sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Palloja ja kuoppia

Yhtenä sunnuntaipäivänä iski kauhia hinku saada uusi sormus, ihan niinkuin niitä ei olisi jo riittävästi :-D Sen piti olla näyttävän leveä, yksinkertainen ja nopea tehdä, siinä ei saanut olla kiveä, siinä piti olla joku juttu. 

Kesäkurssilla opin uuden tavan tehdä sulatusrakeita jämähopeasta. Olin tehnyt niitä aika monta, ja kotona tein vielä muutaman lisää... Ne pyörivät työpöydällä. Ihan ehdottomasti halusin ympätä niitä sormukseen, ihan tavalliseen perussormukseen.

Teinpä siis sentin leveän sormuksen levystä ja mietin, että pelkät pallerot ovat hölmön näköisiä, ehkä. Sattuipa käteen mikromoottori ja sen pallopäinen jyrsinterä. Levysormukseen jyrsiytyi muutama kraateri ja pallerot löysivät tiensä syvennysten ympärille. Kaikki menivät iloisesti sikin sokin sekaisin, justiinsa niinkuin pitikin.

Tästä projektista ei ole paljon muuta sanottavaa. Olen yksinkertainen ihminen, pidän yksinkertaisista asioista. Tätä sormusta rakastan. Se pääsi korvaamaan alkuperäisiä kihla- ja vihkisormuksia, kun ne jotenkin kummasti olivat kutistuneet ja puristivat sormessa.

Joku toinenkin ihastui tähän. Vastoin kaikkia tapojani tein siis toisen samanmoisen, sillä tältä pyytäjältä en osaa enkä taho kieltää juuri mitään!

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Mä tykästyin tähän ihan tosi lujasti. Helppo ja yksinkertainen tehdä, ja nopsa!

   Poista
 2. Vau, mikä sormus! Mä en osaa tällaisia tehdä ollenkaan, pitänee tyytyä siemenhelmitöihin, ja toisinaan (metalli)lankatöihin kun sattuu innostusta ilmenemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi jokainen voipi tehdä sellaisilla tekniikoilla jotka itseä miellyttävät. Mulle taas siemenhelmet ovat ehdoton ei, en mitenkään pysty toimimaan niin pienten helmien kanssa :D

   Poista
 3. Hauska kuusormus. Tykkään :-D

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Erilaisia tekstuureja pitäis päästä kokeilemaan paljon lisää. Voishan tuota tehdä tstiversioita vaiks kuparille... Hmmmh, pitäiskö mennä siivoamaan työpöytää?

   Poista
 5. Yksinkertaisuudessaan kertakaikkiaan hieno! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari! Tästä todellakin on karsittu ihan kaikki turha pois.

   Poista
 6. Voihan pallot ja kolot! Hieno on sormus! :)

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.