sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Uusia lamppuhelmiä

Muutama viikko sitten käytiin plikkojen kanssa pitkästä aikaa Lea Swantzin helmistudiolla Nuutajärvellä. Käden liike ja kaikenmoinen koordinaatio oli hukkunut jonnekin pitkän tauon aikana. Onneksi se ei tässä(kään) hommassa haittaa - pääasia on se, että on kivaa. Lasi on aina kaunista, vaikkei lopputulos useinkaan ole sitä mitä ennen aloittamista kuvittelin.

Tällä kertaa helmiä tuli tehtyä kohtuullisen vähän. Tarkoituksena oli käyttää mahdollisimman loppuun jo olemassa olevat lasit. Siinä kävikin niin, että mun tuli hamstrattua vähän lisää lasitankoja... Mikä ihana tekosyy mennä uudestaan Lealle!

En mä oikein mitään osaa näistä helmistä kertoilla, kun en tunne tekniikoita enkä erikoislaseja tai muutakaan. Antaa kuvien puhua. Tässä kuvassa majailevat kaikki tekemäni helmet lintuja lukuunottamatta.

Nämä helmet lähtivät väristä. Suunnittelen tekeväni Veera Välimäen Leap Year Cardiganin Wollmeisen Möhrchenistä ja Tollkirschestä. Täytyyhän takkiin olla sopivat korut. Nyt on jo langat ja helmet, takki ja koru ovat vain aloitusta vaille valmiit.

Ei mitään käsitystä, että mitä näistä piti tulla... Tai miksi tuollainen väri, kaikki eri kokoisia, eri muotoisia, eri lailla kuvioituja... Kyllä näistäkin joskus jotain tulee! 

Piia oli edelliskerralla tehnyt läpinäkyvästä lasista ilmakuplahelmiä. Ne olivat niin kivan poksahtelevan ja raikkaan näköisiä, että mun piti kokeilla myös. Näistä tuli jotenkin raikkaampia ja kivempia kuin soodamenetelmällä tehdyistä.

Pinterestistä joskus bongasin kivoja pikkuhelmiä, joissa oli kirkkaan lasin päällä pikkuruisia pisteitä. Tahdoin sellaisiakin! Näihin tuli vähän isompia läimisköitä, muoto on väärän vänkyrä, mutta silti tykkään näistä.

Näissä helmissä keltaisen piti vain vähän pilkistää norsunluun jättämistä aukoista. Tuli tehtyä vähän isompia ja venyneempiä aukkoja :D

Putkihelmi on tulossa samaan sarjaan villatakkihelmien kanssa. En oikein tiedä mitä jämiä tähän käytin, mutta pidän väristä todella paljon. Taustalla jämästringereistä tehtyjä helmiä, joista tykkään ihan mielettömästi. Niistä ei olisi tullut yhtään tuollaisia, jos olisin yrittämällä yrittänyt.

Olen ottanut perinteeksi, että joka studiokerralla pöydälle jääneistä jämistä ja räjähtäneistä lasitangon paloista pitää tehdä jämäsydän. Sinänsä ihan hauskaa, koska en erityisesti pidä sydänkuvioista... Tuli ihan hauskoja, etenkin tuo väriläiskäinen viehättää räikeydellään.

Jokaisella kerralla täytyy tehdä myöskin lintu tai pari. Mustarastas on ikisuosikkini, joten siitä tein pari yritelmää. Vaaleiden lintujen lajeista mulla ei ole tietoa.

Kohta lähden kaffittelemaan lamppuhelmiplikkojen kanssa. Emme ole ehtineet yhtään katsastella ja ihastella toistemme helmiä, joten sateinen sunnuntai sopii siihen ohjelmaan täydellisesti. Mukavaa tulevaa viikkoa kaikille!

9 kommenttia:

 1. Mahtavan upeita helmiä!

  Olen joskus nähnyt lasinpuhaltajia työssä - olisiko ollut Humppilassa tai sitten Nuutajärvellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Huopatossunen!
   Mä olen myöskin joskus Nuutajärvellä nähnyt lasinpuhaltajia tositoimissa. Sitäkin olis tosi hienoa joskus kokeilla, vaikkapa vain päivän verran. Käsittääkseni sellaisia päivän-parin kurssejakin olis tarjolla...

   Poista
 2. Arvasit lähimmäksi sukkahotelliini muuttavien parien määrän. Onnea! Laitathan viestiä sähköpostiini kirsilinnea@netti.fi ja kerrot millä mallilla/mistä langasta + minkäkokoiset sukat haluat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi olla totta! Mua kun ei yleensä kuunaan onnista missään arvonnassa. Jippii! Siun tekemät sukat oisivat aarre jota en raaski muuta kuin silitellä hellästi <3

   Poista
  2. Kiitos miljuunasti! Häkellyin niin, etten hoksannut äsken edes kiittää!

   Poista
 3. Herahti vesi kielelle kun katteli näitä kuvia. Hmm... Pitäsköhän ettiä karkkikätkö esille. :D
  Nättejä ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pian karkkikätkölle! Olisi kiva nähdä lamppuhelmistä tehtyjä koruja. Itse en jotenkin osaa käyttää niitä, ainakaan itsetekemiäni. Tosin suunnnitelmia on sinne ja tänne, mutta toteutus ontuu...

   Poista
 4. Ääks ja iiks! Lamppuhelmet ovat aina niin kutkuttavan kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat NIIIIIN kauniita - ja ennekaikkea niiden tekeminen on kivaa. Taidan enemmän olla prosessi- kuin projektitekijä näissä. Matka on tärkeämpi kuin maali.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.