sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Toinenkin tuunaustuokio

Sainpas mielenkiintoisen projektin, jota on tehty pitkään ja hartaasti. Varmaankin kolme kuukautta, jos riittääkään. Hyvin suunniteltu ja sillee.


Kaikki lähti pienen pienestä pinssistä. Se on kaunis  kuin mikä, jonkin sortin viikinkilaiva tai sellainen. Minipieni pinssi ei vaan päässyt oikeuksiinsa oikein missään. Ulkovaatteeseen se oli aivan liian pieni, ja ei sille oikein sisävaatteistakaan paikkaa löytynyt. Siitä piti keksiä sitten jotain ihan muuta.

Vaihtoehtoina mietittiin riipusta tai sormusta, mutta eivät ne oikein iskeneet. Itse asiassa riipuksesta olisi varmaan tullut aika hauska, mutta ei sellaiselle olisi ollut käyttöä. Sitten pinssin omistaja keksi, että siitä voisi tehdä helan uuteen nahkahihnaiseen rannekkeeseen, jossa oli useampia heloja ennestään.


Eihän siinä mittään. Pientä pähkäilyä aiheuttivat kaarevuudet, kiinnitys ja yhteensovittaminen. Ei siinä mitään pulmaa oikeasti ollut, joku lorvikatarri vaan iski aloittamisen suhteen...


Minähän se sitten väkersin hartaurella tuollaisen pyöristetyn sylinterin, kai sitä tynnyriksikin sanotaan ja iskin pinssin siihen kiinni. Hyvä tuli. Tehdessä varoittelin kyllä moneen kertaan, että koko laiva saattaa palaa tai räjähtää tai sulaa tai hävitä tähtipölynä taivaisiin. Onneks ei hävinnyt.


Hela taisi olla mieleinen. Sitä en ole vielä kuullut, että mahtuiko se paikalleen tai toimiiko se ylipäänsä  :D

Tää alkais nyt valmistautua täällä töihinlähtöön. Mukavaa sunnuntaita meille kaikille!

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tästä tuli ihan hauska. Oli kiva, että käyttäjä sai oman pinssinsä hyötykäyttöön kaapin pohjalta lojumasta!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Söpöinen pöpöinen. Muuten hyvä, mutta vene hupsahti väärinpäin, ajelee tässä vähän vasta-aallokkoon :D Nyt se on jo korjattu.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.