sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Knick #2

Olin neulonut pikkuisen Geckolino-huivin 2015 keväällä. Vuotta myöhemmin heräsin huomaamaan, että en ole käyttänyt huivia yhtään kertaa. Sen istuvuudessa kaulalle on jotain kummallista, joten en halunnut antaa sitä kelleen muullekaan riesaksi. Samaan syssyyn Mhii teki uusintaversiota Knickistä (rav-ohje).


Ei mulla ollut muuta vaihtoehtoa kuin purkaa Geckolino ja käyttää Baba Jaga paremmin. Siihenhän ei kuulu mitenkään se, että samaan aikaan puikoilla oli mun ensimmäinen Knick, joka jäi vähän turhan lyhyeksi. Täysin aivotonta neulontaa, mukava matka- ja opiskeluneule. Pinnasta tykkään edelleen kuin hullu puuurosta, siitä vaan tulee niin kaunista.


Tähän versioon halusin myös hienot raidat, poolingista kai puhutaan. Ei sitten ollut mulle helppoa. Yritin netistä etsiä ohjeita, mutta kun termit ovat hukassa, niin se oli vähän hankalaa. Aloitin huivin lukemattomia kertoja eri silmukkamäärillä ja eri puikoilla, eri kohdasta lankaa ja vaikka mitä. En vaan osaa etsiä mokomaa taikayhdistelmää jolla olisin saanut huivin raidoittumaan. Loppuviimeeksi tein aloituksen provisional cast on -tyylillä, 61 silmukalla ja 3,0mm:n puikoilla. Päätin olla välittämättä siitä, etten saa ihan täydellisiä pitkittäisraitoja.


Kyllähän raidoista ihan mukiinmenevät tuli, mutta jokunen silmukka tai kaks vaeltelee sinne tänne. Tämän neulominen ei ollut ihan niin vaivatonta kuin mitä pintaneule antais ymmärtää. Kiristelenkö tässä, löysäilenkö tuossa, nyt mustaa on puoli riviä, mitä mä teen...? Vaan hyvä siitä tuli. Paljon on ollut jo käytössä, vaikkei nyt tiukkakierteisenä merinona ole mitään ekstra-super-lämmintä tai -pörheää. Kiva huivi eniveis.

4 kommenttia:

 1. Oijoi, onpas tosi kiva tämä sinun versiosi! Alkoi heti tehdä mieli neuloa vielä se varaston viimeinen multi-wm joksikin puulautuvaksi huiviksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu! Äkkiä joku kiva mulle inspiraatioksi. Sun neuleet on aina sellaisia, että Tahtoo Itselle Kans!

   Poista
 2. Voi hitsinpuikula! Pitääkö tuossa käyttää aivoja, että saa menemään nuo raidat nuin nätisti? Kaikesta päätellen pitää :D Poolinki on kyllä ihan uppo-outo sanakin. Mahtais tyssätä kyllä jo tuohon alotukseen jos ei kerrasta tai ainakaan toisesta mene kohilleen :D
  Tuosta tuli kyllä bueno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään tästä hirveästi. Taisin tehdä hommasta monimutkaisempaa kuin mitä se oikeasti onkaan, mulla on sellainen vika aivoissa :-D Mut ei se aloittaminen ollut ihan helppoa, pakko myöntää, mut se varmaan johtuu vaan minusta!

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.