sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Säläpakin uumenista #1

Päätin, että tänä vuonna teen keskiviikon hopeakurssilla muutakin kuin seurustelen ja juon kahvia. Hyvä päätös sikälikin, että olen ylipäänsä vähentänyt kaffen kittaamista. Mulla ei ollut varsinaista ideaa, joten päätin ottaa teemaksi säläpakin tyhjentämisen. Pakissa kulkee mukana epämääräisiä nyssyköitä. Nyssyköissä on jotain aloteltuja ideoita, pieleen menneitä kokeiluja, inspiroimattomia osasia, levyjen ja lankojen palasia. Kaikkea sälää siis.

Ensimmäisinä työstövuoroon pääsivät spiraalirinkulat. Nämä ovat kulkeneet pakissa kolmisen vuotta. Silloin kurssikaveri teki toiselle kurssikaverille vempaimen. Sillä saa tehtyjä nättejä ja tasaisia spiraaleja, joiden tekemisestä pihdeillä vain haaveilen. Lainasinpa sitten vempainta.


Loppuviimeeksi näiden tekeminen taisi ottaa aikaa noin kolme tuntia, joista kaks ja puol meni rummuttaessa tuotoksia. Riipuksen neljään kertaan tehdyissä hirvitysjuotoksissa meni aikaa 20 minsaa ja patinoinnissa 5 minsaa. Kyllä kannatti kuskailla näitä mukana... Riipusta olisi tarkoitus roikottaa joko nahkanauhassa tai sopivassa hopeaketjussa. Ripustusrinkulasta tuli vähän pienehkö, mutta kai siitä joku lukko läpi menee. En ole vielä kokeillut.

10 kommenttia:

 1. Oi tuo iso on todella kaunis. Se on jännä, miten ne jotkut työt odottaa aikaansa pitkästikkin ja sitte niistä kuoriutuu kaunottaria lopulta. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hauskaa, kuinka nopsaan ne sitten lopulta kuoriutuvatkaan. Ihan naurattaa, että kannatti kuskata vuosia mukana pakissa...

   Poista
 2. Siitä se sit syntyi. Kiva. Mä lopetin kahvin juonnin viime toukokuussa mut vihreetä teetä eri makuisina lipitän pitkin päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ihan ole vielä lopettanut kahvia, mutta kolmen pannullisen sijasta menee ehkä 4-5 kuppia päivässä. Toisinaan vaan yks. Pitäiskin kokeilla vihreästä teestä eri makuja, kun se perushuttu ei maistu juuri millekään :D

   Poista
 3. Nämä on ihanat... Tykkään tuosta muodosta kovasti! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Kaisa Reetta. Nämä ovat tosiaan sellaisia vahingonlaukauksia :D

   Poista
 4. Kannatti odottaa sopivaa hetkeä, kun lopputulos on noin hieno.

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Hyvin yksinkertaista, jotenkin vanhanaikaista ja perinteistä. Kyllä näissä jotain kivaa on :D

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.