sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Back to Basics

Mä olen nyt ollut ihan hukassa sukkieni kanssa. Joo, ohjeesta neulon ihan hyvät sukat. Fiss Kiss Lip Heel -ohjeella neulon ihan hyvät sukat. Mut nyt kaikki muut kantapäät ovat olleet ihan hukassa. Jotain piti keksiä, kun mitään silmukoita en todellakaan ala nostelemaan kantalapun reunoista.

Ravelrystä bongasin yhdenmoisen perussukan ohjeen ja päätin opetella homman uudelleen. Langaksi nappasin valmiiksi kerällä olevan Fabelin, joka on lojunut lankalaatikossani varmaankin kolme vuotta. En kyllä ihmettele, sen verran kaamea väritys tässä langassa :D Puikot vanhat tavan mukaan kakkoset, vaikka ne tekevätkin reikiä sormiin turhan helposti.

Loppuviimeeksi tuo väritys on sileässä sukassa ihan hauska. Kantapää on ihan ookoo. Taisin kumminkin tehdä terästä himpun liian pitkän, joten sukka ei istu ihan täydellisesti. Hyvä käyttösukka siitä tuli!

Ohjeessa vain oli kantapään osalta mun päälle vähän ongelmaa. Asia ookoo, jos teen justiinsa ohjeen silmukkamäärällä. Vaan jos otan jonkun muun määrän, niin en tiedä, neulonko aloittaessa esmes 2s yli keskivälin, 2/3 koko silmukkamäärästä tai jotain ihan muuta... Nuo lukemat nyt oli ihan stetsonista heitty, ei niillä ollut mitään tekemistä ohjeen kanssa :D Mulle pitäis olla sellainen kantapääresepti, jossa ei ole tarkkoja silmukkamääriä.

14 kommenttia:

 1. Kauniit perussukat. Tuollainen lanka käy juuri parhaiten perussukkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja perussukkia pitää olla aina! Niitä nohevampia kun ei raatsi käyttää ulkonapomppimissukkina.

   Poista
 2. Pirteän näköiset sukat. Tuota lankaa on tullut aikoinaan neulottua enemmänkin, kun se sattui olemaan toisen pojan lempilankaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntui ihan kivalta langalta, hyvä että on toimivaksi havaittu. Ei varmaan jäänyt miullakaan viimeiseksi keräksi.

   Poista
 3. Teen sukkiin yleensä ranskalaisen kantapään ja kaventelen aina vähän mutu-tuntumalla, mikä nyt hyvältä näyttää, oli ohjeessa tarkat silmukkamäärät tai ei ;) . Hienot nuo sukat ovat ja värit kivan raikkaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä koitin tavailla tuota ranskalaista alhaalta ylöspäin tehdessä, mutta se opettelu jäi jotenkin kesken... Täytyykin kaivella tuolta Ulla-lehden sivuilta uudelleen esille.

   Poista
 4. Ihanan väriset ne on. =)
  Mulla se tahtoo olla varpaista tehessä aina automaattisesti tiimalasi tai sillon tällön jälkeenpäin tehty kantapää. Mutta tuo kyllä näyttää kivalta ja saatanpa vaikka joskus kokeilla tuota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi tiimalasisysteemi on vaan niin helppo. Sen takia mun tulee useimmiten käytettyä siitä jotain versiota. Jälkeenpäin tehtyä kantaa en ookaan ikuna kokeillut, pitääkin pistää opettelulistalle!

   Poista
 5. Oi, onpa räyheet värit! Tollaset on just parhaat perussukat! Hih, mä teen aina toe-up sukissa tiimalasikantapään. Oon niin fiksoitunut siihen, etten voi ajatellakaan muita. Voishan sitä toki joskus muitakin kokeilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yritän koko ajan epätoivoisesti etsiä jotain muuta. Tiimalasi istuu mulle hyvin, on nopsa ja helppo, mutta kun... Näitä täytynee vaan kokeilla, jotta löytyy joku toinenkin suosikkimalli. Ois kiva saada vaihtelua!

   Poista
 6. Vai että kaamea väritys, minä kun ensimmäiseksi ajattelin, että "ai kun kivat värit, mikähän lanka? Ai Fabelia, hmm, pitäisiköhän hankkia..." :D

  Kantapäät ovat kyllä jokseenkin rasittavia. Itsekään en ole vielä löytänyt täydellistä kantapäätä, vaikka monia on tullut testattua. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se turkoosi on ihana, mutta persikka... Huh. Sehän on melkein pastelliväri niinku. Räsikyvät värit on hyviä, ja murretut. Mutta pastellit. Ehkä siihen voi siedättyä ja alkaa jopa tykätä?

   Kyllä me vielä se täydellinen kantapää löydetään, ja voidaan tehdä sitten sitä hamaan loppuun saakka.

   Poista
  2. Persikka - hyrgh. Persikka on pastelli - siis kamala. :D

   Turkoosin kanssa se ei kuitenkaan näytä kovin pahalta, tai sitten läppärin näyttö vääristää sopivasti oranssiin päin. ;)

   Poista
  3. Kyllä näihin on jo silmä tottunut. Mutta pelekkiä persikkasukkia en tee, en varmasti. Ainakaan tänä vuonna.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.