sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Jättiläisölkyt

Ravelryssa törmäsin 'yhden kerän ihmeisiin' eli ohjeisiin, jotka saa toteutettua niistä yksinäisistä orpokeristä, joita ainakin minun varastostani löytyy vaikka kuinka paljon.


Onhan noita ohjeita etsittävissä muutenkin, mutta nämä olivat suomalaisten tekemiä ja keväällä 2016 julkaistuja.

Porukasta nousi heti sukka- ja toe-up -fanille esiin Ölkyt (rav-ohje), vaikka en oikein pidäkään leveistä nurjista pinnoista. Tässä palmikko ja palmikon vaihtuminen varreksi kiehtoi, samoin kuin kiilan neulominen jalan päälle. Ohjeessa ehdotettiin sukkien neulomista yksi kerrallaan, sillä silmukoiden venkslaamista puikolta toiselle oli jonkin verran. Ratkaisin asian niin, että neuloin muutoin TAAT (two at a time, kaks kerrallaan), mutta muutamat kerroksen kudoin eri puikoilla.


Tarkoituksena on edelleenkin hävittää noita vihervän kellervän kukertavia Nalleja, joten puikoille päätyi jättitattarella värjättyä vuosikertakamaa. Vaikka langat on säilötty laatikoissa ja laatikot kaapissa, oli väri muuttunut melko paljon. Nyt se oli tuollaista kullankeltaista, ihan ookoo väristä. Puikoiksi valikoitui 2,5 mm:n pyöröt vanhan tavan mukaan.


Sukkia oli ihan kiva kutoa. Tosin yhdelle kaaviolle ei oltu ohjeessa selostettu paikkaa, joten kehittelin sen ihan itse. Kyllä se sinne päin ainakin meni, luulen :-D


Vasta neuloessani tajusin, että palmikot kiersivät samaan suuntaan molemmissa sukissa, sama pulma kuin muutoin niin ihanissa Soulmates -sukissa (rav). Jos joskus neulon nämä uudelleen, niin palmikoiden suuntaa pitää vaihtaa toiseen sukkaan ja osa lisäyksistä tarvii tehdä jollain ohjeesta poikkeavalla tavalla. Etu- ja takareunasta neulomalla tehtävät lisäykset eivät ilahduta mun silmää tässä kohdassa. Kauheeta kun mä oon kranttu, etenkin kun en ite osaa suunnitella yhtään mitään.


Nämä sukat tein suoraan lahjuslaatikkoon. Tähtäsin kokoon 38, ja lopputulos oli jotain 37-38. Hyvin kävi siis! Pyydän anteeksi kaameita kuvia. Sopivan kokoista mallijalkaa ei ollut saatavilla.


8 kommenttia:

 1. Jalan päälle neulottava kiila kuulostaa mielenkiintoiselta. Pitäisi varmaan testata tuota ohjetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kyllä ihan kiva ohje. Mä muutenkin mieluusti neulon suomalaisten ohjeesta. Englanniksi neulomminen onnistuu ihan hyvin, mutta koska Suomi.

   Poista
 2. Jopas on mielenkiintoinen malli! Juu ronkeli olet - nämä näyttävät tosi kivoilta ilman sopivankokoista jalkaakin! Mitenkähän pitkään mun kasvivärjättyjä peessejä pitäis marinoida, jotta värit muutuisivat yhtä kauniiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kivat. Pitäis varmaan tehdä oman kokoisetkin, niin vois kokeilla miltä ne tuntuu. Tähän kanoottijalkaan näitä ei voinut venyttää.

   Parin vuoden marinointi muuttaa peessien värejä. Toki ne voi seuraavassa parissa vuodessa muuttua takaisin peesseiksi ja peikeiksi, jos niitä ei huomaa pitää silmällä.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, Sanna. Nämä lähtivät samoin tein lämmittämään entisen käsityöihmisen jalkoja.

   Poista
 4. Vanha lanka + uusi malli = kaunis yhdistelmä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä malli täytynee joskus neuloa jostain vähän ihanammasta langasta. Nyt ei pääse kuviot oikein oikeuksiinsa!

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.