sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Having Hope

Keväällä kuulin, että paljon mielessä olleen ihmisen kertaalleen voitettu syöpä on levinnyt. Emme ole niin tuttuja, että voisin tehdä mitään konkreettista täältä kaukaa. Jollain tavalla halusin kuitenkin kertoa hänelle, että hän on ajatuksissani päivittäin.


Mitäpä sukankutoja muutakaan tekisi kuin ottaisi sukat puikolle (2,25mm). Ohuet, kauniit, pehmoiset sukat. Ajatuksella ja rakkaudella neulotut. Malliksi valikoitui se ainoa mahdollinen: Diane Mulhollandin Having Hope -malli.

Halusin sukkiin ehdottomasti vihreää, sillä sen sanotaan olevan sydämen väri, tasapainoinen, tervehdyttävä ja virkistävä. Lanka on tilattu ihanuusjemmaan kolmisen vuotta sitten Neuleunelmia-nimisestä kaupasta. Se oli hieman höttöisen oloista neuloessa, mutta toimi ihan hyvin. Vyyhdillä vihreä oli paljon intensiivisempi ja vihreämpi kuin valmiissa sukassa. En tiennyt yhtään kuinka väri neuloutuisia, läiskittyisi tai raidoittuisi. Ajattelin ottaa vastaan mitä tuleman piti.


Samoin tein ohjeen kanssa. En oikeastaan edes katsonut kunnolla palmikoiden kulkua, en lukenut etukäteen ohjetta, en selvittänyt lyhenteitä tai tekniikoita. Päätin ottaa ohjeen haltuun rivi kerrallaan. Se näkyy esimerkiksi kantapäässä, joka ohjeen mukaan tehdään vahvistettuna, mutta mä posottelin epähuomiossa sileää.


Malli ja lanka eivät olleet ihan täydelliset toisilleen. Malli söi langan väritystä ja väritys mallin palmikoita. Mutkia oli välillä matkassa, palmikot kiertyivät väärin ja uudet lyhenteet ohjeessa aiheuttivat hämmennystä, pysähtelyä ja opettelua. Jossain kohtaa mietin, että puranko sukkaa väärän palmikonkierron takia. En tahtonut ottaa takapakkia, vaan ajattelin, että pieni takaisku saa näkyä sukassa. Pirskatin ohuilla HiyaHiyan Sharpeilla etusormi tökkiintyi verille ja silloin ärräpäitä sateli. Näistä tuli jotenkin kummallisella tavalla koko elämän vertauskuva. Nää sukat tarvitsevat aika isot saappaat, ja sellaiset saajalta löytyy.

Muutaman viikon hiljaiselon jälkeen olisi tarkoitus palata ruotuun blogin suhteen. Päivätöissä on ollut melko hektistä ja se on vienyt mehut ihan totaalisesti. Onneksi asiakkaat ovat maailman ihanimpia <3 Täällä on vietetty Pappakoiran 14-vuotissynttäreitä, hoivattu Setämiähen vaurioitunutta varvasta, neulottu ja kehrätty. Hitupikkuisen koruhommiakin on taas aloiteltu. Kyllä tää tästä! Ihania syyspäiviä kaikille!

8 kommenttia:

 1. Millään en osaa pukea sanoiksi sitä tunnelmaa mikä näistä sukista ja tarinasta syntyy. Mutta johonkin sen suuntaseen menee, että tulevaisuutta ei tiedä ja matkaan mahtuu monenlaista. Jätit virheet näkyviin, eipä elämässäkään oikein voi epätasasuuksia ja virheitä pois purkaa.
  Sukat on täydelliset. Toivottavasti ystäväsi jaksaa taistella jälleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain tämän suuntaista itselläkin kumpusi ajatuksista, auki kirjoittaminen vaan on vaikeaa. Nämä ovat niin vaikeita asioita hyväksyä. Tällä hetkellä toverin tilanne on paljon kesäistä valoisampi. Täytyy vaan luottaa ja uskoa ja porskuttaa menemään.

   Poista
 2. Niin kaunis tarina, surullisuudesta huolimatta. Sukat ovat juuri täydelliset! Noihin sukkiin sisältyy koko elämän kirjo, virheistä, takapakeista, kauneudesta ja paremmasta toivosta koottuna. Tsemppiä ystävällesi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tahdoin jättää näihin matkan varrella tulleeet mutkat. Eipä sitä elämän virheitä tai 'virheitäkään' pääse myöhemmin poistamaan - eikä ole tarviskaan <3

   Poista
 3. Miten lämmin ajatus ja varmasti myös sukat lämmittää saajan jalat ja sydämen<3
  Paljon aurinkoisia hetkiä sinulle ja myös ystävällesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukat olivat mieluisat <3
   Tämä nainen on niin voimakas ja sitkeä sissi, että jos mitenkään voi mielentilalla asioihin vaikuttaa, niin lopputulos on pätevä!

   Poista
 4. Nuo raitalangat taitavat olla sellaista yllätyslankaa. Toiveikkuus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raitalangat ja muut moniväriset ovat niin hauskoja. Koskaan ei tiedä että mitä tuleman pitää! Malli vaan saisi olla melko yksinkertainen, ettei kuvio ihan kokonaan häviä...

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.