torstai 17. marraskuuta 2016

FireSpitterin turkkilainen

Mä olen ihastunut värttinöintiin, ihan suorastaan rakastunut nyt kun sain ekan turkkilaisen värttinäni. FireSpitter ystävällisesti pyynnöstä väkersi mulle pinkin sellaisen. Ihana, ihana, ihana. Jostain syystä en nyt onnistu Etsystä löytämään hänen kauppaansa, vaikka käyntikortissa Etsy-kauppa mainitaankin.

Tämä värttinä on kevyehkö, noin 24 grammainen. Kara koivua, siivet saarnia ja pinta pinkkiä maalia, ja Lanitiumin BFL:ää näytenöttöseksi. Huomatkaa, kuinka FireSpitter oli valinnut värin sopimaan värttinään!


Värttinä pyöri kuin unelma jopa mun taitamattomissa aloittelijan näpeissä. Tykkään ihan hirmuisesti siitä, kuinka kauniiksi kilpikonnapalleroksi langan saa varastoitua. Tällaisesta neligrammaisesta pikkumäärästä nyt ei saanut kovin näyttävää kuvaa...


Pystyn värttinöimään vain muutaman minuutin kerrallaan ennenkö koko yläkroppa menee jumiin. Parin session jälkeen sain muutaman metrin ohutta säiettä, WPI on noin 45. Tämä jäänee varmaankin kertaamatta, sillä ei mulla ole näin pikkuiselle määrälle käyttöä.

BFL:ää suositellaan aloittelijan kuiduksi, se on kuulemma pitkäkuituisena helppoa. Olihan se helppoa, mutta ehkä mun täytyisi tehdä se loppuun asti ennenkö osaan sanoa tykkäänkö lopputuotoksesta. Mun käsissä se jäi jotenkin karvaisen oloiseksi.

Ah, huomatkaa kuvausalustana oleva Westknitsin huivikirja! Tämä oli sellainen Pakko Saada -ostos. Mulla on ollut jonossa useampikin Steppen huivi, ja nyt suorastaan säästin, kun tilasin syksyn uutuuskirjan Titityyltä.


Nyt odotellaan kiihkeästi vuoden kohokohtaa, viikonlopun kässämessuja Tampereella. Lupauduin töihin tekemään invistä sekä lauantaina että sunnuntaina, jotta pääsen huomenna rilluttelemaan. Toivottavasti sieltä löytyisi ihkun pihkuja indievärjättyjä kuituja. Ne ovat ainoana asiana ostoslistalla, kaikki muu on heräteostosta. Toisaalta heräteostokset ovat aina niitä kaikkein parhaita hankintoja...

2 kommenttia:

  1. Pitäisi kokeilla tuota mallia. Olisi varmasti helpompi kieputtaa lankaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään turkkilaisesta ihan hirmuisesti. Se jotenkin pyöriikin paremmin, on suorastaan hypnoottinen. Plussaa sitten tuo, että säie on valmiiksi kerällä - ei tarvi säätää mitään kertaamista varten.

      Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.