vaivalla.

Tähän sormukseen laitettiin etuosa Puolangan punoksesta ja takaosa puolipyöreästä langasta. Patinoituna tästä minulle uudesta punoksesta tuli tosi kaunista. Tosin leveyttä olisi voinut olla lisää, olishan noita punoksia voinut juottaa useamman vierekkäin tai levyn päälle tai jotain. Nyt se on vähän pikkusievä. Tykkään silti, kovasti.

Sormuksen tekemisestä jäi sitten ylimääräistä punosta, sillä siihen hupeni tangosta vain pari senttiä. Jämäpätkiä ei jätetä pakkiin pyörimään, vaan siitä piti kehitellä jotain. Punosta oli vähän naftisti, mutta päätin tekaista siitä rannekkeen.

Päätteiksi en tahtonut yleisesti käytettyjä spiraalin pätkiä, vaan tahdoin jotain sileää, joka ei vie yhtään huomiota punokselta. Tällaiset siihen sitten tekeytyivät.

Yllätyksekseni taidan tykätä tästä rannekkeesta. Niin ainakin luulen. Ehkä.

Tällä hetkellä on kaikki hommat vähän vaiheessa, niin korut kuin käsityötkin. Muutamia on työn alla tai melkein valmiina kummassakin kastissa. Jonkun vaan pitäis tomeroitua ja tehdä ne loppuun, kuvata ja kirjoittaa postaukset. Kukahan se Joku olis... Nyt pitää kuitenkin ruveta suunnittelemaan töihin lähtöä. Pitäkää kiva sunnuntai!

10 kommenttia:

 1. Viehättävä, herkkä, kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se sitä on. Jotenkin se vaan on liian helppo tehdä... :-D

   Poista
 2. Hyvä että joku osaa heti käyttää jämäpalat pois kuleksimasta, mä oon ihan toista sorttia :'-D Tuosta tuli kyllä upea ja elegantti setti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvoin jämää jää seitsenkertainen määrä alkuperäiseen tarpeeseen nähden :-D Tällä kertaa näin. Usein on kiva kaivella niitä jämiä ja kehitellä niistä jotain ihan muuta!

   Poista
 3. On se kaunis! Ei oikein muuta voi sanoa! :)

  VastaaPoista
 4. En mä ihmettele jos tykkäät rannekkeesta, tuohan on hieno. =)

  Siitä Extreme runista, kestääkö sun kävellä pitkää matkaa? Jos se onnistuu niin eiku osallistumaan. Ne on suunniteltu niin, että jokainen sen pystyy suorittamaan ja kun lähtee hupisarjaan vain haastamaan itsensä, ei kukaan pakota juoksemaan eikä tarvi juosta metriäkään jos siltä tuntuu. Esteissä jos on sinulle soveltumaton, voit sen vapaasti kiertää. =) Eli mukaan vaan rohkeesti.

  Ai niin, heitin blogiini sulle pientä haasteen tynkää, jos haluat osallistua kertomalla blogisi tarinan. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en uskalla ajatellakaan Extreme Runia, vaikka se kiehtoisi ihan mielettömästi. Toisesta jalasta meni keväällä toimintakyky, tasaisella voin kävellä jotain alle kilsan ennenkö pettää kokonaan. Rappuset, nousut, ponnistelut ovat kaikki pois pelistä. Vaan olen päättänyt, että kyllä se tästä vielä kuntoutuu!

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.