sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Miss Mathilde

Syyskuun puolessa välissä kotiin saapui odotettu uusi perheenjäsen, Miss Mathilde. Neiti on lähtöisin Hollannista, mutta saapui meille Englannin kautta. Hän on siis Louetin Woolmakersille valmistama pikkuruinen pystyrukki, kaksipolkiminen Bliss.


Tilaaminen kävi helposti, toimitus hoitui hienosti, kokoamiseen meni aikaa 40 minuuttia.


Pikkuruinen rukki siirtyy helposti yhdellä kädellä löhönojatuolin edestä hieman sivummalle ollessaan toimettomana. Ei tämä mikään matkarukki ole, mutta kevyenä ja pienenä kulkee hyvin vaikka auton kyydissä.


Kehruukaveri röhnöttää toisinaan omalla sohvallaan, toisinaan kehrääjän sylissä. On toki hiukan haastavaa harjoitella uutta juttua melkein 40kg koiraa sylissä.


Ensimmäisten joukossa puolalle pääsi huristelemaan keltainen merino, josta lisää juttua sitten joskus aikanaan kun lanka on kasteltu ja kuivattu.


Ekan kerran eläissäni koskin rukkiin :-D Se oli menoa heti, tältä(kään) tieltä ei taida olla paluuta... Ei homma tietysti käy vielä kuin tanssi, mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa. Huomaan nyt jo muutaman vyyhdin jälkeen, että langoistani jää helposti alikierteisiä. Kai senkin aikanaan oppii! Joulukuuta odotan jo kuin kuuta nousevaa, silloin pääsen paikallisen Opiston kehruukurssille. Jeeee!

Tälle koko kehräämishommalle on olemassa perimmäinen tarkoitus ja määränpää, mutta siitä sitten jossain vaiheessa tulevaisuudessa. Tässä välissä näette vaan lankoja eestä ja takaa ja semmosta. Yrittäkää kestää! Mukavaa tulevaa viikkoa kaikille!

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hän on niin hieno ja pieni ja sievä ja hiljainen ja tehokas <3 Aivan ihana kapistus.

   Poista
 2. Oijoi... ihana! Olispa kiva oppia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää alkutaival on ollut niin hauskaa. Ainoa paha juttu on se, että neuleaika väheni entisestään...

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.