sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Nostalgia-sukat

Hupsankeikkaa. Nukuin pommiin sunnuntaiaamun postauksesta. Sitä se teettää, kun on pitkä työputki ilman vapaita takana (ja edessä) ja on viikon ollut lemmikkien yksinhuoltajana. Tänään on kuitenkin ihana sukkasunnuntai. Kaksinhuoltaja on palannut leireilemästä. Mun ohjelmaan kuuluu löhöilyä, vattujen poimimista, neulomista, Netflixiä, puiden pilkkomista, saunaa. Mikä nautinto. Naurattaa vaan jo etukäteen, että en taida saada montaa vadelmaa koriini, kun nuo koirat ehtivät tyhjentää puskat ennen mua!

Täällä on taas paljon melua tyhjästä. Pitkä raportti on aiheesta "Tämäkään kanta ei toiminut ja lanka oli tylsää". Se ei sinänsä yllättänyt, ei ainakaan mua.

Mä en nyt anna periksi ennekö olen löytänyt hyvän, toimivan perussukkamallin. Osaan olla sinnikäs kun sille päälle satun. Näppäränä pääsin samalla tuhoamaan Novita-varastoa Nostalgia-langan osalta. Samalla testasin uudet Zingit 3,0 mm:n pyörönä. Niin, ja sainpahan samalla tehtyä varastoon miesten kokoiset kiitos-/lahjussukat. Monen monta kärpästä yhdellä iskulla, hienoa!


Langasta ei ole mitään erityistä sanottavaa. Kovaa, paksua, tikkuista, tylsän väristä, arjen luksuksesta ei tietoakaan. Kyllä tämä silti hyvin pelittää tavallisissa saappaissa ja muissa kovissa hommissa. Ei sellaisiin raaskisi mitään merinosukkia laittaakaan. Nämä lähipiirin miehet ovat muutenkin sellaisia, että ohuet ja 'hienot' sukat menevät kaappiin, kun niitä ei raaski käyttää. Huoh. Paksun langan neulominen kävi jotenkin käsiin. Kai mä väänsin tuosta jalkaterästä niin peltiä, että muuta ei voi odottaakaan. Varret jäivät lyhyiksi, koska tätä väriä mulla oli vain yksi kerä, onneksi.


Zing-puikot tuntuivat tosi kivoilta, jotenkin jämäkältä ja lämpimältä. Minkäänlaista tökkivää saumaa ei ollut, vaan silmukat luistivat sopivasti. Kaapeli oli aika lötkö noiden ChiaoGoon vaijereiden jälkeen, mutta toimi oikein hyvin. Tilasin itselleni poikkeukselliset 120 cm:n versiot. Ajattelin, jotta niitä voi käyttää sitten muuhunkin kuin sukankutomiseen. Luulen, että näitä on saatava vielä nuo puuttuvat pikkukoot.

Kannan reseptinä kokeilin tällä erää tällaista Ravelryn ilmaisohjetta. Tähtäsin kokoon 43. Muuten meni ihan kivasti, mutta hermo paloi siinä kohtaa kun piti aloittaa kannan kääntäminen. Ohjeen matikassa oli jotain häikkää, sillä kanta olisi asettunut nätisti keskikohdasta sivummalle. Yritin etsiskellä Ravelrystä vinkkiä, josko jollakulla toisellakin olisi ollut tämän kanssa pulmaa. Ei ollut. Hermo meni. Vaihdoin sitten lennosta Liat Gatin ohjeen mukaiseen fleegle heeliin, se toimii. Tosin nyt pituus on noin sentin turhan pitkä, mutta sopiipahan pitempään ja kapeaan jalkaan. Kuka ilmoittautuu?


Päättelyyn kokeilin ekan kerran Lori's Twisty Bind Offia. Se oli helppo tehdä, mutta en tykkää ulkonäöstä. Mieluummin otan vähän lepattavan sukansuun kuin tällaisen, missä osa silmukoista on löyhempiä. Ehkä jälki paranisi treenaamalla, täytynee kokeilla.


Mun osaltani Tour de Sock alkaa olla taputeltuna. Ensi viikolla varmaan saan blokattua ja kuvattua viimeiset tekemäni sukat, joten jatkossa täällä on muutakin kuin touria. Kivaa viikkoa kaikille, meille on luvattu hellettä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.