sunnuntai 21. elokuuta 2016

Sampat

Ostin Tampereen kässämessuilta 2014 kolme vyyhtiä Louhittaren Luolan Väinämöinen Sportia. Kaksi ihanaa harmaata Samia ja yksi Karibianmeren värinen Laguuni ovat majailleet lankalipastossani siitä asti. Nyt päätin rohkaistua ja otin yhden harmaan puikoille. Väri neuloutui hienosti, ihan mielettömän hienosti. Kuvissa ihastuttava harmaa näkyy tietenkin liian sinisenä.


Puikkoina oli ensikosketus pikkuisempiin Zingeihin, 2,25 mm. Nämäkin Zingit toimivat hyvin. Tässä on mun mieleinen puikko. Tykkään, tykkään kovasti. Ehkä mun on ihan pakko satsata noihin puuttuviin pikkukokoihin, luulen niin.

Näissä käytin 60 s:aa, sillä aloittaessa ei ollut tietoa neuleen pintakuvioinnista tai saajasta. Tein sukkaan tuollaisia pieniä helmineuleraitoja nurjien ja kierrettyjen silmukoiden väliin. Pinnasta tuli kertakaikkisen ihastuttava tällä langalla. Taisin justiinsa rakastua tähän yhdistelmään.


Kantapääksi käytin Liat Gatin Faux Heel Flapin ohjetta, jonka sain uskoakseni siirrettyä Exceliin niin, että taulukko laskee tiheyden ja halutun silmukkamäärän perusteella sukan "reseptin". Tässä nyt testattiin, jotta toimiiko moinen. Homma kävi muuten hyvin, mutta vähän näiden tekemisen jälkeen koko läppäri kaatui... Sain taulukon jonnekin jemmaan ennen kovalevyn uudelleen alustusta, mutta nyt en löydä taulukkoa mistään. Olis kandennut ehkä varmuuskopioida se ymmärrettävässä muodossa tiedossa olevaan paikkaan... Kyllä se vielä löytyy, ja pääsen kokeilemaan toimivuutta ihan oikeasti.


Fisherman's rib stitch oli hauskan näköistä, joten tietysti sitäkin piti kokeilla. Samanmoiset täytynee varman tehdä omaankin jalkaan sopivaksi. Näistä tein tarkoituksella vähän isot, jotta miesten sukkalaatikkoonkin saadaan täytettä.

Lankaohjurin arvonta suoritetaan Pappakoiran kanssa tulevalla viikolla torstaina tai perjantaina, kuinka nyt maltamme. Kesäloma on lusittu ja työhönpaluu odottaa huomenna. Koko loma on mennyt värttinän kanssa pelatessa, on ollut hirmuisen hauskaa. Neuleita ei ole, koruja ei ole, mitään uutta postattavaa ei ole, mutta pää on nollattu todella täydellisesti :-D Kivaa viikkoa kaikille meille!

6 kommenttia:

 1. Tulipa kivat sukat! Semmosta se kehrääminen on, vie mennessään heti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juur näin näytti käyvän! Pari viikkoa sitten vasta hoksasin, että sähän hurruuttelet rukilla myöskin. Olisi kiva nähdä enemmänkin tuotoksia!

   Poista
 2. Yksinkertaisen kaunista ja harmaa toimii aina! Miksihän siitä tulee tehtyä niin vähän ja aina jos tekee niin sotkee muutaki sekaan?
  Pää on nollattu, läppäri nollattu... Täydellinen loma? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, loma oli täydellinen. Liian lyhyt vaan, niinkuin aina :D
   Yksinkertainen on kaunista, monessa asiassa. Vaikka rakastankin värejä, niin kyllä harmaa villasukka on vaan kaunis. Tykkään.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.