sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Tour de Sock #2 / I Remembered It Again

Luulin kakkosetapin menevän mulla tyystin plörinäksi. Toiveenani oli, että saisin jokaisen etapin neulottua ennen uuden alkamista. Mulla on riittävästi haastetta siinä, että saan mitkä tahansa fingering-sukat neulottua reilussa viikossa. Julkaisuyön (12.6.16 klo 01:00) jälkeen olin kolme seuraavaa päivää töissä, siitä kolme seuraavaa päivää koulutuksessa neljän tunnin päivittäisillä ajomatkoilla, seuraavat päivät taas töissä. Jäivät sitten vähän roikkumaan nämä sukat.

Lanka oli kyllä valittu ja keritty jo hyvissä ajoin ennen etapin alkua. Neljä tuntia jäi vielä aikaakin! Etukäteisvinkit antoivat ymmärtää, että kyseessä saattaisi olla paljon pieniä palmikoita ja useita kaavioita yhtaikaa seurattavaksi. Päätin, että näistä voisi tulla rakkaalle ystävättärelle sukat, joten valkkasin Inaya Creationsin ihanaakin ihanampaa Glitter Sockia värissä Semisolid Purple. Luulen, ettei ystävättärellä ole ensimmäisiäkään ohutsukkia, glittersukkia tai saatikka sitten merinosukkia. Sellaiset hän on kyllä ansainnut.

Malli oli tosi kiva I Remembered It Again. Neuloskelin sitä kaikessa rauhassa maanantai-iltaan asti.


Sitten keksin, etten tykkääkään varren takaosan kuvioinnista. Päätin korjata sen mieleisekseni, eli joustimeksi ilman kummallisia ruutukuvioita. Plörinäksihän se meni :-D Purin sitten koko sukat ja aloitin alusta.

Jalkaterän päälle kuuluvaa ruudukkoa mietin tosi pitkään. Jotenkin se häiritsee silmää, mutta tyhjänä salmiakki olisi vähän hassu. Hassu oli kuitenkin parempi kuin häiritsevä.


Näistä tuli hänelle hiukan isot, mutta ei haitanne. Mä olin tyytyväinen, että sain etapin päätökseen 6 tuntia ennen dedistä. Mulle on ihan hirmuinen voitto neuloa fingering-sukat miljoonalla palmikonkierrolla tällaisessa ajassa. En olisi uskonut sen olevan mahdollista.

Suomalaisten voittokulku kisassa senkun jatkuu! Hyvä Suomiiiii! Kolmosetappi on ollut menossa tiistai-iltapäivästä asti, ja häkellyttävän monta suomalaisparia on jo valmiina. Nopeimmilla taisi mennä maaliin jotakuinkin 14 tuntia - ja malli on hiukan tavallista vaativampi ainakin mummiälestä. Tällaisessa kilpailussa todellisuudentaju hämärtyy kyllä ihan täysin. Musta tuntuu, että mun neulomisella oon maailman hitain ja sukissa kestää ikuisuus valmistua. Ehdin neuloa tunnin tai korkeintaan pari illassa, ja sukkiin menee yli viikko. Halooo!! Normaalisti mä neulon sileitä ohutsukkia kolme viikkoa tai jotain. Nyt järki päähän ja todellisuus tänne, kiitos.

10 kommenttia:

 1. Nätti väri ja nätit sukat. Tuo malli on ehkä minun makuun turhan sekava, Niin paljon kaikkee samassa sukassa. Tuo on kyl huikeeta tuo suomalaisten voittokulku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon vääntöä ja kääntöä näissä oli. Mä itse asiassa myös tykkään vielä enemmän selkeistä palmikoista ja palmikkokuvioista, en hässäkästä. Mut tää oli ihan jees.

   Poista
 2. Tuo on niin totta, että Tourilla todellisuudentaju katoaa nopeuden suhteen kokonaan :D. Itselläkin on koko ajan ihan etanaolo, kun sukkapariin on mennyt keskimäärin kolme vuorokautta :D. Oikeastihan se on vähintään riittävän nopea tahti, niin kuin on sekin, että saa sukat valmiiksi ylipäänsä Tourin aikataulussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolme päivää on nopea, mutta kun kisassa se tuntuu tosiaan ihan etanavauhdilta. Pitäis vaan muistaa, että suurin osa meistä neuloo muun elon ohessa. Tosin - Tour on nimenomaan nopeusneulontakisa, joten sormien pitää lentää! Olis kyllä joskus kiva kokeilla, että kuinka nopsaan sukat sais yhtä soittoa tikuteltua. Sääli, että työt tulee aina väliin :-/

   Poista
 3. Hurmaavat sukat! Tulee ihan mieleen Viikinkineuleet -kirjan ohjeet. Harkitsen vakavasti ohjeen ostamista, vaikka ovatkin väärinpäin neulotut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin väärinpäin, olet selvästi sielunsisko tässä aiheessa! Mä olen nyt tourilla ylittänyt itseni: kolmannet sukat ovat menossa varresta lähtien. Koko tähän astisen elämäni aikana olen tehnyt aiemmin yhdet tästä suunnasta. Varpaista on vaan niin pal kivempi lähteä liikkeelle.
   Täytyykin katsastella esille tuo Viikinkineuleet, jos siinä on palmikkohässäköitä. Olen niin ihastunut niihin, vaikken niitä usein teekään.

   Poista
 4. Päätä huimaa kyllä tuo vauhti ja entä sitte toi 14h!! Ei hyväntähen... Mulla tuntuu vaan tahti hiastuvan ja näyttää ettei mitää valmistu. Auttaskohan jos keskittys tekemään yhen loppuun eikä alottas aina uutta kesken kaiken... Nooh, kaik aikanaan, ehkä. Touria en uskaltas ees aatellakkaa.
  Mutta sää kyllä oot nyt hemmotellu ystävää toden teolla. Sukista tuli nätit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmääkään osallistu touriin muuta kun näin epävirallisesti itsekseni kotona, en rapostoi minnekään tai mitään. Yritän vaan haastaa itseäni pois mukavuusalueelta :D
   Eikös se matka ole tärkein? Ei tarvi olla paljoa valmiita, kunhan on mukavaa tehdessä? Törmäsin juuri termeihin prosessi- ja projektineuloja. Kolahti muhun. Toinen neuloo neulomisen takia ja toinen valmiin tuotteen takia.

   Poista
 5. Kauniit sukat, kuten nuo kaikki edellisetkin :) En ollutkaan kuullut tällaisesta Tourista aiemmin, onnea vaan touriin ja hienoa kun suomalaiset noin hyviä :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään näistä myös kovasti, vaikkeivät kuvissa näytä ollenkaan niin kivoilta kuin oikeasti.

   Tour on hauska kisa, jossa pääsee/joutuu kokeilemaan kamalan paljon kaikenlaisia uusia juttuja. Mulla on ollut paljon sellaista, mihin en makuasioiden tai tekniikoiden tai rimakauhun takia muuten ryhtyisi. Tosi opettavaista!

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.