sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Knick kaulaan

Ihastuin hirmuisesti Väritykselle kaveriksi tekemääni Bias-huiviin. Se on ollut tosi paljon käytössä. Nyt teki mieli saada jotain vaihtelua, joku toinenkin pitkäkäinen huivi kaulaan huitaistavaksi. Ravelryn ilmaisohje Knick iski ja lujaa, joten se piti ottaa työn alle.

Oisin tahtonut petroolin tai kirkkaan turkoosin tai ärjypinkin. Sopivaa ja sopivan väristä lankaa kumminskaan ei ollut sopivaa määrää. Joo, ihania lankoja löytyy kotoota, mutta vähän liian isoja tai pieniä määriä. Tai väärän värisiä. Valitsin sitten yksinäisen käsinvärjätyn suomalaisen sukkalangan. Fingering-vahvuutta tuo näyttäisi olevan, mutta värjääjästä ei ole mitään muistikuvaa. Vyyhti on makoillut lankalaatikoissa varmaankin kolmisen vuotta.

Puikoiksi otin reilusti ohjeistettua suuremmat eli 4,5 mm:n pyöröt. Kaulahuivia tikuttelin 67 silmukalla parikin iltaa. Aivotonta, tylsää ja palkitsevaa nettisurffausneulomista.

Tykkään tästä pinnasta ihan mielettömästi. Tykkään niin paljon, että toinen tyystin erilainen Knick, on jo Mhiin innoittamana puikoilla.


8 kommenttia:

 1. Vitsi miten kivan värinen huivi!

  VastaaPoista
 2. Hieno huivi. Langan väritys tuo kuvion kivasti esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuvio on niin yksinkertainen ja silti niin kiva. Näitä voi joutua tekemään monta :D

   Poista
 3. Hippasen jäi kauas väritoiveesta tämän huivin väri, mutta eipä se haittaa kun oikein hyvältä näyttää tuokin väri! Ja huivi kanssa!
  Täytynee laittaa tämäkin ohje muistiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli hauskaa reissu-, telkka- ja seurusteluneuletta. Suosittelen lämpimästi!

   Poista
 4. Hehei, kiva että inspiroiduit! Tuo on kyllä kiva pintaneule ja sekin plussa siinä on ettei tarvitse nurjata lainkaan. Hieno on noin semisolidinakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin inspiroiduin! Kaunis kiitos sinulle. Paitsi että tähän jäi jumiin, nyt on multista seuraava versio tulollaan. Tää on ihana malli.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.