sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Vesivärisarja

Viimeaikoina on tullut keskityttyä paljon enemmän villa- kuin hopeahommiin. Jossain vaiheessa iski kuitenkin innostus kokeilla uutta systeemiä, kylmäemalointia. En oikeastaan osaa sanoa menetelmästä muuta kuin sen, että koruja uunitetaan pari tuntia 70-asteisessa uunissa. 'Emalointi' ei siis ole oikeaa emalointia, vaan tehdään jollain kovetteen ja väriaineen seoksella.

Mä halusin ehdottomasti käyttää läpikuultavia värejä. Vaikutelma on tosi jännä. Värikerros näyttää näissä koruissa epätasaiselta, mutta ei sitä oikeasti ole. Värin voimakkuus vaihtelee hauskasti riippuen siitä missä kulmassa korua katsoo.


Kaikki lähti tuosta kaulakorusta. Kurssikaveri oli kesällä tehnyt saman oloisen turkoosilla ja sinisellä. Halusin ihan ehdottomasti itselleni oman version. Mun versioon valikoitui violettia, pinkkiä ja sinistä. Sinistä, kuvitelkaa.


Riipuksen piti ehdottomasti saada kaverikseen sormus, olenhan ihan sormushöperö. Pohdin josko tekisin ihan random-palasilla epämääräisen muotoisen, mutta jotenkin tästä nyt tuli tällainen. Ilmeisesti muoto miellytti muidenkin kurssikavereiden silmää, sillä yhtenä kertana syksyllä rummusta putkahti ainakin neljä samanlaista sormusta! Tässä mun versiossa runko on avoin, eli sormuksen kokoa voi hiukan säädellä. Tällaisia samanlaisia mutta erilaisia pitää ehdottomasti tehdä lisää.


Kirsikkana kakun päällä ovat nämä korvikset. Rakastan, rakastan. Näistä tuli kertakaikkisen hienot, tykkään hirmuisesti siitä pienestä helinästä ja tunnusta kaulaa vasten, kun nämä heiluvat. Korvikset ovat todella kevyet, yksinkertaiset ja silti melko juhlavat. Valmistumisensa jälkeen nämä olivat korvissa päivittäin monta viikkoa!


Loppuiskohan tää koruilujumi pikkuhiljaa? Nyt on ollut niin paljon kaikkea muuta mielessä, ettei energia ole jotenkin riittänyt hopeahommiin. Näitä oli kuitenkin tosi koukuttavaa ja kivaa tehdä - ja oli kivaa kun sai jotain valmiiksi!

8 kommenttia:

 1. Sen kummemmin mutinoimatta: KAUNIITA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kati K! Tykkään itsekin näistä ihan hirmusti. Kiva olla kerrankin tyytyväinen omaan työhönsä :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, JennyF! Nämä olivat melko nopsat ja näpsäkät tehdäkin, teminen oli kivaa <3

   Poista
 3. Todella kauniit värisävyt! Ja nuo korvikset ovat kyllä upeat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kaima! Harmitti, kkun en päässyt jo kesäkurssille näitä väkertämään. Enkä taida päästä tulevana kesänäkään :-(

   Poista
 4. Toivon totisesti, että jumi aukeaa: sun koruilut on iiiihania! Tuo riipus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riitu! Tosi kannustavaa kuulla, että joku muukin itseni lisäksi tykkää näistä väkertelyistä.
   Mä todella toivon myöskin, että pääsisin vähän tuotteliaammaksi tällä saralla. Uudet korut olisivat kivaa vaihtelua <3

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.