sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Toinen satsi lamppuhelmiä

Lokakuussa ehdin toisenkin kerran Lea Swantzin helmistudiolle Nuutajärvelle. Meillä oli taas kiva poppoo siellä hääräämässä. Eipä tuosta hääräämisestä ole paljon höpöttelemistä, joten kuvat puhukoot puolestaan.

Keltaista ja harmaata piti saada vielä lisää, eka satsi näytti kovin vähäiseltä. Ideana oli edelleenkin saada kirkasta lasia pintaan, jotta syvyyden vaikutelma vähän lisääntyisi. Näissä sulaa massaa on manipuloitu piikillä siirtelemällä.

Ontoista helmistä tuli huomattavan paljon ontompia kuin ekalla kokeilukerralla. Tosin käytin epäortodoksisesti atuloita alkukiekkojen litistämiseen, ettei reunoista tule ihan kauhian paksuja.

Muutamat onttohelmet romahtivat, kun helmeen jäi reikä. Niistä tuli sitten epämääräisyyshelmiä. Ne saivat kaverikseen kuvaan erilaisia kokeiluja.

Tästä väriyhdistelmästä tuli ihan mielettömän kiva. Emmä vaan tiedä mitä näistä on isona tulossa.

Tässä helmessä norsunluun päälle on tehty kirkkaalla pisteitä, jotka on sulatettu sisään. Pinnasta tulee tosi hauska. Näitä täytynee tehdä eri muotoisina paljon lisää. Kuva ei todellakaan tee tälle oikeutta, pinnan  kolmiulotteisuus jää puuttumaan kuvasta täysin.

Liekissä räjähdelleistä ja pöydille - ja vaatteille - lentäneistä lasinpaloista piti sommitella pari sydäntä. Taidan jatkossa tehdä joka kerralla pikkujämistä tämmöisen... Olisi aika hauska jatkumo.

Toiselta puolelta ne ovat aivan eri näköisiä.

Törmäsin perjantai-iltana juutuupissa maailman hassuimman ja hirmuisen kekseliään ja loistavan ja innoittavan ja kamalan ihania neuleita suunnittelevan Stephen Westin uuteen laulunluritelmaan. Mun on ihan pakko jakaa tämä kaikkien neulontatovereiden kesken. Toivottavasti tämä nostaa hymyn teidänkin huulille. Mä nauroin ääneen. Olkaa hyvä! Mukavaa sunnuntaita!



8 kommenttia:

 1. Kauniita!
  Joo nauroin ääneen minäkin ja lähetin linkin matalapaineiselle ystävälle piristykseks. Kiitti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on justiinsa sellainen höpsötys. Jos on paha päivä, niin se hymyilyttää vaan sisäisesti. Jos on hyvä päivä, se laittaa ihan nauramaan. Toivottavasti se auttoi ystävää.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, Huopatossunen. Ainakin meillä oli huisin kivaa!

   Poista
 3. Ihanat helmet olet tehnyt<3
  hervoton video:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Eila! Vielä kun keksisi mitä näistä helmistä tekisi :D Mut se on sivuseikka tässä jutussa. Tässä tekeminen on tärkeämpää kuin lopputuotos.

   Poista
 4. Upeita helmiä, yhdessä näen kirsikan, näyttää niin herkulliselta :)
  Oot sä vaan melkoinen lampun hengetär!
  Hahah, melkoinen video :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, siellähän tosiaankin on kirsikka. Siitä täytyykin ottaa lähtökohta koruilulle.
   Lampun hengetär... Hauskasti sanottu. Kiitos!

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.