sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Koiranhoitajasta uusi sukkauhri

Mä tarvin tosi harvoin koiranhoitaja, koska emme poistu kotoa :D. Se taas johtuu isosti siitä, että nuorempi Setämies on sen verran veitikka, ettei kuka vaan voi tulla sitä hoitamaan. Lankomiehelle passasi tulla yhtenä mukavana heinäkuisena päivänä, joten päästiin Miekkosen kanssa isolle kirkolle kuuntelemaan räimettä.

Lanko on mettämies, joten piti tehä mettäsukat. Oisin tahtonut mitä tahansa muuta lankaa ja ohkoisempaa, mutta kuosin takia jouduin menemään seiskaveikalla ja perussukalla. Ehkä näitä voi käyttää siellä mettässä. Kumisaappaassa. Hätätilassa. Pimeessä.


Lankana siis seiskaveikka, puikkoina oletettavasti kolmosen pyöröt - ja silmukkamäärästä ei mitään hajua. Sen muistan neulomissysteemistä, että näistä tuli ensin piiiiitkän kapeat nelikutoset. Purin sitten vähän niin päästiin tavoiteltuun 42-43 kokoon :-D

Tämä samainen lankomieheni teki aikaisemmin virheen, ehkä hyvinkin suuren virheen. Neuloskelin ekoja tiplusukkiani, kun yksi langoistani (Ehehee, sopiipas sana hyvin neulepostaukseen! Tämä oli vahinkosana, joka on vaan pakko jättää tähän.) kävi kaffella. Hän katseli vuorotellen jalkojaan ja puikoillani olevia sukkia ja totesi alakuloisesti, että ei hänellä vaan ole näkynyt yksiäkään villasukkia. Koska nyt piti hoitaa kahta koiraa, niin palkaksi sai myös kahdet sukat. Kissaa ei tarvitse hoitaa noin lyhköisellä reissulla, joten siitä ei tippunut sukkia.


Ta-daa! Iskin heti kiinni ja varmistin kengänkoon. Yksi sukkauhri lisää! Jee! Muutenkin on vaikea päättää kenelle voi sukkia antaa, ettei niitä suotta anna ihmiselle joka ei villasukista tykkää. Yhdestä paikasta jo kuulin, että sukkavarasto on nyt kaksien sukkien jälkeen täynnä. Huoh, ei sinne sukkia siis.

Mulla on edelleen etsinnässä The Kantapää perussukkaan. Tällä kertaa nappasin poistoon määräämiäni Nalle-jämiä, 2,5 mm:n ChiaoGoon pyöröt, 64s ja taas yhdenlaisen kannan (blogiohje). Kanta on siis jonkinlainen hybridi Fish Kiss Lip Heelistä ja fleegle heelistä. Tai jotain. En tiiä. Mä vaan neulon ohjeen mukaan.


Tää tiplumalli on vaan niin kertakaikkisen kiva. Voisin neuloa näitä yks toisensa jälkeen vaikka kuinka monta paria. Kaameeta, kun maailma on ihania sukkamalleja täynnä, ja aika ei vaan mitenkään riitä kaikkien niiden neulomiseen!

Niin, ja kivaa oli kirkolla. Miekkonen ei nuorena juur muuta kuunnellut kuin Black Sabbathia. Sinnehän se oli munkin Kaisaniemeen ahtauduttava kun olin kerran liput lahjaksi ostanut. Kyä vähän meinas ahistaa kaikki ne muut ihmiset, mutta ei sitten ahistanutkaan. Yllättävän väljää siellä kaiken kaikkiaan oli.

Niin, vielä Tourista. Ei valmistu tämänkään etapin sukat ajoissa ei. Huomenna tullee jo uusi ohje, ja mulla on nää neloset ihan vaiheessa. Tahkotaan näitä keskeneräisiä sitten kun Tour on muuten taputeltu loppuun <3

4 kommenttia:

 1. En yleensä piittaa tipluista (tai ehkä pikemminkin tiplulangoista), mutta nää sukat on kyl kovin nätit! Saattaa olla, että joudun kans tekee tämmöset! Kiitos inspiraatiosta värisisko! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värisisko <3 Muiskis sulle! Mä tykkäsin näistä kovasti. Tai tipluista ylipäänsäkin. Jostain kivasta ohuesta langasta tällaiset, aijai.

   Poista
 2. Ai kun on taas hauskaa lueskella sun juttuja! Onks sul moniaki lankoja? Sapatist taidan olla vähä kade - se on NIIN nuoruutta se.
  Ja on sukatki kivat. Tai ainaki noi tiplut. ja sevejäkin voi ihan varmasti käyttää. Eikä edes tartte olla pimeässä (jos on ne saappaat jalas). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mulla lankoja kokonaista kolme. Natoja on vaan yks, ja kälyjä kans. Natoa ja kälyä en ole laittanut lipastoon :D Lupasin, että sevesukat saa nähdä joskus päivänvaloa, jos mä en ole paikalla.

   Musta sapatti oli hieno <3 Onhan ne tietysti vähän eri meiningillä liikkeellä kuin -70-80-luvulla, mutta oli tosi hieno kokemus. Oltiin 10m päässä lavasta!

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.