sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Laattahommia ystävälle

Mun ystäväni oli vailla rannekorua, ihan tietynlaista. Siinä piti olla pyöristettykulmaisia neliöitä, neliöissä ympyrä ja neliöt toisissaan lenkeillä kiinni. Normaalisti en olisi lähtenyt tekemään tällaista hommaa, se on mulle aivan liian säntillistä. Rakas ystävä on asia erikseen. Kun hän sellaisen haluaa, hän sellaisen saa. Nin kerta.

Palikat tein 0,8 mm:n levystä. Kiinnityslenkit ovat 1,2 mm:n langasta. Jatkoketjun palaseen laitoin kiinni vielä sulatuspalleroisen, jotta jatkoketju asettuu nätimmin ja ranneke on helpompi laittaa itse kiinni.

Pinnan harjasin, jotta käytössä tulevat naarmut eivät ottaisi silmään samalla tavoin kuin peilipinnalle kiillotetusta levystä. Ystävä tykkäsi, onneksi.

Nyt mulla alkaakin hirmuisen vieroitusoireet. Opiston hopeakurssi jäi kesälomalle, eikä mulla ole tälle vuotta yhtään kesäkurssia. Saas nähdä osaanko koruja itekseni enää tehdäkään, vai meneekö sukan kutiloimiseksi koko kesä. Ei se paha asia olis sekään.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, Huopatossunen! Loppuviimeksi olin tähän itsekin ihan tyytyväinen.

   Poista
 2. Onpa huikea, varmaan aikamoinen työmäärä myös. Onko nuo keskiaukotkin sahattu, vai saatu jollain helpommalla keinolla aikaiseksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, sole!
   Keskiaukot on tehty prikkaleikkurilla. Sahaamalla tekisin niitä varmaan vieläkin... Tuo pyöreä muoto on mulle varmasti kaikkein vaikein sahattava, se kun ei anna yhtään anteeksi. Pitäisi varmaan vähän treenata :D

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.