sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Mieleistä raitasukkaa

Päätin, että haluan muuttaa lankavarastoani johonkin nykyisestä poikkeavaan suuntaan. Tahtoisin sen sisältävän vain ihanuuslankoja. Siellä saisi olla pehmeitä, kauniita, mieleisen värisiä rakkauslankoja. Nyt isoimman osan varastosta käsittävät itsevärjätyt Nallet. Niillä on ollut helppo ja halpa aloittaa niin neulomista kuin värjäämistäkin. En ole raatsinut investoida mihinkään kalliisiin lankoihin, koska pilaamisen todennäköisyys on ollut valtavan suuri.


Nyt kuitenkin huomaan, etten halua ottaa puikoille sitä vihervän ruskeaksi värjättyä Nallea, en vaan tahdo. Senpä takia päätin, että nyt neulotaan vähintään joka toinen juttu näistä ei-niin-ihanista langoista, katalyyttilangaksi voi valita jotain kivaa lisäksi. Neuleet voivat hypähtää vaikka lahjalaatikkoon tai hyväntekeväisyyteen tai minne tahansa. Kaikki lähipiirissä kuitenkin käyttävät nallesukkia kuten itsekin teen, joten lähipiiri ei millään tavoin joudu kaatopaikaksi! Toisekseen haluan, että langat mahtuvat niille varattuun kaappiin, jotta saan toisen kaapin ompelutarvikekäyttöön. Nyt ompelutarvikkeet ovat laajentaneet reviiriään makuuhuoneeseen - ja siitä en tykkää.

Näihin raitasukkiin valikoitui alunperin vain Schoppel-Wollen Zauberball värissä 2081. Yksinään se oli vähän tylsää, joten päätin raidoittaa sen lupiinin varsilla värjäämälläni kirkkaankeltaisella Nallella. 2,5 mm:n pyöröillä tikuttelin. Koska olen tapellut nyt mieluisen kantapään kanssa, rukkasin silmukkamäärää normaalia isommaksi (60s). Näin pääsin tikuttelemaan kantapäät suuresti tykkäämäni TiiQ:n Virrat-sukkien ohjeella. TiiQ:lla kaikki on aina loppuun asti mietittyä, joten tämän symmetrisemmäksi kantapään eri puolia ei voi saada. Kiilakin on mukavasti piilossa pohjan puolella.

Jotenkin alkoi tehdä mieli pitkempää ja pitkempää sukkaa, joten pitkät niistä sitten tulikin. Tykkään kovasti. Blokkaamaan en näitä ehtinyt, enkä kuvaamaan ennen käyttöä. Nää vaan piti saada jalkaan heti, joten te saatte nyt nyppy- ja nukkakuvia.


Raitojen vaihtumiskohdasta en edelleenkään saa huomaamatonta. Tämä edelliskerroksen ekan silmukan nostaminen ja yhteenkutominen toimii kuitenkin riittävän hyvin. Kerrankin muistin tehdä kantapäät niin, että langanvaihtokohta jää sisäsyrjälle kummassakin sukassa. Joskus sen muistaminen on toooosi vaikeaa.

Näistä tuli kyllä kertakaikkisen omaan jalkaan ja makuun sopivat sukkaset. Ne ovat päässeet pari kertaa ihan töihinkin asti ulkoilemaan, vaikkei työvaatekoodiin todellakaan kuulu villasukat.

24 kommenttia:

 1. Jopas oot jaksanut pitkät sukat tikutella! Ihailen sun tapaasi perehtyä kaikkiin tekniikkajuttuihin ja täydellisiin kantapäihin.
  Mulla on kovasti samaa värimaailmaa päälläni just nyt. Mökkivillapaita on tehty kasvivärjätyistä...
  Meillä muuten työpukeutumiskoodiin kuuluu villasukat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kun sitä täydellistä ja kaikkiin silmukkamääriin sopivaa kantapäätä ei ole :( Paitsi tiimalasi, johon olen kyllästynyt. Mää oon kato yhdeltä koulutukselta insinööri, niin oon tämmöinen hönö. Horoskoopilta mun pitäis kai olla neitsyt, sopis tähän turhantarkkuuteen. Onneks osaan myös kohkata ihan oman pään mukaan suunnittelematta. Yleensä lopputulos vaan on katastroohvi :D

   Kasvivärjätyt langat ovat ihania. Jatkossa aion värjätä, mutta aion satsata johonkin ihaniin, pehmeisiin, kauniisiin pohjalankoihin. Voin sitten värjätä ne kaikki vihervän kellervän peikeiksi.

   Poista
  2. Hih - insinööri se minäkin ;)

   Poista
  3. Hih! Mitäs me perusinsinöörit :-D

   Poista
 2. Kiva väriyhdistelmä sukissa.

  Meillä ei ole mitään työvaatekoodia, vaan jokainen pukeutuu oman makunsa mukaan. Välillä täytyy tietysti pukeutua tilanteen mukaan ja silloin töissä pyörii frakkiasuisia herroja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meilläkin onneksi voi luistaa suosituksista. Toisessa toimipisteessä voi käyttää riemunkirjavia villasukkia tai muita väriläiskiä. Onneksi. Olis kauheata olla vaan mustissa ja valkoisissa...

   Poista
 3. Mahottoman nätit raitasukat <3 Mä jossain vaiheessa kuvittelin, että siirryn vain Noro lankoihin. Mutta ne on nyt olleetkin taka-alalla. Ja itseasiassa olen hurjasti kasvattamassa lankavarastoani koska Mandaloiden virkkaus on tempaissut mut lumoihinsa ja niissä tarvitaan lankaa, värejä, herkkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki mandalajutut on ihania. Mä vaan piirtelen ja yritän kaiverrella moisia, en ole osannut yhdistää niitä käsitöihin. Taas aivan uusia ulottuvuuksia, hmmmh.

   Mä oon kerrankin sukkiini tyytyväinen. Näistä tuli niiiiin kivat. Kivaa, kun kerrankin ei tarvi olla ettimässä kaikenmaailman virheitä. Ne on näissä ihan toisarvoisia juttuja.

   Poista
 4. Mmmm, nättiä. Silmä lepää kauniissa väreissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä tuli jotenkin multaisen keväiset. Hassu väritys, mutta kovasti mulle mieleinen!

   Poista
 5. Ooo, onnistunut yhdistelmä, hivelee silmää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Paula! Joskus sattuu onnistuneita vahinkoja täälläkin!

   Poista
 6. Ihanat sukat! Niin kauniit värit olet parittanut! Voi jee että onkin kivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä puuttu vain oranssi, eiks jeh? Toimii näinkin, toimii oikein hyvin.

   Poista
 7. Ihanat sukat! Todella kaunis värimaailma, Nalle rytmittää kyllä Zauberballia kivasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ennis! Mä en meinaa malttaa ottaa näitä pois jalasta. Ihan lempparit <3

   Poista
 8. Tosi ihanat raitasukat! Ihanan keltainen nalle =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nallesta tuli niin kivan, kirkuvan keltainen, että tykästyin vallan. Ja vihriän kaveriksi kävi hyvin piristämään.

   Poista
 9. Todella kauniit raitasukat, väritys on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tän juu veri meni! Eli kiitos kaunis, mä tykkään ja!

   Poista
 10. HIH, miekin justiinsa sain tehtya polvipituiset raitasukat. Vahan eri vareissa mutta voitais hyvin olla sukkasiskoksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukkasiskot <3
   Tällaisia pitäis ehtiä tehdä paljon lisää ja eri väreissä.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.