sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Voittajaolo!

Mulla kävi mäihä. Ihan mieletön mäihä. Maaliskuussa olin ilmaissut TiiQ:lle, että mulle olisi kunnia käyttää hänen tekemäänsä projektipussukkaa. Hänen pussukkansa ovat nimittäin ihan omaa luokkaansa, rakastan niitä. Koska puhun ja pälätän paljon niin netissä kuin IRL ja minulla on hirveän huono muisti, niin olin unohtanut koko jutun jo aikapäiviä sitten.

Eräänä kauniina päivänä postilaatikkooni sitten putkahti paksu kirjekuori. Siitä paljastui TiiQ:n ompelus.

Maailman hienoin projektipussukka! Mun! Mulla on jonkun toisen tekemä projektipussukka! Jaa pikkuisenko on luksusta, kyllä vaan.

Kaikkeist hauskinta oli tuo kangasvalinta, joka mun pussukkaani oli sattunut. Mä nimittäin yritin äitienpäivänä värjätä koivun hiirenkorvilla sitä ärjyn vihreää väriä, joka viime vuonna meni ihan ohi. Liottelin lehtiä yön, keitin tunnin, värjäsin Cascade Heritagea tunteroisen ja jätin hellankulmalle seuraavaan aamuun.

Ensi alkuun väri oli todella karvas pettymys. Pesin ja kuivasin langan ja nostin sen esipuretettujen lankojen kanssa samaan naulaan häpeämään ja  odottamaan päällevärjäystä. Joka kerran lankojen ohi kulkiessani aloin pitää väristä enemmän ja enemmän, ja loppuviimeeks se näytti mun silmään tosi hyvältä. Valohoito ja häpeämisnaula auttoivat. Päätin, että noiden lankojen täytyy päätyä samaan työhön jollain tavalla, sillä ne sopivat täydellisesti keskenään. Vaan mikä se väri ja väriyhdistelmä siis olikaan ja miten kummassa värjääminen kuuluu mitenkään projektipussukkaan?

Millainen ajatustenlukija tuo TiiQ oikein on? Aivan huippuhieno yhdistelmä. Ainoa pulma on nyt se, että jatkossa mun täytyy säilyttää näitä tällein yhdessä. Emmä voi nyt noista langoista mitään neuloa!

Tällä tontilla ei siis saada kirkkaan vihreää, ei. Se vaan on nyt tosiasia, joka on pikkuhiljaa uskottava. Mutta jos haluat mistä tahansa kasvista ja mistä tahansa langasta villin rohkeaa beeshiä, niin tuo tänne vaan. Kyllä mä peikeä värjään!

12 kommenttia:

 1. Onneks olkoon! Sekä voitosta, että hieosta peessistä, joka mun mielestä kyl näyttää suht kirkkaalta keltaiselta. Pitäisköhän mun lähettää sulle vähän lupiininsiemeniä? Tällä tontilla niistä on saatu nättiä limenvihreää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei, ei tää ollutkaan peessiä. Alkuun näytti vihervän peikeltä, mutta jotenkin väri muuttui ja syveni.
   En taho lupiinin siemeniä! Yritän juuri hävittää jättitatattaren tyylistä ja yritän pitä neidontatarta aisoissa ja omalla paikallaan. Taistelu tuntuu toivottomalta. Tosin lupiininvarsivärjäyksistä tuli edelliskesänä tosi kauniita vihreitä.

   Poista
 2. Vitsit et on kivannäköinen pussukka! Mullekin osui voitto tuosta samaisesta arvonnasta, ja sain just eikä melkein omannäköisen kassin. Hyvin meni värien valkkaaminen Tiinalta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiina on tässä selkeästi taitava!
   Mitäs me onnekkaat <3

   Poista
 3. Heh, olihan tuuria, että et jäänytkään inhoamaan sitä koivunhiirenkorvavärjäystä ja sitä myöten tuota projektipussukkaa :D. Kasvivärjäys on kyllä mystistä puuhaa, ikinä ei voi tietää, mitä padasta nousee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pussukka on i_h_a_n_a <3
   Emmää raatsi sitä minään reissupussukkana edes käyttää, kun ne tuppaavat rähjääntymään. Tää on nyt mun nojatuolin vieressä, että saan ihastella sitä koko ajan.

   Poista
 4. Sun täytyy neuloa noista langoista joku upee huivi vaikka. Sehän ois sitte viimesen päälle suunniteltua... huivi ja pussukka mätsää toisiinsa kun neulot jotain muuta. =)
  On kyllä makea yhistelmä ja upea väri siellä häpeänaulassa syntyi. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häpeänaula on hirmuisen hyvä paikka :-D
   Huivi vois olla hyvä vaihtoehto. Noista kyllä riittäis sekä huiviin että Dithereihin (http://www.ravelry.com/patterns/library/dither). Hmm, vois tulla hyvä.

   Poista
 5. Onnenpekka vai onnenakkako lienet ko noin hienon pussukan sait ja noin upeasti epäonnistuit värjäyksessä! Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tuurit kohdallaan, ei voi muuta sanoa. Huonoista tuli hyviä ja hienosta ihan huippu. Kyllä nyt kelpaa.

   Poista
 6. Ihana pussukka ja on varmasti antajallekin palkitsevaa ommella ihmisille, joka arvostaa käsityötä. Iiiiiihanat langat!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti antaja oli iloinen kangasvaraston tyhjäämisestä, minä ainakin otin sen mieluusti meille!

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.