sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Tour de Sock #1 / Twists & Turns

Kesäkuun ensimmäisenä päivänä alkoi taas paljon odotettu Tour de Sock, maailmanlaajuinen sukankutomisen nopeuskilpailu. Itse osallistun neulomalla hitaasti ja rauhaisasti tasan ne mallit, jotka miellyttävät. Pääasiana ovat kivat ohjeet ja muutaman euron laittaminen hyväntekeväisyyteen. Tai oikeasti pääasiana on suomalaisten huippuneulojien kannustaminen ja fanittaminen. Mä oon ihan fanityttö :D

Ekan etapin malli oli Twists & Turns, jonka meinasin ensin jättää neulomatta. Siinä on pitsiä, joka ei sukissa miellytä mun silmääni. Jostain kumman syystä päätin sittenkin kaivella esiin kakkosen HiyaHiyat ja punajuuren naatilla värjäämäni Cascade Heritagen heti aloituspäivänä. Halusin kokeilla josko osaisin aloittaa sukat varresta.

En osannut. Tai en ainakaan osannut lukea kaaviota... Aloitin ja neuloin resorin. Tajusin, että en ollutkaan tehnyt toista sukkaa peilikuvaksi. Mietin pitkään, että puranko vai en. Sen jälkeen tajusin tehneeni resorin väärin, joten purettava oli. Purkamisen jälkeen tajusin, että mulla oli koko ajan ollut ohjeesta väärä kaaviosivu esillä... Olin alunperin tehnyt ihan justiinsa oikein M-kokoa. Ehehee.

Tuosta sukan suusta tykkään jostain syystä oikein kovasti. Hivelee jotenkin kummasti mun silmääni.

Näistä tuli omaan jalkaan ihan näpäkän kokoiset. Taidan kuitenkin laittaa ne lahjalootaan. Lanka on turkasen kivaa, mutta kun noi pitsit eivät oikein iske. Saahan ne sitten kaivettua lootasta esille, jos kaipaankin käyttööni justiinsa tällaisia sukkasia.

Vaan tulipa tehtyä sukat varresta lähtien ja kantalapulla ja silmukoita poimien ja kyökkipistoilla päätellen ja Cascadesta. Aika monta uutta juttua. Mulla olikin yksi Tourin ajatuksista juuri tämä, että tulee kokeiltua asioita, joita en muuten ikinä koskaan milloinkaan tekisi. Pikkuisen reilut kahdeksan päivää näissä meni täysien työpäivien ja muun elämän ohella. Oispa joskus kiva kokeilla kuinka nopsaan sukat saisi neulottua yhtäsoittoa. Ehkä jonain kesänä on siihenkin mahdollisuus.

Sen verran täytyy vielä sanoa, että kakkosetapin sukat on aloitettu. Ainakin kolme kerrosta resoria on jo tehty. Harmi, että kohta pitää valmistautua töihinlähtöön.

10 kommenttia:

 1. Siis wau mitkä sukat! Lanka ja kuvio passaavat kauniisti toisiinsa! Mut aina ei itse tykkää kaikista tekeleistä, onneks joulu ja kaikenlaisia synttäreitä tulee joka vuosi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä käsinkudotuille sukille aina koti löytyy, olet ihan oikeassa. Tai sitten ne voi piilottaa vaivihkaa jonkun kotiin, jos ei muuten kelepaa :D

   Poista
 2. Kivat sukat eivätkä ollenkaan liian pitsiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain viehkoa näissä oli, kun oli pakko ryhtyä toimeen. En kyllä aio tehdä toisia...

   Poista
 3. Kauniit sukat, kiva malli ja langan väri:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Langasta mäkin tykkäsin kovasti. Sain muistaakseni työkaverilta värjäykseen käyttämäni punajuuren naatit. Kierrätystä parhaimmillaan!

   Poista
 4. Joo, Tour on just tuota: itsensä haastamista oman mukavuusalueensa ulkopuolelle. Neljäs Tour menossa, ja aika paljon on tullut jo koettua, yhä vähemmän tulee täysin uutta, mutta aina kuitenkin jotain. Ja munkin tulee neulottua jotain muutakin kuin aina vaan kirjoneuletta ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, juuri tajusin että pössötin postauksessa. Oonhan mä kutonut yhdet sukat varresta lähtien, ne oli sun Ulrikat! Mä oon vielä niin noviisi, että mulle tulee vielä tosi paljon uutta koko ajan.
   Sun kirjoneuleet on niin hienoja, jotta kyllä niitä sopii kutoa vaikka koko ajan <3 Ymmärrän kyllä vaihtelun halun, tällaisissa sitä tulee sitäkin.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.