sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Tour de Sock #4 / A Song of Beads & Lace

Vielä vaan jatkuu sukkapölpötys. Tämän jälkeen on vielä kaksi etappia jäljellä, sen jälkeen voidaan suunnitella taas koruhommia. Kesäaikaan neulotaan vaan sukkia.

Neljäs etappi starttasi muistaakseni perjantaina 1.7. klo 22:00. Mulla oli sunnuntaina poikkeuksellisesti vapaapäivä, joten ajattelin aloitella sukkasia jo illalla. Yritykseksi jäi, sillä oma läppäri oli kaatunut, eikä suostunut alustuksen jälkeen enää tulostamaan. Pädi ei tulostanut. En tiennyt Miekkosen läppärin salasanaa. En sitten aloittanut ennen seuraavaa päivää.


Malli oli ihan ookoo, A Song of Beads & Lace, pitsiä ja helmiä. Etukäteen olin jo päättänyt, että mä en helmietapilla helmiin koske, vaan teen mallin ilman niitä. Helmet pysyköön koruissa :-D Kokeilin sitten kuitenkin muutaman helmen verran, mutta en tykkää. Aion napata nuo muutamatkin pois varren alusta.

Langaksi olisin halunnut ottaa ihan nimen takia Wollmeisen Heavy Metalin, kun näitä oli tarkoitus neuloskella Monsters of Rock -keikalla heinäkuussa. Väri oli kumminnii niin tummaa, etten siihen voinut ryhtyä. Vaikka ei sillä ois ollut väliä: sade, tuulenvire, ohje ja helmet eivät vaan oisi olleet hyvä yhdistelmä :-D Korkkasin sitten Lanitium ex Machinan klubilangan vuodelta 2014, värinä Lost in the Woods. Olin karsastanut väriä, kun jotenkin näin sen sellaisena tumman vihreänä. Paketista poistaessa se olikin tosi kaunis, hieman petrolinen, tykkään. Tein sukista isomman koon kakkosen pyöröillä looppaamalla.

Varren neulomisen jälkeenkään en edelleenkään ihastunut malliin. Njääh, pitsisukka mikä pitsisukka. Täytyy nyt vielä katsoa, että löytyykö tälle uutta kotia vai puranko takas alkutekijöihinsä. Kattoo ny.

Sukat eivät valmistuneet etapin aikana, vaan kolme päivää jälkijunassa. Päätin jättää vitosetapin väliin, sillä mosaiikkisukka Six Tastes ei oikein innostanut. Mosaiikki tekniikkana olisi ollut kiva opetella, mutta en tykkää sen ulkonäöstä. Mieluummin väännän kirjoneuletta, josta tulee selkeän ja osaavissa käsissä myös siistin näköistä. Mosaiikista tulee jotenkin huonosti tehdyn kirjoneuleen oloista, suttuista. Tämä siis tietysti vain mun mielipide. Suunnittelin vitosetapin ajaksi siis näiden pitsisukkien sekä edellisten timanttisukkien loppuunsaattamista. Musta se oli hyvä suunnitelma.

Juhannuksen jälkeen sain hienoa postia. Päivikki lähetti mulle oikein Pietarin kalansaaliin, meritähtiä ja kaloja. Tän lähemmäs kalastamista mua ei saakaan, mutta nää on oikein ihanat. Kiitos, Päivikki.

Mua on lykästänyt nyt arvonnoissa oikein kunnolla. Blogissa täyttyi 70 000 kävijän rajapyykki. Taidanpa pistää hyvän kiertämään ja pikkuruisen arvonnan pystyyn lähiaikana. Lähiaika on sitten, kun Tourista on toivuttu ja silleen.

6 kommenttia:

 1. Helmet sopivat huiveihin, pipohin, käsineisiin, jopa paitoihin ja mekkoihin. Mutta sukkiin käytän helmiä hyvin varoen. Sukat sukkina ja helmet muihin töihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niiiiin samaa mieltä. Helmihuivi olisi ihana neuloa jossain kohtaa. Täytyykin katsastella malleja sillä silmällä.

   Poista
 2. Minäkään en muuten helmisukkiin koske, mutta tourilla olen neulonut jo kahdet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeeta! Tour kyllä haastaa tekemään paljon sellaisia juttuja, mihin ei muuten ryhtyisi. Mun mielestä se on tosi kiva juttu, kun saa vähän haastaa itseään oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Mulla tosin mosaiikki oli jo liian paljon ulkopuolella...

   Poista
 3. Sukissa helmet tuntuvat olevan tiellä, mutta miksei lapasissa ja huiveissa voisi käyttää. Makuja on tietenkin monenlaisia.
  Meillä molemmilla on ollut viimeaikoina onnea arvonnoissa:) Kiva kun sukat olivat sopivat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat ihan täydellisen kokoiset! Jos olisi mökki, niin istuskelisin laiturilla nämä jalassa koko ajan. Nyt täytyy istua vain terassilla :-D

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.