sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Koirapari Balilla

Näiden riipusten tarina on hauska. Joskus puoltoista vuotta sitten kävi mielessä, että haluan tehdä yhdelle asiakkaalle riipuksen hänen koirastaan. Ajatus jäi hautumaan ja hävisi muiden ideoiden alle, mutta ei silti jättänyt mua rauhaan.

Alkuvuodesta 2016 se jotenkin taas nousi pinnalle ja aloin työstämään ideaa. Totesin, että kahdesta koirasta ei voi valita vaan toista. Kaksi koiraa yhdistettynä yhteen riipukseen on aivan liian suuri koruksi. Päätin siis tehdä kaksi erillistä riipusta.

Sahailin ja viilailin. Juottelin. Kaiversin. Hioin kaiverruksia pois. Patinoin. Poistin patinaa. Päätin ensin kullata - ja sitten jättää kultauksen pois. Varsin mälväämistä siis :D Idea kun ei ollut vielä siinäkää vaiheessa päässäni selvä, niin nuo työvaiheetkin vähän elivät.

Yhtenä päivänä asiakas tuli käymään päivätöissäni ja kertoi lähtevänsä synttärihumua karkuun Balille. Kolmen päivän päästä. Mikä ajoitus! En edes tiennyt moisista synttäreistä. Sain kuin sainkin riipukset valmiiksi ja ehdin toimittaa ne ennen lentokentälle lähtöä.

Ei niistä ihan sellaisia tullut kuin mitä mielessäni ajattelin. Taidot eivät kohdanneet visiota. Minusta näistä ei tullut ollenkaan esikuviensä näköisiä, mutta mä olenkin asiasta nipo. En esimerkiksi koskaan voisi ottaa mitään muotokuvatatskaa, kun yhden viiksikarvan väärä asento pilaisi koko kuvan. Vaan ihan hyvä, että loppurutistus meni kiireellä aikataululla, niin en jäänyt mälväämään näiden kanssa koko loppukevääksi. Synttäritkin oli hyvin juhlittu parhaassa seurassa, ja reissukaverit elikkä riipukset oli tunnistettavan näköisiä. Kuulemma.

12 kommenttia:

 1. Mun taidot ei edes riittäis keksimään tuommosta toteutusta :D Näyttävät kyllä kivoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisin halunnut näistä selvästi kolmiulotteisempia. Prässäämällä ei olisi onnistunut, ja valamiseen ei ollut mahdollisuutta. Tällä sitten mentiin.

   Poista
 2. Wau, minusta näin koiraihmisenä nuo ovat kertakaikkiaan hienot! :)

  VastaaPoista
 3. Upeat riipukset!

  Olin viikonlopun ompelukurssilla (ei, en oppinut vieläkään ompelemaan) ja viereisessä luokassa oli korukurssi. Näytti hyvin mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, musta taas ois hienoa päästä ompelukurssille! Ei vaan illat riitä, harmi.

   Meidän korukurssi on ihan huippu. Monasti kyllä huomaan käyväni siellä vielä enemmän ihmisten kuin koruilun takia. Aina kuitenkin saa pulmiin apua ja uusia ideoita ja vinkkejä. Se on vaan niin hauskaa.

   Poista
 4. Todella sympaattiset hauvelit. Upeat! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mia!
   Mulle tuli niin hyvä mieli, kun saaja oli tunnistanut näiden takana olevat valokuvat :D

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Nämä tyypit ovat kuulemma livenä ihan tosi veikeitä. Sopivasti siis kuvailit riipuksia! Kiitos!

   Poista
 6. Oi! Aivan ihanat! Kyllä mälvääminen kannatti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa kannatti, kai. Mö en ole vieläkään oikein päättänyt mitä mieltä olen näistä :D
   Vaan kiitos kehuista. Ehkä mä päädyn siihen, että nää on ihan ookoo.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.