sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Harmaata pertsaa

Mua nyt jotenkin vainoaa tämä oman, hyvän perussukan ohjeen metsästys. Sellainen, jossa ei tarvitsisi yhtään miettiä mitä tekee, senkun posottaisi vaan ulkomuistista ja aina tulisi hyvä. Näissä sukissa kokeilin Davidin kärjestä aloitettujen sukkien reseptiä. Niistä tuli ihan ookoo sukat, ei mitään vikaa sinänsä. Mutta eihän perussukat nyt mitkään ihkusukat ole, ei tietenkään.


Tällä kertaa lankana oli Regian Active, eli se vuoden-parin takainen ihmeellinen avaruuslanka. Langan sanotaan olevan erityisen lämmintä ja jalat kuivana pitävää. Ostin lankaa aikanaan muutaman kerän, mutta sain siitä tehtyä vain yhdet kummallisuussukat, joten käyttökokemusta langasta ei itseltä löydy. Melko ärsyttävän halkeilevaa neulottavaa mummiälestä. Puikoiksi nappasin 2,5 mm:n ChiaoGoon pyöröt, kun sattuivat olemaan sopivasti nojatuolin käsinojalla lojumassa.


Näettehän tuon iloisen kirjavan kirjoneuleen varressa? Päätin, että tämäkin peikko pitää selättää, kirjoneulepeikko siis. Lankadominanssin valitsin tietty väärin, ja varrestakin tuli vähän kireä. Kontrastia olisi saanut olla rutkasti enemmän. En jotenkin vain jaksanut mälvätä näiden kanssa, kun halusin ne vain pian pois puikoilta. Mitähän ihmettä mä keksisin noista lopuista langoista... Ehkä teen yhdet oikein pitkät sukat, jolloin saa tungettua loput Activet niihin. Inspiraatioksi voisin ensin väsätä hopeasta sellaisen langanohjurisormuksen! Jossain veispuukin ryhmässä sellaisen bongasin, ja nyt haluan sellaisen ehdottomasti itselleni!

8 kommenttia:

 1. Onpa kivat kotisukat! Toki ihkusukillekin on paikkansa, mutta kyllä eniten kaikista tarvitaan perussukkia. Perus on paras! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perussukka on oikeasti paras, kyllä. Sitä ei tarvitse erityisesti varoa, sillä voi käydä pihalla ilman kenkiä, se toimii kaiken kanssa. Mä kyllä tykkään peruspertsoista.
   Joskus ois vaan kiva hienostella sukilla. Vaan kuka ne näkee lököverkkareiden alta... Tars opetella käyttämään mekkoja, villasukkamekkoja.

   Poista
 2. Eniten tarvitaan perussukkia. Jos on liian "hienot" sukat eihän niitä pysty missään pitämään:) Minä olen jäänyt koukkuun kirjoneulesukkiin. Ennen neuloin aina liian kireät varret, mutta harjoitus näköjään auttaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitää siis vaan rohkeasti toimeentua tuon kirjoneuleen kanssa! On tupannut tulemaan himpun verran kireää...

   Poista
 3. Pertsat on aina tarpeen. :) tuo aktive on mukavan lämmintä käytössä, mutta en mäkään siitä oikee tykkää neuloa... Just tuo halkeilu ja on vähä liikaa sitä muovi narinaa neuloessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että lanka kumminkin toimii käytössä hyvin, vaikka onkin inhaa neulottavaa. Jotenkin varpaat nytkin palelevat vaikka on villikset jalassa. Emmää kyllä tätä lankaa enää lisää haali.

   Poista
 4. Pertsat on parhaat. Vaiks iloisenharmaat aikas tylsät... Joo rakenna vaan ittelles sellainen ohjuri! Sit saat roppakaupalla tilauksia, ku ne on jostain syystä niin suosittuja, et ovat koko maasta loppu! Pääisäistä täältä saaresta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, teillä on jo mökkikausi avattu! Hienoa!
   Mulla on prototyyppi langanohjurista tehtynä, mutta pitäis ny löytää hyvä kirjoneulemalli missä sitä kokeilla.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.