sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Tour de Sock #3.2

Tourin kolmosetapin sukka, Diamondback Socks, jäi kaivertelemaan kovasti. Kauniit sukat, erikoiset - ja mulle alkuun ihan mahdottomat. Luovutin parin päivän nykertämisen jälkeen, kun hommasta ei tuntunut tulevan mitään. 

Sukat jäivät kuitenkin kummittelemaan mieleeni. Mä halusin sellaiset. Onhan se kumma, jos ihminen on suunnitellut ohjeen, sen on neulonut useampi kymmenen tai sata ihmistä, ja mä en muka ohjeita lukemalla onnistu. Nöy vei, en suostu sellaiseen. Kesken automatkan tajusin ohjeen ploppplpo -hässäkän sisällön ja sen, että eri silmukat noin niinkö käytännössäkin neulotaan eri tavalla.

Aloitin sukat uudelleen jo saman etapin aikana. Langaksi nappasin Nallen Taikaa turkoosi-violetti-rääkättynä, puikoiksi 2,50mm ja kooksi S-koon. Ajattelin saavani itselleni sopivat sukat. Valmistuminen tietysti venyi, sillä seuraava etappi tuli jo tielle.

Luin ohjetta ajatuksella ja tein tismalleen niinkuin ohjeessa sanottiin, ja kas kun homma alkoikin luistaa. Silmukkamäärät ja kiintokohtana toimivat silmukat alkoivat pysyä oikeina ja paikoillaan, kun tein nostettujen silmukoiden ylivetoja ohjeen mukaisesti yhden silmukan yli - enkä suinkaan kahden kuten kummallisesti olin olettanut. Toisekseen shadow wrapin muodostavat kaksi silmukkaa ja kbf-/kfb -lisäykset todellakin neulotaan seuraavalla kerroksella eri tavalla. Halojata halloo. Ensin tunsin itseni vähän tyhmäksi, mutta sen jälkeen onnistumisen riemu oli melkoista! Niinkuin modet moneen kertaan sannoivat: "Trust The Pattern!". Ois varmaan pitänyt uskoa eikä vaan olettaa.

Näiden sukkien kanssa muistin, että miksi tahdon neuloa sukat varpaista ylöspäin. Näistä piti tulla sukat mulle itselle. Lanka kuitenkin loppui, joten kärkikavennukset piti tehdä himpun jyrkästi. Näin sukka jäi mulle vähän lyhyeksi. Onneksi siitä tuli blokkaamalla ihan käyttökelpoisen mittainen. Toisekseen ohjeen mukaan tehtynä kärjen sileä neulos tuli makuuni aika paljonkin turhan pitkäksi. Mutta kantapäästä tykkään. Nämä varmaan täytyy neuloa joskus vielä kertaalleen.

Tourin ohjeista tämä oli oikeastaan ainoa josta tykkäsin tosi kovasti. Pitsit eivät sykäytä yleensäkään, mosaiikki oli kummallista ja palmikkosukistakin olen nähnyt kivempia versioita. Joku Tourissa silti viehättää kovasti, aion ehdottomasti olla mukana omassa varjotourissani ensi vuonnakin!

11 kommenttia:

 1. Niinhän sitä yleensä pitäisi tehdä: luottaaa ohjeeseen. Välillä vain ne omat ajatukset tulevat väliin ja tekee niin kuin itsestä hyvältä vaikuttaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vaan hassua, että jää kiinni siihen omaan kuvitelmaansa siitä miten muka pitäisi tehdä. Monessakin asiassa. Joskus pitää tehdä niinkuin määrätään :D

   Poista
 2. Onpa kiva malli! Kannatti ottaa uusiksi (ja seurata sitä ohjetta). Mulle vaan tahtoo käydä niin, et luulen innoissani tietäväni miten se menee ja unohdan lukea ohjeita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin määkin luulin. Tai siis luin koko ajan ohjetta, mutta mun aivot käänsi asiat koko ajan ihan väärin :D Tää oli kyllä sellainen varsin sitkeyssukka.

   Poista
 3. Nämä näyttää kivoille. Harmi kun en tuota lontoon murretta ymmärrä ni en edes tohi yrittää. Hyvä sinä kun et luovuttanu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä tuli ihan huippuhauskat. En mäkään juuri lontoota ymmärrä, mutta olen neulesanastojen kanssa opetellut neulomaan englanniksi. Yllättäen se on melkeinpä helpompaa kuin suomeksi. Hankaluutta aiheuttaa eniten se, että neulotaanko joku silmukka, vai neulotaanko johonkin silmukkaan asti, eli siihen edelliseen.

   Hyvä on esmes Marjut Katajalan sanasto, kannattaa kokeilla.
   http://www.katajala.net/marjut/neuleet/sanasto.shtml

   Poista
  2. Ehkäpä jonain päivänä kaipaan aivojumppaa ja kokeilen lontoon kielistä ohjetta. Kiitti linkistä! :) Sittenpä näkkee tulleeko sukka vai sotku ja kauniisti uudelleen keritty kerä :D

   Poista
  3. Kerät ja vyyhdit ja jopa solmukasat ovat kauniita! Kysy vaan jos tarviit jeesiä. En lupaa osata auttaa, mutta lupaan yrittää!

   Poista
  4. Mainiota, kiitti! Pistän mieleen :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Se on ihan huippu! Just täydellinen tällaiselle hienolle sekametelisoppalangalle :D

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.